Turiști epuizați, salvați de jandarmi și salvamoniști

Publicat: 13/08/2019 | 09:39

Au pornit în drumeție pe munte, alături de copilul minor, dar din cauza epuizării, aflați într-o zonă în care își fac des apariția animalele sălbatice, doi soți au cerut ajutorul jandarmilor și salvamontiștilor. La lăsarea serii, aceștia se aflau alături de copilul de 13 ani pe un traseu montan pe creasta sudică din Piatra Craiului și nu mai puteau continua deplasarea, fiind epuizați fizic.

Imediat, spre zona indicată au plecat jandarmi și salvamoniști, care după puțin timp au găsit turiștii și au început coborârea spre localitatea Dâmbovicioara. Misiunea s-a încheiat în jurul orei 00.30.

Cei trei turiști au declarat că sunt cazați în stațiunea Peștera, de unde au plecat ieri dimineață, iar după un drum de 13 ore nu au mai putut continua, și văzând că se apropie noaptea și de teama animalelor sălbatice au apelat numărul de urgență 112. Jandarmeria Argeș recomandă tuturor turiștilor, amatori de plimbări pe trasee montane să se informeze asupra itinerariului , să aibă echipament adecvat zonei de munte și să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu.

Citește și...