Un copil de 6 ani cerșea în fața unei biserici din Brașov. A fost văzut de un grup de elevi, iar ce a urmat este incredibil: ”Mi s-a pus nodul în gât instantaneu…”

Publicat: 23/10/2019 | 09:02
Un copil de 6 ani cerșea în fața unei biserici din Brașov. A fost văzut de un grup de elevi, iar ce a urmat este incredibil: ”Mi s-a pus nodul în gât instantaneu…”

Întâmplare cu final neașteptat în fața unei biserici din Brașov, iar în mediul online a fost postat un mesaj care a devenit viral. Un copil de aproximativ 6 ani cerșea, la intrarea în lăcașul de cult, iar un grup de elevi l-a observat. Ce a urmat a surprins pe toată lumea. 

Trăim într-o lume care, de foarte multe ori, este supusă unei singure legi – ”legea junglei”. Fiecare pentru el, nimic pentru ceilalți, o ”enclavizare” cotidiană în care, din păcate, bunul simț și omenia par uitate pentru totdeauna. Iar atunci când ești martorul unei întâmplări aflate la polul opus nu poți rămâne indiferent. Într-o dimineață, în fața unei biserici din Brașov, un copil de 6 ani cerșea. Orele au trecut, a venit prânzul, iar un grup de elevi a traversat și s-a îndreptat către biserică. Au urmat momente care s-au transformat, instantaneu, într-o adevărată lecție de viață.

 ”Aș fi vrut să fi putut face o fotografie chiar și puțin mișcată în acel moment…  S-a întâmplat ieri dimineată, în față unei biserici din Brașov. Un copil de 6 ani și ceva, cerșea. Mai mult șoptit. Pe la prânz un grup de băieti, cam tot de aceeași varstă, traversează drumul spre biserică, cu ghiozdanele în spate.  Se opresc în dreptul puștiului cerșetor, își deschid ghiozdanele și scot pachețele cu sandwichuri, mere, dulciuri, pe care nu le-au mâncat la școală. Unul dintre băieti îl bate prietenește pe umăr pe micul cerșetor. „Ne mai vedem pe aici. Ai grijă de ține”. Mi s-a pus nodul în gât instantaneu. Școlării și-au văzut de drumul lor, spre biserică, făcandu-și semnul crucii că oamenii mari”, se arată în prima parte a mesajului postat în mediul online.

”Mănâncă o masă caldă la biserică”

Surpriza este cu atât mai mare cu cât respectivii elevi care l-au ajutat pe micuțul cerșetor sunt… unii dintre cei mai săraci copii din cartierul respectiv. 25 de copii vin, la prânz, pentru a mânca o masă caldă la biserică, iar comportamentul lor este cu atât mai demn de laudă.

”Aveam să aflu mai târziu că ei sunt unii dintre cei mai săraci copii de la școală din cartier. În fiecare zi, la prânz, 25 de copii care provin din familii nevoiașe mănancă o masă caldă la biserică. Tot aici au invătat probabil să împarți cu alții mai săraci decât ține, să îți pese, să îmbărbătezi pe cineva care are nevoie atunci de asta. Dacă treceți prin Brașov, opriți la Biserica Triaj și faceți o donație pentru acești copii. O să fiți surprinși. În primul rând, veți primi chitanță. În al doilea rând, veți simți că acolo biserica chiar își îndeplinește rolul – poate face lumea mai bună. Preotul nu m-a lăsat să îi spun numele. Fala și mândria sunt cel mai mare păcat. Mă înclin”, se încheie mesajul emoționant.

Firește, mesajele internauților nu au lipsit: ”Bravo copii! Doamne ajuta si ai grija de toata lumea! Si de noi toti!”, ”Felicitări copiilor o lecție de viață pt mulți adulți Dumnezeu să vă binecuvinteze”, ”Cu asemenea preoți și copii , lacrimile speranței îmi umplu ochi”, ”DOAMNE AJUTA si binecuvanteaza pe toti copiii strazii, pe toti CEI fara adapost si pe CEI care fac bine pt aceste suflete necajite”, au fost doar câteva dintre acestea.

Citește și...