Si inchis, si executat silit pentru spaga luata! Vezi ce a putut sa pateasca sindicalistul-nabab Marius Petcu!

Publicat: 24/04/2013 | 19:30

A dat mita timp de sapte luni, a organizat un flagrant, a contribuit la condamnarea lui Marius Petcu, iar acum isi vrea spaga inapoi. Petre Scrieciu a cerut in instanta executarea silita a sindicalistului pentru 1,4 milioane lei.

Fostul lider sindical Marius Petcu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, dupa ce a primit mita de 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, in schimbul atribuirii unui contract pentru lucrari la un centru din Snagov.

Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie
Marius Petcu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, instanta l-a obligat pe Marius Petcu sa-i restituie denuntatorului Petre Dorin Scrieciu inclusiv spaga, primita in rate, care se ridica la 1,4 milioane de lei, aproximativ 350.000 de euro.

A apelat la trei judecatorii

Ca sa fie sigur ca actiunea de recuperare a spagii va fi dusa la bun sfarsit, Scrieciu a identificat proprietatile fostului partener de faceri si a cerut executarea silita a lui Marius Petcu la trei instante, Judecatoria Sectorului 3, Judecatoria Sectorului 4 si Judecatoria Buftea.

Procesele sunt in curs de finalizare, judecatorii neputand solutiona cererile pentru moment din cauza lipsei documentului din procesul penal. Incarcerat in penitenciarul Jilava, Marius Petcu nici macar nu a stiut de demersul lui Scrieciu si s-a declarat dezamagit si consternat de demersul denuntatorului.

Denuntatorul a pus ochii pe vila lui Marisu Petcu din sectorul 4
Denuntatorul a pus ochii pe vila lui Marisu Petcu din sectorul 4

“Nu ma asteptam sa se intample asa repede, dar banuiam ca se va ajunge si aici. Totul a fost o inscenare, eu conduceam o forta sindicala a carei voce a deranjat, asta este motivul pentru care am ajuns aici”, a declarat Marisu Petcu la aflarea vestii.

Fostul lider al CNSLR-Fratia vrea acum sa ajunga la o intelegere pe cale amiabila si este dispus sa-i plateasca suma respectiva reclamantului, dar cere ragaz pentru obtinerea sumei necesare. “Mai scot la vanzare cateva proprietati dup ace DNA va ridica sechestrul, ma imprumut de bani la prieteni si apoi ii achit datoria lui Scrierciu”, a mai spus Marius Petcu. Condamnatul a fost prins in flagrant pe 24 martie 2011, cand lua mita una dintre transe, in cuantum de 40.000 de euro.

Avere de nabab, nu poate justifica 725.000 de euro

Inspectorii ANI au constatat ca fostul lider sidical nu poate justifica o mare parte din averea sa, mai exact 725.000 de euro. Conform propriei declaratii de avere, Marius Petcu a trait in ultimii ani de libertate in super lux.

El detine un “palat” in cartierul Berceni (vila cu doua etaje plus mansarda evaluate la peste un million de euro), sase terenuri in comuna Snagov, un teren intravilan in Ciofliceni, cinci terenuri in comuna Vladiceasca, un teren in Sectorul 4, doua autoturisme Toyota, un ATV, o motocicleta, trei apartamente, unul dintre ele fiind trecut pe numele sotiei, tablouri, icoane si bijuterii in valoare de peste 20.000 de euro. Veniturile lui Marius Petcu erau acum trei ani de 10.000 euro lunar.

Claudiu Valimareanu
 

Citește și...