Un bărbat din Oradea, tun de 278.000 de euro în Germania. Care era ”rețeta succesului” financiar

Publicat: 08/10/2019 | 16:52
Un bărbat din Oradea, tun de 278.000 de euro în Germania. Care era ”rețeta succesului” financiar

Un bărbat din Oradea este acuzat că a escrocat mai multe persoane în Germania. Inventivul a pus la cale o ”schemă” prin care reușea să intre în posesia unor sume considerabile, iar asta prin intermediul unui site de vânzări.

Orădeanul a pus la punct o afacere care i-a adus profituri considerabile înainte de a fi prins. Și-a făcut un site pentru vânzarea mașinilor, primea avasnsul de la potențialii clienți interesați, numai că aceștie – mergând pentru intra în posesia mașinilor pentru care plătiseră avansul – nu mai reușeau să ajungă la sediul societății orădeanului, fiindcă adresa comunicată era… fictivă.

Conform ebihoreanul.ro, Curtea de Apel Oradea a primit spre confirmare două mandate europene de arestare emise de Judecătoria Rostock pe numele lui Mihele, în martie pentru înşelăciune, iar săptămâna trecută pentru fals şi uz de fals. Ambele mandate privesc, însă, aceeaşi speță.

”Descurcărețul din Oradea” și un profit… frumușel

Orădeanul este acuzat că – în toamna anului 2016 – a înfiinţat în Germania o firmă fantomă, SB Import Export GMBH – cu sediul în Rostock – plus un site de vânzări auto unde oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere”. Supolimentar, erau oferite și servicii cum ar fi vămuire, dar şi posibilităţi de de finanţare, totul pentru a prezenta credibilitate în fața clienților. Într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, bărbatul ar fi înşelat 11 persoane de la care a încasat cu titlu de avans în total 278.000 euro.

Bărbatul a fost arestat în Oradea și predat autorităților din Germania. Ancheta se află în curs de desfășurare.