Carmen Barcan, specialist în terapii pentru slăbit și nutriționista preferată a vedetelor din România, vine cu vești bune pentru iubitorii pastelor făinoase. Datorită unei rețete minune, oricine se poate bucura de paste fără griji în privința siluetei. Iată despre ce este vorba!
Celebra terapeută a vedetelor și nutriționista celor care își doresc să devină cea mai bună variantă a lor, Carmen Barcan, a colaborat cu numeroase persoane publice din showbizul autohton, printre care Andreea Marin, Cătălin Măruță, Bujsu, Cornelia Rednic, Greta Dan, Francisca, Raluca Diță și Laura Lezis.
De fiecare dată când are ocazia, nutriționista împărtășește publicului sfaturi prețioase despre adoptarea unui stil de viață echilibrat și sănătos, dar și despre pierderea sănătoasă a kilogramelor în plus. Care este secretul? Disciplina și respectarea tuturor regulilor pe care ea le dictează.
Nu este o glumă! Mihaela Bilic ne spune cum să ținem dietă mâncând carne de porc
”Stilul de viață înseamnă să schimbi totul de la A la Z, înseamnă să te gândești la tine și la cei dragi, să te gândești zilnic, gestul pe care l-am făcut aseară face parte tot din stilul de viață sănătos, un stil de viață sănătos înseamnă atitudine, înseamnă gândire, înseamnă perspective, bunătate.
Să scoți tot ce e nesănătos din prima zi, să nu faci greșeli, tot din prima zi și să fii constant în a respecta reguli. Cei care respectă reguli practic reușesc în viața”, a spus nutriționista la ProTV
Invitată în emisiunea Vorbește lumea de la Pro TV, Carmen Barcan a oferit câteva sfaturi de aur pentru cei care vor să mănânce paste fără să se îngrașe, folosite și în curele de slăbire. Este vorba despre pastele fără gluten. Au un indice glicemic mic, sunt bogate în nitrienți, vitamine și susțin digestia – când digestia funcționează corect, procesul de slăbire este mai eficient. Pastele fără gluten pot fi gătite cu fructe de mare, carne slabă, uleiuri sănătoate, seminte, ierburi aromatice sau brânzeturi slabe.
„Pastele fără gluten, de obicei, ajută foarte mult la slăbit pentru că au un indice glicemic mai scăzut și susțin o digestie bună. Când digestia funcționează corect, procesul de slăbire este mai eficient. În plus, sunt bogate în nutrienți și vitamine”, a explicat Carmen, care recomandă să fie asociate cu legume, carne slabă, fructe de mare, uleiuri sănătoase (în cantități mici), semințe, fructe deshidratate, brânzeturi slabe și ierburi aromatice.
Vestea bună este că și pastele din făină pot fi un aliat în curele de slăbire, însă secretul constă în moderație. Nutriționista atrage atenția asupra perioadei din zi în care se consumă pastele. Indicat este ca pastele să se consume la masa de prânz, în cantități moderate.
”Putem consuma fără probleme paste normale, însă trebuie să știm că digestia lor nu este la fel de ușoară ca în cazul pastelor fără gluten”, a punctat nutriționista.
Te-ar putea interesa: Care este cea mai bună pâine pe care putem să o cumpărăm! La ce trebuie să fim atenți, potrivit Mihaelei Bilic: „O etichetă curată”