Tragedie la Halkidiki! O româncă și fiul ei de opt ani au murit, după ce o furtună a lovit nordul Greciei VIDEO

Publicat: 11/07/2019 | 09:13
Tragedie la Halkidiki! O româncă și fiul ei de opt ani au murit, după ce o furtună a lovit nordul Greciei VIDEO

O furtună a făcut prăpăd în nordul Greciei, unde se află și stașiunea Halkidiki. Șese oameni au fost uciși de natura dezlănțuită, între care doi români, o femeie și fiul ei de doar opt ani.

Zeci de persoane au fost rănite în urma intemperiilor, iar autoritățile au decretat stare de urgență. Cei doi români au murit după ce acoperișul unui restaurant din Nea Plagia s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme.

Mama copilului a murit pe loc, iar băiețelul la spital în urma rănilor suferite, potrivit site-ului thestival.gr, citat de agerpres.ro. Alți patru turiști și-au pierdut viața. Doi cetățeni cehi au murit după ce rulota lor a fost măturată de rafalele puternice de vânt. Imaginile de la fața locului arată urmările provocate de furtuna violentă.

Două persoane de naţionalitate rusă au murit și ele după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc. În total, în urma furtunii, între 60 și 70 de persoane au primit îngrijiri medicale.

Autoritățile au declarat stare de urgență în Halkidiki, numeroși copaci și stâlpi de electricitate fiind doborâi de rafalele de vânt.

”Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva. A fost dintr-odată, atât de brusc”, a declarat Athansios Kaltsas, directorul unui centru medical unde au fost transportați mulți dintre răniți.

Citește și...