Semafoare „SF” inaugurate la Piatra Neamț. Există însă o mare problemă

Publicat: 17/10/2018 | 11:09

Semafoare „SF” inaugurate la Piatra Neamț. Există, însă, o mare problemă, iar edilii trebuie să o ia, neapărat, în calcul. Nu de alta, dar dacă doresc ca bulevardele din Piatra Neamț să intre în zona futuristă, atunci este obligatoriu ca totul să fie pus la punct, până în cele mai mici amănunte. 

Șoferii din Piatra Neamț au rămas cu gurile căscate și cu privirile lipite de noile semafoare. Nimeni nu a mai văzut așa ceva, până acum, iar ideea edililor a fost comentată în fel și chip. Noile semafoare care gestionează traficul pe bulevardele orașului par desprinse din filmele ”SF”.

Cineva a propus o idee revoluționară în ceea ce privește semaforizarea bulevardelor, astfel că nu numai cele trei becuri clasicee ale semafoarelor luminează, ci și… întreg stâlpul cuprins între semaforul suspendat deasupra bulevardului și cel fixat pe stâlp.

Semafoare „SF” inaugurate la Piatra Neamț. Problemele tehnice au ajuns la un alt nivel

Numai că există și o problemă. Având în vedere că vechile semafoare se stricau foarte repede, astfel încât se circula, de multe ori, ”la mica înțelegere”, problemele tehnice vor fi, cu siguranță, mult mai grave în noile condiții. Și, evident, va costa mult mai mult repararea semafoarelor stricate.

Rămâne de văzut dacă semaforizarea ”SF” va fi implementată, până la urmă, la nivelul întregului oraș. Sau, de ce nu, chiar și la nivel național. Măcar semafoarele să atragă priviri admirative, fiindcă, după cum reclamă șoferii,  șoselele lasă dorit.

Internauții și-au spus părerea pe pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”. Astfel, am aflat că și la Iași au apărut asemenea semafoare-minune, spre surpriza șoferilor.

”Sigur e adevărată poza?”, a întrebat cineva. ”E adevărată. Fotografia e făcută în această seară”, i s-a răspuns.

 

Citește și...