Uber, interzis în România! Prima reacție a companiei: „Decizia e dezamăgitoare”

Publicat: 26/04/2019 | 13:28
Uber, interzis în România! Prima reacție a companiei: „Decizia e dezamăgitoare”

Uber, interzis în România! Decizia aparține Curții de Apel care a dat câștig de cauză taximetriștilor. Practic, decizia instanței interzice serviciul de recrutare și instruire a șoferilor. Reprezentanții companiei se arată dezamăgiți de decizia instanței și transmit că UBER și-a modificat modul de operare și poate funcționa în continuare.

Practic, Uber este interzis în Cluj începând cu data de vineri, 26 aprilie, iar decizia instanței precizează că a fost vorba despre practici de concurență neloială. Mai mult, decizia este definitivă.

”Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. (…) Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în decizia instanței.

Oficiali Uber: ”Aplicația poate continua să funcționeze”

Oficialii Uber s-au declarat, bineînțeles, dezamăgiți de această decizie a instanței, precizând că, între timp, a fost schimbat modul de operare.

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii și pe șoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicația poate continua să funcționeze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizați. Multe țări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opțiuni de mobilitate cetățenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au precizat oficialii Uber.

Citește și...