Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Publicat: 21/01/2019 | 17:41
Un bărbat internat cu gripă a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat cu gripă, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, medicii spunând că avea gripă de tip A și alte afecțiuni, nefiind vaccinat. De la începutul sezonului, 24 de oameni au murit în țară din cauza gripei.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, bărbatul avea diabet, precum și alte afecțiuni și era nevaccinat.

Este vorba despre un vârstnic cu comorbidități, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficiență respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecție bacteriană asociată și pe un fond de diabet zaharat și hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră și atunci tratamentul e mai puțin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Bărbatul a murit în timpul nopții e 18 spre 19 ianuarie. De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 24 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat, scrie Mediafax.ro.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătății.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Citește și...