Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România! Cetățenii care vor să rămână pe teritoriul ţării trebuie să intre într-o carantină de 14 zile

Autor:
Publicat: 30/05/2020 | 23:34
Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România! Cetățenii care vor să rămână pe teritoriul ţării trebuie să intre într-o carantină de 14 zile

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toată lumea. Au fost înregistrat milioane de cazuri de oameni contaminați și un număr impresionat de victime. După o perioadă extrem de grea și sumbră, majoritatea țărilor au anunțat o relaxarea a măsurilor.

Chiar dacă unele restricții au fost ridicate, asta nu înseamnă că pericolul reprezentat de virusul COVID-19 a dispărut. În continuare multe țări rămân precaute și au luat relaxarea măsurilor ca pe un proces care trebuie făcut lent și în etape, pentru a elimina cât mai mult riscurile. (CITEȘTE ȘI: PROSTITUATELE ROMÂNCE DIN ITALIA AU IEȘIT LA MUNCĂ DUPĂ RIDICAREA RESTRICȚIILOR DE CIRCULAȚIE: ”JUMĂTATE DINTRE ELE POARTĂ MASCĂ ȘI AU ÎN GEANTĂ…”)

Astfel, deși unele restricții de circulație internațională au fost ridicate, Ungaria menţine restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina, potrivit unui membru al comitetului operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19 din Ungaria, transmite MTI, citat de Agerpres.

Acest lucru presupune că persoanele care sosesc din România sau Ucraina şi vor să rămână pe teritoriul Ungariei trebuie să stea 14 zile în carantină, a declarat, sâmbătă, într-un briefing de presă, Tibor Lakatos. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS, DESPRE CE SE VA ÎNTÂMPLA ÎN TIMPUL STĂRII DE ALERTĂ: „NU URMEAZĂ O PERIOADĂ FĂRĂ RESTRICȚII”. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ NUMĂRUL DE INFECTĂRI CREȘTE)

Relaxarea restricţiilor în relația cu cele două ţări este analizată cu atenție, a mai afirmat acesta, spunând că România şi Ungaria „nu arată în prezent nicio intenţie” de a face paşi similari.

Mai mult, în baza unui decret intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat oficialul maghiar.

Lakatos a avertizat că epidemia nu a luat sfârşit şi le-a cerut concetăţenilor săi să respecte în continuare distanţarea socială în timpul vacanţelor şi al deplasărilor interne.