Unde se ascunde Valentin Răducan, celebrul autor al furtului de 500.000€ din ”Portbagajul”!

Autor: I.D.
Publicat: 02/04/2018 | 23:05

Unul dintre cei mai căutați români din toate timpurile și-a făcut o viață nouă peste Ocean, a învățat o meserie și s-a orientat cum a știut el mai bine. Urmărit fără succes de autoritățile române în vechea afacere ”Portbagajul”, Valentin Răducan pare să fi scăpat de orice fel de probleme în țară. L-a ajutat statutul său de colaborator al autorităților americane, au relatat surse din apropierea lui pentru CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România. Vă prezentăm, în continuare, povestea fabuloasă a celebrului personaj din lumea interlopă, ”Most Wanted” pentru mult timp. Valentin Răducan s-a descurcat de minune în SUA, în cei 18 ani departe de România!

Istoria a început pentru Valentin Răducan în ianuarie 2000, când a furat 500.000 de dolari din mașina lui Mihai Bucurenciu, un nume binecunoscut la acea vreme în lumea subterană a Capitalei. Curând avea să plătească scump îndrăzneala, pentru că a fost prins de ”locotenenții” lui Bucurenciu și torturat într-o vilă din Breaza ca să spună unde a ascuns servieta cu bani. A reușit să scape și nu peste mult timp a părăsit definitiv România. Avea să fie condamnat apoi la închisoare pentru furt, în lipsă, în timp ce agresorii săi și totodată victimele furtului din dosarul ”Portbagajul” au primit și ei ani grei de închisoare, în frunte cu Mihai Bucurenciu, trimis 10 ani după gratii.

Valentin Răducan a figurat multă vreme la secțiunea ”Most Wanted” a Poliției Române, ca să-și ispășească pedeapsa pentru furtul banilor, dar viața lui a urmat un alt curs peste Ocean. Întreaga poveste a fost relatată la celebra adresă pont@cancan.ro, de o persoană apropiată românului din diaspora!

(CITEȘTE ȘI: Mihai Bucurenciu a scăpat de închisoare după ce a sechestrat trei oameni care i-ar fi luat banii!)

Răducan a colaborat cu FBI

Primele informații publice despre Răducan au apărut atunci când a fost prins de autoritățile americane care au destructurat o rețea ai cărei membri au făcut milioane de dolari din furtul datelor de pe cardurile bancare. Răducan a avut ocazia să se afirme, pentru că a acceptat să colaboreze cu FBI, a devenit informator și a trimis la închisoare câteva zeci de persoane. În urma înțelegerii, Răducan ar fi băgat la închisoare, coordonat de doi agenți FBI, nu mai puțin de 28 de români, pe care i-a înregistrat în timp ce vorbea cu ei despre afacerile cu carduri.

Drept răsplată a primit un soi de ”imunitate” și a scăpat de toate acuzațiile de acolo, și se pare și de cele din România, pentru că statutul său nu mai este acela de urmărit internațional!

(VEZI ȘI: Creierul operaţiunii “Portbagajul” e liber! Interlopul care a decapitat Poliţia Română s-a ”evaporat” din închisoare!)

A devenit electrician și și-a luat doctoratul

Bucurându-se de libertate, Valentin Răducan a învățat o meserie cinstită în SUA, cea de electrician. S-a căsătorit cu o canadiancă de origine română, Ramona Bazgan, de care a și divorțat. Nu și-a păstrat mult statutul de ”single”, ci s-a căsătorit în Las Vegas cu o coafeză, Katherine. Acela a fost momentul în care și-a schimbat viața, la propriu, începând cu numele, pentru că adoptat legal numele nevestei.

Schimbarea a fost operată, pe cale judecătorească, și în România! Răducan a evoluat rapid în carieră, finalizându-și studiile de doctorat în fizică. În laboratorul instituției, de altfel, și-a cunoscut și soția!

Răducan a executat și o pedepsă cu închisoare pentru că și-ar fi abuzat nevasta, dar asta nu l-a împiedicat să-și ia doctoratul, devenind absolvent al Universității din Seattle, cu doctorat în fizică aplicată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...