Ultima oră. Ce se întâmplă cu Uber, Bolt, BlaBlaCar și Clever după ce Legea Taximetriei a fost modificată

Publicat: 16/05/2019 | 09:51

Ultima oră. Șoferii care practică taximetria alternativă au primit, astăzi, vești foarte proaste. Pot fi amendați mult mai ușor și, suplimentar, pot rămâne fără plăcuțele de înmatriculare. 

A intrat în vigoare o modificare la Legea Taximetriei, iar regulile sunt mult mai dure pentru taximetriștii neautorizați. Noile prevederi legale sunt drastice. Orice șofer care este prins de Poliție că efectuează servicii de transport fără a avea autorizație va putea fi amendat pe loc. În cel mai rea variantă, Poliția poate ridica șoferilor plăcuțele de înmatriculare pentru o perioadă 6 luni.

Aplicațiile vor continua să funcționeze în România. Totuși, cea mai mare parte a șoferilor ar putea considera că este prea periculos să riște să iasă pe străzi. Astfel, cei 2,5 milioane de utilizatori de car sharing din România vor găsi foarte greu mașini care să preia cursa, în pofida faptului că aplicațiile vor funcționa.

”Vom continua să operăm ca până acum”

„Ordonanța de azi nu schimbă cu nimic lucrurile pentru Uber în România – vom continua să operăm ca până acum. Mai mult, Guvernul și-a exprimat clar intenția de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanță separată, în săptămânile următoare” –  a declarat un reprezentant Uber.

“Bolt continuă să își desfășoare activitatea în toate orașele din România în care operează. Șoferii parteneri pot în continuare să conducă pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea să călătorească în oraș într-un mod convenabil și accesibil. Am primit asigurări de la Guvern că în următoarea perioadă România va avea o nouă lege ce reglementează sectorul de ride-hailing și care va fi echitabilă pentru toate părțile implicate” – a declarat un reprezentant Bolt.

Citește și...