Șoc la Tel Aviv! Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în patul său

Autor: T.S
Publicat: 17/05/2020 | 13:31
Șoc la Tel Aviv! Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în patul său

Ambasadorul Chinei în Israel, Du Wei, a fost găsit duminică mort, în locuința sa din Tel Aviv, a anunțat ministerul israelian de externe.

Du Wei, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit mort „în patul său”, iar cauza decesului nu este cunoscută, scrie BBC, citată de Mediafax.

Cu doar o zi înainte să moară, ambasada Chinei îl critica virulent pe secretarul de stat american, Mike Pompeo, care, aflat în vizită în Israel, a acuzat China de manipulare în timpul pandemiei de coronavirus.

Du Wei, numit recent în funcție

Diplomatul a fost numit recent ambasador, în februarie, având anterior rolul de trimis al Chinei în Ucraina. Ambasadorul, căsătorit şi tatăl unui băiat, nu şi-ar fi adus familia în Israel, şi locuia într-o suburbie din Tel Aviv, Herzliya.

Postul de televiziune Channel 12 din Israel, citând surse medicale, a anunţat iniţial că Du Wei a murit în somn din cauze naturale.

Într-un mesaj publicat pe site-ul ambasadei imediat după numirea sa ca ambasador, Du a lăudat relaţiile dintre „a doua cea mai mare economie din lume şi Israel”.

Citește și...