VIDEO / Momentul exploziei care a avut loc în Leicester, surprins de camerele de supraveghere. Vecinii eroi și-au riscat viața și au căutat printre moloz trupurile victimelor

Publicat: 26/02/2018 | 13:59

În cea mai recentă înregistrare făcută publică de la tragedia din orașul britanic Leicester apare momentul deflagrației. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din apropiere se observă cum în urma exploziei violente, mult moloz, fum și foc ajuns pe strada pe care în acel moment treceau trei mașini. Din fericire, șoferii au reușit să facă manevrele potrivite ca nimeni din autoturisme să nu fie rănit. În urma deflagrației, urmată de un incendiu puternic și-au pierdut viața patru oameni, iar alți patru au ajuns la spital în stare critică. Medicii din Marea Britanie fac tot ce pot ca să le salveze viețile.

Anchetatorii au anunțat astăzi că explozia care a avut loc  ieri seară într-un imobil din oraşul Leicester, în centrul Angliei , nu este legată de vreo acţiune teroristă, potrivit Reuters.

Vezi imaginile surprinse de camera de supraveghere AICI.

Patru persoane au murit în urma deflagrației, produsă. Alți patru oameni sunt internați în spital, iar rănile lor sunt critice, potrivit Mirror.

Mirror. Explozia a distrus un mic magazin şi o locuinţă. Deocamdată, nu au fost oferite informaţii suplimentare privind originea exploziei.

„Credem că s-ar putea să existe persoane neidentificate încă, iar eforturile de salvare continuă pentru a localiza potenţiale alte victime”, a spus un reprezentant al poliţiei.

Presa locală a relatat că mai mulți vecini au mers imediat la locul exploziei și au căutat printre bucățile desprinse din clădire supraviețuitorii.

„Flăcările au înghițit întreaga clădire. Oamenii au luat în grabă pături și au alergat cât mai aproape de foc ca să încerce să ajute oamenii. Am văzut oameni trăgând bucăți de moloz și căutând oameni dedesubt”, a povestit un martor pentru jurnaliștii de la Mirror.

Citește și...