„Stejarii” răpun Rusia în Moldova!

Autor: Cristian P
Publicat: 10/03/2019 | 07:00
România a obținut o victorie dramatică dar și norocoasă în același timp pe stadionul „Municipal” din Botoșani, în cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship în fața Rusiei, scor 22-20.

Chiar dacă au avut și doi jucători eliminați temporar de-a lungul primei reprize, rușii au dat o replică consistentă „Stejarilor” și avut șansa egalului la ultima fază dar au ratat incredibil o transformare din poziție centrală, spre bucuria celor 2000 de spectatori care i-au încurajat frenetic pe elevii lui Marius Tincu în acest meci.

Partida de pe „Municipal” a început cu „Stejarii” în jumătatea de teren a Rusiei. Sub presiunea înaintării „tricolorilor”,  grămada rușilor a cedat și astfel „Stejarii” au beneficiat de o primă lovitură de pedeapsă din care Florin Vlaicu a deschis scorul încă din minutul 2. Au urmat momente de joc mai bune ale oaspeților care au preluat conducerea cu eseul lui Vasily Artemyev, scorul devenind 5-3 pentru ruși.

În minutul 22, „tricolorii” au trecut din nou în avantaj prin trei puncte semnate tot de Florin Vlaicu. Imediat jucătorul rușilor German Davydov a văzut cartonașul galben pentru un placaj la gât lui Ionuț Dumitru, iar Rusia, conform regulamentului, a fost nevoită să joace 10 minute în inferioritate numerică. Pe fondul superiorității numerice „Stejarii” au forțat marcarea unei încercări, lucru pe are l-au și reușit. Presiunea înaintării „Stejarilor” a obligat defensiva rușilor să greșească în repetate rânduri ceea ce a dus la un eseu de penalizare, scorul devenind 13-5. Pe fondul presiunii exercitate, românii au reușit până la pauză să mai înscrie încă trei puncte, Florin Vlaicu majorând diferența de scor dintr-o lovitura de pedeapsă, astfel că scorul pe tabela „Municipalului” a devenit 16-5.

Debutul actului secund a început sub dominarea rușilor care au reușit rapid un eseu prin Stanislas Selskii. Cum tansofrmarea a fost ratată scorul a rămas 16-10.

Replica „tricolorilor” a venit imediat iar Ionel Melinte a concretizat o lovitură de pedeapsă de pe linia de 22 de metri, ducând scorul la 19-10.

Rusia nu a dezarmat și o grămadă în 22-ul „Stejarilor” avea să aducă un eseu marcat de Nikita Vavilin, a cărui transformare a ratat-o Yuri Kushnarev, astfel că scorul în minutul 64 era 19-15.

Ionel Melinte s-a mai remarcat o dată din fața butului ceva mai târziu, rueșind încă trei puncte ce aveau la sfârșitul partidei să se dovedească a fi de aur, scorul devenind 22-15.

Finalul partidei de pe „Municipal” a fost unuul dramatic, fiind interzis cardiacilor. Rușiia u dat asaltul final iar reduta „Stejarilor” a cedat în finalul partidei când adversarii au reușit o încercare, scorul devenind 22-20. Presiunea rezultatullui și-a pus amprenta asupra lui Ramil Gaisin care a ratat incredibil transformarea și șansa de a scoate o remiză la Botoșani în fața României, „Stejarii” impunându-se cu 22-20.

În precedentele confruntări din acest an din Rugby Europe Championship, echipa României a fost învinsă de Georgia (18-9) şi de Spania (21-18) şi s-a impus în faţa Germaniei (38-10).

Pe 17 martie de la ora 14:00, reprezentativa României va întâlni naţionala Belgiei, la Bruxelles.

Citește și...