Un pădurar din Vaslui, în stare gravă, după ce a fost tăiat cu sabia de hoţii de lemne

Publicat: 28/10/2018 | 20:16
Un pădurar  din Vaslui, în stare gravă, după ce a fost tăiat cu sabia de hoţii de lemne

Un pădurar a fost internat în spital după ce a fost atacat de 20 de persoane care ar fi tăiat ilegal arbori din păduri din județul Vaslui. Acesta a fost lovit în zona capului şi are fracturi la un picior. Incidentul s-a produs la o zi după ce victima i-a prins pe agresori cu lemne tăiate ilegal.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, duminică, de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, agresiunea s-a produs, vineri, asupra unui angajat al Romsilva din judeţul Vaslui.

Artenie R., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Brodoc – Direcția Silvică Vaslui, a fost, vineri seara, victima unei agresiuni grave, în afara fondului forestier, acesta fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat și cele private. Pădurarul a fost înconjurat de membrii grupării infracționale pe raza localității Valea Mare – Negrești, fiind amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor, provocându-i numeroase echimoze în zona capului și fracturi multiple la un picior”, a transmis Romsilva.

Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași, unde este în prezent în stare stabilă, dar urmează să fie supusă unor intervenții chirurgicale.

Potrivit sursei citate, agresiunea a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu alți doi angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulți oameni cu o căruță cu ”lemne tăiate ilegal”, fiind confiscat atelajul, lemnele și un motoferăstrău.

Pădurea respectivă este una privată, fiind preluată în pază de către Direcția Silvică Vaslui (…) Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș – Severin și Suceava”, potrivit Romsilva.

În acest caz, polițiștii din Vaslui și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui fac cercetări pentru identificarea agresorilor și aplicarea măsurilor legale

În primele șase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresați de infractori alți 157 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.