De necrezut! Câți lei primește salariu un agent care scanează temperatura la intrarea în supermarket-uri

Publicat: 31/05/2020 | 11:04
De necrezut! Câți lei primește salariu un agent care scanează temperatura la intrarea în supermarket-uri

Pentru a putea respecta legea în vigoare privind măsurile de prevenție împotriva coronavirusului, majoritatea magazinelor mari au început să angajeze oameni care să poată lua temperatura clienților.

Potrivit site-ului de joburi ro.jooble.org, un agent de pază este plătit în medie cu 1600 de lei pe lună, dar se poate ajunge și la 2000 de lei pe lună. Majoritatea angajatorilor promit viitorilor angajați că le vor plăti salariile la timp.

Masca și termoscanare, obligatorii prin lege

Începând de pe data de 24 mai, purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise, în magazine, birouri şi în mijloace de transport în comun este obligatorie. La fel şi măsurarea temperaturii la intrare.

Toate firmele și companiile, de stat sau private, precum şi instituţiile menționate sunt obligate să ia măsuri pentru verificarea temperaturii corpului, potrivit deciziilor luate la prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile au fost prezentate de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat. Acesta a spus că valoarea de 37,3 grade Celsius este referința luată de la Organizația Mondială a Sănătății.

Cele mai cunoscute metode de termoscanare

Termoscanarea tip #1. Termometrele digitale. Acestea, în măsura în care nu stochează date. Dar acestea necesită intervenția unui operator uman și oamenii se opun. Cel mai sigur majoritatea vor merge în viitor pe tipurile următoare.

Termoscanarea tip #2. Camerele termale cu soft integrat. Acestea prelucrează date privind temperatura și combină datele cu alte date biometrice (de exemplu, imagini faciale) și GDPR se aplică.

Termoscanarea tip #3. Monitorizarea temperaturii prin brățări și alte dispozitive.