Simona Halep își sărbătorește ziua de naștere. Cum a început cariera ei

Autor: Alina S.
Publicat: 27/09/2019 | 07:30
Simona Halep își sărbătorește ziua de naștere. Cum a început cariera ei

Pe 27 septembrie, Simona Halep își sărbătorește cea de-a 27-a zi de naștere. Află lucruri mai puțin  despre prima româncă ce a câștigat trofeul de la Wimbledon

Simona Halep este prima jucătoare din România care a câștigat marele trofeu la Wimbledon. Halep, care are la vârsta de 27 de ani un palmares absolut impresionant, s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa, într-o familie de aromâni. Ea a copilărit  într-o casă modestă, din Piaţa Chiliei și a descoperit tenisul de la o vârstă foarte fragedă.

Întrebată de curând ce și-ar dori să primească de ziua ei de naștere și cum ar vrea să sărbătorească, Halep a spus: ”Aștept un tort mai mare(…). În anii precedenți am primit multe mesaje de felicitare, e plăcut să-ți sărbătorești ziua de naștere în locuri diferite”

Cum și-a început cariera Simona Halep

Simona Halep a intrat pentru prima dată pe terenul de tenis la vârsta de numai 4 ani. Pe vremea aceea era atât de micuță încât racheta de tenis era ”mai mare decât ea”. Simona Halep, care avea să devină prima câștigătoare româncă la Wimbledon,  nu s-a jucat niciodată cu păpuşile, preferând să joace fotbal pe stradă cu băieţii.

Antrenamentele de tenis, istovitoare pentru copiii de vârsta ei, erau pentru Simona Halep o joacă, astfel că la 6 ani şi jumătate participa deja la primul ei turneu. Ajutată de părinţi, care s-au împrumutat la bănci ca să o poată susţine, Simona a câştigat aproape toate turneele de copii şi juniori la care a participat.

Simona Halep a câștigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la Roland Garros, urmând ca, în 2019, să ia și trofeul de la Wimbledon. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

Simona Halep zi de naștere. Lucruri pe care nu le știai despre campioană

  1. Simona Halep a intrat pentru prima dată pe terenul de tenis pe care se antrena fratele ei. Simona se plictisea tot urmărindu-şi fratele, iar într-o zi a luat racheta de tenis în mână şi a intrat pe teren.
  2. Pe bunica Simonei Halep o chema tot Simona. Tatăl tenismenei a respectat tradiţia aromânilor de a-și boteza copiii după numele părinților.
  3. Bunicii Simonei s-au născut în Grecia, după care au ajuns în Bulgaria, de unde au fost deportaţi în localitatea Stejaru, din Tulcea. Acolo, părinţii lor au pus la cale căsătoria.
  4. La Şcoala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanţa au învăţaţ, de-a lungul timpului, mulţi dintre sportivii care au făcut cinste României. Printre remarcaţi se află multipla campioană la gimnastică Ponor Cătălina, înotătorul Răzvan Florea sau actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.
  5. Între anii 2006 şi 2010, Simona Halep a fost eleva Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa. A avut ca diriginte un profesor de psihologie, care a ajutat-o mult să-şi educe voinţa şi trăirile interioare
  6. Simona Halep și-ar fi dorit să fie mai înaltă, cu 5 centimetri în plus, însă crede că nu ar mai fi avut aceeași viteză.
  7. Speră ca junioarele de tenis să privească cu încredere viitorul, astfel încât să mai existe o nouă jucătoare numărul 1 mondial.
  8. Îi ajută financiar pe copiii care își doresc să facă sport
  9. Dacă ar fi să ia ceva de la Nadal ar lua ”bucuria pe care o are după fiecare meci, de parcă ar câștiga primul meci din viața lui”.
  10. De la Serena Williams și-ar dori încrederea pe care aceasta o are.

Simona Halep avere 2019

Simona a reușit să își treacă în palmares în 2019 trofeul de la Wimbledon, pentru care a primit o sumă impresionantă: aproape 3 milioane de dolari. În total, Simona Halep a câștigat în 2019 peste 5 milioane de dolari, iar suma pe care a strâns-o din tenis în întreaga carieră se ridică la peste 33 de milioane de dolari.

Prima afacere importantă în care Simona Halep a investit din banii câştigaţi din tenis a fost o cafenea în Constanţa, pe care a denumit-o “SH cafe”. Investiţia s-a ridicat la 500.000 de euro, dar după un an s-a luat decizia să se renunţe la ea, să fie demolată şi să demareze un proiect imobiliar, unde să fie ridicat un hotel.

Una dintre cele mai mari investiţii pe care Simona le-a făcut a fost să achiziţioneze, în 2017, două hoteluri din Braşov, valoarea investiţiei a fost de 2.000.000 de euro. Simona Halep are şi o locuinţă în apropierea Capitalei, într-un bloc cochet din Dobroeşti. Locuinţa nu a fost aleasă întâmplător, pentru că zona este apropiată de Centrul Naţional de Tenis, acolo unde de regulă se pregăteşte jucătoarea.

Simona Halep deținea, în 2018, trecut un Mercedes GLE 450 AMG, Mercedes CLS AMG, Porsche 911 Carrera S, Porsche Panamera și un Range Rover.

Citește și: SIMONA HALEP, LA BOLIDUL DE SUTE DE MII DE EURO, DAT DE ION ȚIRIAC. TOTUL S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ CE AU LUAT MASA ÎMPREUNĂ

Citește și...