Veste bună pentru români! Clever, Uber și Bolt (ex-Taxify) sunt din nou în legalitate. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

Publicat: 23/05/2019 | 20:22
Veste bună pentru români! Clever, Uber și Bolt (ex-Taxify) sunt din nou în legalitate. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

Veste bună pentru români! Clever, Uber și Bolt (ex-Taxify) sunt din nou în legalitate. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul. 

„În cadrul discuțiilor au fost parcurse toate punctele convenite in urma intalnirilor anterioare si a rezultat ca exista un acord cu privire la recomandarile transmise de catre reprezentantii Coalitiei (Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, organizaţie independentă care reprezintă companiile de ridesharing – n.r.)”, se arată în documentul din ședința de joi, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit documentului, proiectul de act normativ va parcurge toate etapele de consultare publică ”în perioada imediat următoare”.

Ordonanța de urgență care modifică Legea Taximetriei a intrat în vigoare în urmă cu o săptămână, iar rezultatul s-a văzut imediat. Foarte mulți bucureșteni, spre exemplu, au rămas surprinși atunci când au aflat cât trebuie să plătească pentru o cursă.

Aplicațiile smartphone funcționează, însă reprezentanți ai Uber, Bolt sau Clever au declarat că este foarte posibil să aibă din ce în ce mai puțin șoferi pe traseu. Conform digi24.ro, după ce Ordonanța de urgență a intrat în vigoare prețurile au explodat. Spre exemplu, o cursă de la Piața Romană până pe Șoseaua Panduri costa joi dimineață între 20 și 25 de lei. De obicei, o astfel de cursă într-o zi obișnuită ar fi fost la jumătate, în jurul a 10 lei.