Unul dintre cei mai cunoscuti milionari romani a fost “tocat” de camatari! Il porecleau “tataie” si ii puneau dobanda de 10% pe zi

Publicat: 26/05/2013 | 00:00
Unul dintre cei mai cunoscuti milionari romani a fost “tocat” de camatari! Il porecleau “tataie” si ii puneau dobanda de 10% pe zi

Informatii incredibile ies la suprafata dintr-un dosar aflat pe masa procurilor. Un cunoscut milionar care controleaza cea mai puternica asociatie a mediului de afaceri din Romania ar fi intrat in malaxorul mafiei cazinourilor.

Potrivit unor surse judiciare, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a devenit clientul unor clanuri de camatari, de la care ar fi imprumutat sume uriase de bani ca sa participe la jocuri de noroc.

Vlasov este avocat de profesie, dar a avut dintodeauna legaturi stranse si cu politica, fiind un personaj extrem de influent. Tatal celebrei creatoare de moda Ingrid Vlasov a fost “denuntat” de unul dintre capii lumii interlope in timpul unor audieri la Parchet.

Mihail Vlasov e proprietarul unui Rolls Royce si umbla prin oras doar cu sofer, ca orice milionar care se respecta
Mihail Vlasov e proprietarul unui Rolls Royce si umbla prin oras doar cu sofer, ca orice milionar care se respecta

Interlopul a povestit ca omul de afaceri ar fi un impatimit al jocurilor de noroc si intrucat pierdea sume foarte mari, ar fi imprumutat de mai multe ori bani de la camatari, dobanda impusa de acestia fiind de 10 la suta pe zi!

Surse judiciare mai sustin ca “atat clientii, cat si camatarii cunosteau faptul ca atunci cand vine nea Misu (n.r. – asa il numeau interlopii pe Mihail Vlasov) in cazino, aceasta obisnuia sa joace sume mari de bani. Din acest motiv, camatari mergeau in cazinouri la momentele respective avand asupra lor disponibil banesc pentru a-l imprumuta pe jucator”.

Printre cei care il aveau “client” pe milionar era si Gheorghe Stan, zis Bulgaru. Anchetatorii spun ca “Bulgaru” avea chiar o persoana in anturajul lui Vlasov, care il informa de cate ori milionarul venea la cazino.

Potrivit procurorilor, presedintele Camerei de Comert era
Potrivit procurorilor, presedintele Camerei de Comert era „filat” de camatari si, de cate ori pierdea bani in cazino, acestia se ofereau sa-l imprumute

Dovada ar constitui-o mai multe discutii telefonice. Intr-una dintre acestea, „Bulgaru” a primit pontul de la un anume U.N. ca Vlasov ar fi ajuns in cazino si ca ar avea nevoie de bani.

Gheorghe Stan (Bulgaru): “Alo! Ce-i cumetre?
U.N: “Hai ca a venit ala batranul (n.r. – Vlasov) acolo”.
Bulgaru: “Vezi ca m-a sunat pe mine ala batranul… sa se duca Florin sa-i duca banii”.
U.N: “Da, hai…
Bulgaru: “M-a sunat pe mine inaintea voastra”.
U.N: “Vezi ca esti pervers. Eu te-am sunat, sa moara Flori!
Bulgaru: “Pai ala m-a sunat pe mine, nea Misu, sa-I dau banii, nebunule. Dar tu nu m-ai sunat, abia acum ma suni cad e acolo handicapatule!

Anchetatorii spun ca membri lumii interlope au pus stapanire pe cazinouri
Anchetatorii spun ca membri lumii interlope au pus stapanire pe cazinouri

Au mai fost insa si alte discutii intre “Bulgaru” si U.N., persoana care-i dadea informatii legate de prezenta milionarului in cazino.

Bulgaru: “Ce faci cumetras?
U.N: “Nici nu mai auzi telefoanele. Ce faci?
Bulgaru: “Nu mai vreau sa mai te aud cumetre, ca ai inceput sa fii pervers”.
U.N: “Fiecare cu perversitatea lui. Vreio sa-ti spun adevarul? Fiecare cu perversitatea lui. A venit tataie (n.red. – Vlasov)”.
Bulgaru: “Ce faci?
U.N: “A venit tataie”.
Bulgaru: “Stiu tata de mult. E treaba buna. (…) Nici n-a aparut acolo si m-a sunat pe mine, altcineva”.
U.N.: “Care? Tutu? Ca eram langa Tutu cand ti-a dat telefon. Sa moara, Flori! Tutu”.
Bulgaru: “Ia asculta-ma putin: sa mor in puscarie daca n-am om de langa el de acolo, de langa nea Misu (n.red. – Vlasov) (…) Ce-i p-acolo”.
U.N.: “Nu-i nimeni. E bine ca nu e nimeni. Nu e nici tigani, nu e nimeni”.
Bulgaru: “Astia ai nostri, nu e?”
U.N.: “Nimeni, nimeni. Sa moara Flori, cred ca pierde acuma. Stai sa ma uit… Ce?
Bulgaru: “Ai bani?
U.N.: “Am si eu bani”.
Bulgaru: “Nebunul, bosorogul are bani?
U.N.: “Stai sa ma uit. Are, o suta si ceva de mii, are…
Bulgaru: “Bine, bosule, hai…

Despre Mihail Vlasov, presa a speculat in trecut ca ar fi pierdut intr-o singura noapte 2 milioane de euro la ruleta.

In schimb, presedintele Camerei de Comert a dat o singura data o declaratie ziaristilor in legatura cu pasiunea pentru jocurile de noroc.

Am jucat si joc… Ma mai intalnesc uneori cu cativa prieteni si jucam poker englezesc sau american. Am castigat odata, la cazino, intr-o ora, peste o suta de milioane de lei. E drept ca am si pierdut apoi cateva sute de milioane. Jocurile acestea tin de o anumita stare, de adrenalina. Imi aduc aminte ca eram student, jucam poker si pierdeam bursa, banii pe care-i primeam de acasa si mai si imprumutam si pierdeam totul. Ma trezeam astfel cu mainile in buzunar si, neavand bani sa merg cu tramvaiul, mergeam pe jos sau faceam blatul. Dar o luam de la capat”, a marturisit milionarul.

fb2

Adrian Nicolae

 

Citește și...