Taximetriștii, înspăimântați de coronavirus! Ce au montat în mașini, pentru a se proteja

Publicat: 07/08/2020 | 16:23
Taximetriștii, înspăimântați de coronavirus! Ce au montat în mașini, pentru a se proteja

Pandemia de coronavirus de la noi din țară cere zilnic măsuri suplimentare. Așa se face că taximetriștii sunt de-a dreptul înspăimântați de COVID-19, iar pentru a nu-și pune viața în pericol, au apelat la o metodă ingenioasă de a se proteja, la fel ca în străinătate.

Serviciile de transport sunt extrem de periculoase în această perioadă în care, de la o zi la alta, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește.

Taximetriștii știu că își pun viața în pericol de fiecare dată când un client urcă în mașina lor, așa că au găsit o metodă de a se proteja de infectarea cu COVID-19.

NU RATA – VIDEO / BIANCA POP A DEVENIT SPAIMA TAXIMETRIȘTILOR. ISPITA DE LA INSULA IUBIRII, „BURICUL” UNUI NOU SCANDAL: „MĂ AMENINȚI CU ȚIGANII?”

Panoul din plastic, măsură de siguranță în taxiuri

Așa cum vă spuneam, pentru a se proteja de noul coronavirus și pentru a fi în siguranță atât ei, cât și clienții, taximetriștii au optat pentru montarea de panouri din plastic între cele două scaune din față și bancheta din spate. Mai mult, șoferii cer şi sprijin reprezentanţilor Registrului Auto Român ca să știe şi cum trebuie montate corect panouri din plastic.

”Evaluarea sumara a soluţiei pe care o găsim pe vehicul poate da un răspuns imediat dacă soluţia îndeplineste sau nu cerintele pe care le spuneam privitor la protecția pasagerilor. Dacă souluţia constructivă este una ușoară, ea nu trebuie nici măcar mentionata în cartea de identitate a vehicului și evident, nici la un eventual control pe drum public nu vor fi consecinţe”, spune Cristian Bucur, şef al departamentului Omologări Individuale.

Chiar dacă zilnic se înregistrează peste 1.000 de infectări cu noul coronavirus în România, iar serviciile de transport sunt extrem de periculoase în această perioadă, montarea unui astfel de panou din plastic nu a devenit, pentru moment, obligatori pentru șoferi.