Un profesor român a fost condamnat în China pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari! Mărturii groaznice din închisoare

Publicat: 11/07/2019 | 18:21
Un profesor român a fost condamnat în China pentru o presupusă fraudă de 80 de dolari! Mărturii groaznice din închisoare

Un profesor şi antreprenor clujean de 38 de ani, Marius Balo, se află de mai bine de cinci ani într-o închisoare din China, iar aparţinătorii şi apărătorii săi susţin că acesta este supus unor tratamente degradante.

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010 și a fost expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing și profesor la universitatea Renmin University, a notat digi24.ro.

El a fost arestat de autorităţile chineze, în martie 2014, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă contractuală, prejudiciul fiind de 80 dolari. Avocații lui au spus că românul a primit 80 de dolari de la un cetățean chinez, dar nu știa că acesta era infractor.

Marius a petrecut doi ani în arest preventiv, în condiţii foarte grele. El a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi echivalente cu 13.600 de euro. Amenda a fost achitată la scurt timp după condamnare.

Condițiile de detenție în care trăiește Marius Balo sunt, însă, inumane!

De mai bine de cinci ani, un profesor şi antreprenor din Cluj este închis în condiţii inumane şi supus unor tratamente degradante într-un penitenciar de maximă siguranţă din China. Ministerul Justiţiei şi, pe rând, titularii acestui portofoliu din 2016 încoace, au ignorat drama clujeanului şi refuză să răspundă cererilor înaintate de acesta, familia şi avocaţii lui. Între timp, cetăţeanul român este forţat să lucreze peste 12 ore pe zi doar pentru a-şi câştiga dreptul la cele două linguri de orez distribuite zilnic ca hrană în închisoare”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, avocatul său, Eugen Iordăchescu, scrie Agerpres.

Citește și...