Un polițist britanic, otrăvit în 2018 cu aceeași substanță neorotoxică folosită în cazul Skripal

Publicat: 15/08/2019 | 23:32
Un polițist britanic, otrăvit în 2018 cu aceeași substanță neorotoxică folosită în cazul Skripal

Poliția britanică, care a anchetat în 2018 uciderea spionului rus Serghei Skripal cu substanța neorotoxică Novichok, dând vina pe Rusia pentru că ar fi fost mplicată în acest caz, la acea dată fiind găsite urme ale aceleiași substanțe în sângele unui polițist britanic, potrivit Reuters.

Poliția a anunțat că agentul a primit tratament medical și s-a reîntors la serviciu la scurt timp după ce ei au reacționat la otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia Yulia, un fost agent sub acoperire, care au fost găsiți morți pe o bancă din orașul Salisbury, din sudul Marii Britanii.

Atacul a provocat o serie de evenimente în urma căruia o persoană a murit, fapt care a adâncit tensiunile dintre Rusia și Occident. Un alt agent, Nick Bailey, s-a aflat în stare gravă la acea dată, dar și-a revenit apoi.

Poliția britanică a anunțat că otrăvirea celui de-al doilea agent nu a apărut la analize la data aceea, dar a ieșit la iveală când mostra a fost testată cu o altă metodă. Marea Britanie a dat vina pentru atac pe doi agenți din cadrul serviciului secret al armatei ruse GRU, care s-au aflat în vizită în orașul britanic. Rusia a negat orice implicare în acest caz.

Citește și...