Un bărbat din Harghita a fost grav rănit de o ursoaică. ”Pacientul era șocat, însă conștient”!

Publicat: 22/09/2018 | 16:13
Un bărbat din Harghita a fost grav rănit de o ursoaică. ”Pacientul era șocat, însă conștient”!

Un bărbat din Harghita a fost atacat de o ursoaică. Bărbatul din localitatea Sâncrăieni se afla la cosit, pe un câmp de la marginea localității, când a fost atacat de o ursoaică. El a fost dus de urgență la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc, cu răni grave, fiind supus unei operații chirurgicale complexe, informează Agerpres.

Din cele povestite de bărbat, s-a apropiat de un tufiș pentru a căuta o bucată de lemn, fiindcă avea o problemă la coasă. Numai că din tufiș a ieșit o ursoaică, însoțită de pui, iar animalul l-a atacat imediat. Victima s-a ales cu multiple răni mușcate și zgâriate, pe piept, brațe și picior.

Bărbatul de 53 de ani a fost salvat de un cioban care se afla în apropiere. Acesta i-a auzit strigătele de ajutor și a dat drumul câinilor, iar ursoaica a fugit.

Bărbatul atacat de ursoaică a petrecut o noapte la terapie intensivă

”Acesta este cel mai grav caz pe care l-am operat în ultimii doi ani de zile”, a declarat dr. Adrian Dobrică, coordonatorul blocului operator și medic specialist în chirurgie toracică. ”S-a intervenit chirurgical de urgență. Bărbatul a fost internat cu multiple plăgi mușcate în zona toracică, pe brațe, dar și la nivelul șoldului și coapsei stângi. Viața i-a fost pusă în pericol și a petrecut o noapte la terapie intensivă. Victima a fost monitorizată și a primit tratament de reechilibrare. În cursul dimineții a fost transferat la salonul de chirurgie toracică”, a mai declarat doctorul Adrian Dobrică.

În momentul de față, starea generală a pacientului este ameliorată, au declarat surse medicale.

Citește și...