Vedetele urmărite de ANAF s-au ”spovedit” la CANCAN.ro: ”E jenant! Am să mă duc să plătesc!”

Publicat: 17/05/2016 | 23:30
Vedetele urmărite de ANAF s-au ”spovedit” la CANCAN.ro: ”E jenant! Am să mă duc să plătesc!”

ANAF a publicat ”Lista datornicilor”, iar printre cele 187230 de persoane care au restanţe către buget sunt menţionate şi nume cunoscute din showbiz. Acestea riscă să fie executate silit de către instituţiile statului, iar CANCAN.ro, site-ul nr.1 din România, a aflat ce explicaţie au vedetele pentru aceste datorii.

Irinel Columbeanu are o datorie la stat de 57341 lei şi vrea să plătească această sumă, deoarece nu îi place să aibă datorii. ”Da, am aflat din presă. Este jenant. Bineînţeles că o să-i plătesc, nu-mi place să am datorii. N-ar fi rău să se publice o listă şi cu persoanele care au contribuit la bugetul de stat şi cu cât, nu doar cu datorii. Nu consider că termenul ”Lista ruşinii” este deplasat’‘, ne-a declarat Irinel Columbeanu, în exclusivitate. Stelian Ogică se numără şi el printre datornici cu 1509 lei. ”În cazul meu este vorba despre nişte sume legate de drepturi pentru apariţiile TV. Impozitele au fost achitate de mine, dar nu au mai fost plătite de televiziuni”, ne-a spus Ogică.

Stelian Ogică se numără şi el printre datornici cu 1509 lei.
Stelian Ogică se numără şi el printre datornici cu 1509 lei.

Şerban Huidu este menţionat şi el în dosarele ANAF cu o datorie de 5074 lei. Prezentatorul Tv susţine că luna viitoare vrea să plătească această datorie: ”Eu nu am fost dator în viaţa mea, dar ştii şi tu cum merge economia la noi, adică foarte prost. M-am interesat de sumă, o să o plătesc. Încă nu ştiu când, probabil cam într-o lună pentru că aştept să îmi intre şi mie nişte indemnizaţii. O să rezolv şi o să achit”.

Şerban Huidu este menţionat în dosarele ANAF cu o datorie de 5074 lei.
Şerban Huidu este menţionat în dosarele ANAF cu o datorie de 5074 lei.

Iulia Albu trebuie să achite către bugetul de stat suma de 2332 lei, despre care susţine că nu ştia nimic. ”Nu ştiam nimic de această listă, acum aflu. Eu nu am primit nimic acasă, nicio înştiinţare. O să vorbesc cu contabila, să văd despre ce este vorba”, ne-a declarat Iulia Albu.

Iulia Albu trebuie să achite către bugetul de stat suma de 2332 lei.
Iulia Albu trebuie să achite către bugetul de stat suma de 2332 lei.

EBa, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, se regăseşte printre cei 187230 de restanţieri cu 19681 de lei (aproape 4500 de euro). În legătură cu această datorie, mezina fostului şef de stat a ţinut să precizeze pe contul ei de Facebook: ”Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile în urmă, am fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor. Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor. Închei, spunând că nu am niciun fel de datorie la stat. N.B. Plata s-a făcut prin terţ plătitor, conform regulilor Parlamentului European”.

EBa, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, trebuie să plătească la stat suma de 19681 de lei.
EBa, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, trebuie să plătească la stat suma de 19681 de lei.

Elena Udrea are o datorie la stat de 39.000 lei. Aceasta a postat un mesaj pe Facebook în care şi-a exprimat indignarea: ”ANAF zice că nu am plătit un impozit de 39.000 Ron. Verific pentru că nu am încredere în acurateţea informaţiilor lor. Oricum, din cei aproape 150.000 de datornici anunţati, restanţa mea ar fi nerelevantă faţă de sutele, zecile de milioane ale altora. Dar chiar şi aşa, dacă ceva a scăpat contabilei mele şi am o datorie, evident că voi încerca să o plătesc. Spun că voi încerca deoarece eu am toate bunurile sechestrate, toate conturile poprite si toate veniturile blocate de catre DNA. Pe de o parte statul prin ANAF îmi cere sa platesc, pe de alta parte tot statul, prin DNA, îmi blochează orice posibilitate de plată!!! Şi după o altă normă aberantă din noul Cod de Procedură Penală, odată ce ţi s-a pus sechestru, nu mai poate fi ridicat până la sfârşitul procesului!!! Deci, întreb DNA şi ANAF, în cazul în care voi constata că am într-adevăr această restanţă, cum aş putea să fac plata?”.

Elena Udrea are o datorie la stat de 39.000 lei.
Elena Udrea are o datorie la stat de 39.000 lei.

 

Citește și...