Veste proastă pentru români! Când se reia Loto 6/49

Publicat: 31/05/2020 | 11:17
Veste proastă pentru români! Când se reia Loto 6/49

În urmă cu două săptămâni, Loteria Română a publicat un comunicat prin care a precizat că sediile Loto rămân închise. Până când, însă?

Loteria Română este una dintre organizațiile din România care își țin ușile închise în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: De necrezut! Câți lei primește salariu un agent care scanează temperatura la intrarea în supermarket-uri

”C.N. „Loteria Română” S.A. vă informează că, urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020, activitățile de jocuri de noroc organizate în spații închise sunt interzise, prin urmare agențiile loto rămân închise până la o nouă decizie a autorităților.

Așa cum am anunțat în data de 06.04.2020, printr-un comunicat de presă care poate fi consultat și pe site-ul companiei www.loto.ro, C.N. ”Loteria Română” S.A. colaborează cu Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru implementarea în cel mai scurt timp, etapizat, a jocurilor loto online. Acest proiect se află într-un stadiu avansat, urmând să lansăm în curând această modalitate de participare la joc.”, scrie pe site-ul Loteriei Române.

CITEȘTE ȘI: De ce era poreclită Elena Ionescu „ultima virgină din showbiz”. La ce vârstă înaintată și-a pierdut fecioria și cu cine

”În ceea ce privește informațiile eronate și vădit tendențioase care induc în eroare opinia publică, apărute în cursul zilei de astăzi în câteva publicații online, conform cărora Loteria Română ar încălca legislația stării de alertă, vă comunicăm că acestea nu au niciun fel de suport real și că instituția noastră a respectat întocmai atât prevederile legale aplicabile în starea de urgență cât și dispozițiile impuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-COV-2 publicată în Monitorul Oficial nr. 395/15.05.2020. În acest sens, subliniem încă o dată că agențiile loto rămân în continuare închise până la noi dispoziții ale autorităților.”, mai este precizat în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Drama din viața câștigătorului Românii au Talent. De ce e Radu Palaniță singur la 41 de ani

Din data de 16 iunie, odată cu expirarea stării de alertă din România, este posibil ca Loteria Română să-și reia activitatea, iar românii vor putea participa la jocurile de noroc din nou. Totul, însă, dacă starea de criză nu se va prelungi în țară.