Vești bune pentru acești angajați. Vor ajunge să încaseze un salariu de 9000 de lei

Publicat: 17/07/2019 | 15:19

O parte din angajați au primit o veste extraordinară, salariile lor se vor mări considerabil, vor ajunge să încaseze chiar și 9000 de lei. Este vorba despre cei aproximativ 300 de inspectori antifraudă din cadrul Direcției de combatere a fraudelor, care erau detașați la parchete.

În urma transferului, salariile celor 300 de inspectori vor exploda, chiar cu 3.000 de lei, și vor ajunge, în funcție de grad, și la suma de 9.000 de lei, salariile din justiție fiind mult mai mari decât cele de la ANAF, potrivit surselor capital.ro.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat de curând că a cerut încetarea detaşărilor pe poziţii de conducere din ANAF pentru unele persoane provenite din alte structuri ale statului, dar și clarificarea situaţiei celor peste 300 de inspectori fiscali care, la rândul lor, sunt detaşaţi pe lângă parchete.

Avem cam 300 şi ceva de inspectori fiscali care, astăzi, sunt detaşaţi la parchete, pentru a ajuta parchetele în activităţile lor curente, lucru care la fel am cerut să înceteze, în sensul că ori toţi cei 300 şi ceva rămân la parchete şi am modificat schema de funcţionare, cu posturile să rămână acolo şi să întrerupem orice fel de legătură, ori, dacă se întorc – dar nu îmi doresc acest lucru – să poată să o facă, dar să nu mai fie această detaşare şi încrengătură între instituţii. Avem legile care sunt clare şi transparente pentru toată lumea şi acţionăm în baza acelor legi. Protocoalele nu se justifică”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Citește și...