Tătărușanu este nerăbdător ca fotbalul să se reia: „Îmi doresc cât mai repede să ne reluăm activitatea sportivă şi viaţa normală!”

Autor: Cristian P
Publicat: 23/03/2020 | 13:55
Tătărușanu este nerăbdător ca fotbalul să se reia: „Îmi doresc cât mai repede să ne reluăm activitatea sportivă şi viaţa normală!”

Goalkeeperul naționalei României, Ciprian Tătărușanu, a declarat astăzi pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal (FRF), că își dorește ca barajul cu Islanda pentru play-off-ul Campionatului European pentru 2021, să se dispute în 4 iunie, dată la care a fost reprogramat de UEFA.

Portarul naționalei a mărturisit că își dorește ca să se reia cât mai repede activitatea sportivă și viața să revină în cel mai scurt timp la normal.

„Eu sper să se joace în iunie, deşi nu va fi uşor… O altă amânare nu cred să ne aducă vreun beneficiu. Dacă se joacă în iunie, cu siguranţă va fi mai bine. În iunie va fi ceva mai cald până şi în Islanda. După această pandemie nu cred că se va schimba ceva. Fotbalul şi viaţa vor fi aceleaşi. Vorbesc foarte des cu Latovlevici, Chiricheş, Chipciu şi Toşca. Şi ei îşi doresc, la fel ca şi mine, să ne reluăm cât mai rapid activitatea sportivă şi viaţa normală”, a declarat Ciprian Tătărușanu.

Față de alți componenți ai naționalei României, care au revenit în țară, goalkeeperul a preferat să rămână alături de familia sa în Franța, fiind stabilit într-o localitate lângă Lyon.

„Locuiesc lângă Lyon, într-o mică localitate, cum ar fi Snagov pentru Bucureşti, să spunem. E o zonă exclusiv cu case, aici nici înainte de pandemie nu era prea multă agitaţie. Pentru comunitatea restrânsă în care trăiesc, lucrurile par aproape la fel ca înainte, doar că poate am o persoană în plus în faţa mea când sunt la cumpărături. Ce-i drept, e pentru prima oară când trebuie să rămân în casă pentru o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit aşa ceva, îmi e greu să compar … Împreună cu soţia am grijă de copii, ne jucăm împreună, gătim, ne uităm la filme … Petrecem mult timp în grădină. Atunci când copiii dorm, la prânz, am timp şi de exerciţii fizice”, a conchis Tătărușanu.

Programat inițial pe 26 martie, meciul de baraj dintre Islanda și România a fost reprogramat pentru 4 iunie, la Reykjavik, duelul contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021.

Dacă va învinge Islanda, România va juca pentru un loc la turneul final al Campionatului European de anul viitor cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, partida fiind programată pe 9 iunie ori la Sofia sau Budapesta.

 

Citește și...