Situație alarmantă la Costinești. Copii obosiți și înfometați sunt obligați să cerșească fără întrerupere

Publicat: 20/08/2019 | 10:47
Situație alarmantă la Costinești. Copii obosiți și înfometați sunt obligați să cerșească fără întrerupere

S-a vorbit de foarte multe ori despre rețelele care scot bani ”frumoși” din cerșetorie, iar subiectul rămâne, din păcate, în actualitate. De data aceasta, totul este și mai grav, în această ”activitate” fiind implicați copii care sunt obligați să cerșească pentru a aduce bani celor care îi coordonează ”din umbră”.

Litoralul românesc oferă un exemplu negativ, din acest punct de vedere. Stațiunea Costinești, din păcate, este împânzită de copii obosiți și înfometați care sunt trimiși să cerșească de capii unei asemenea rețele. Bineînțeles, totul se bazează pe factorul emoțional, iar ”șefii” știu că turiștilor li se va face milă de micuții care li se strecoară printre picioare sau îi privesc cu ochii înlăcrimați. Această exploatare cotidiană ar trebui stopată rapid de oamenii legii, însă scenariul se desfășoară, încă, fără ca nimeni să spună ”stop”.

Copila dormea direct pe caldarâm

Este vorba despre copii între 6 și 12 ani, obligați să cerșească întreaga zi, indiferent dacă sunt obosiți sau nemâncați. La sfârșitul săptămânii trecute, Ionela – o turistă – a dezavăluit  drama micuților. Tânăra a urmărit – câteva zile – ”plasarea” copiilor în puncte cheie de cerșit. Era în zona discotecii Tineretului când primul băiat – cel mult 7 ani – i-a atras atenția. Zăcea așezat pe cartoane, cu un pahar de plastic în care strângea bani de la trecători. Pe aceeași stradă, a observat încă doi copii, tot băieți. Unul de aproximativ 6 ani și altul cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani, ambii cu pui de căței în brațe, tot cu pahare de plastic lângă ei. Erau ”plasați” aproape de colțul cu Aleea Litoral, tot pe cutii de carton, la distanță de maxim 10 metri unul de celălalt.

Aproape de Max Beach a descoperit peste ofetiță de 8-10 ani cu un cățel lângă ea. Copila dormea direct pe caldarâm, acoperită cu o pătură ponosită. Ziua următoare, în zona gării din Costinești, pe strada Tineretului, în zona Hotelului Ștefania și vis-a-vis de acesta, a mai văzut 3 copii, 2 băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, tot cu căței în brațe, cerșind bani de la trecători. (Citește mai mult AICI).

Citește și...