Viorica Dăncilă: ”Luăm în calcul și o restructurare a Guvernului”

Publicat: 18/06/2019 | 21:26
Viorica Dăncilă: ”Luăm în calcul și o restructurare a Guvernului”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul și o restructurare a Guvernului în Parlament, în contextul votului de marți în plenul reunit prin care a fost respinsă moțiunea de cenzură a opoziției.

Luăm în calcul și restructurare, vom decide cu colegii pe ce variantă vom merge, astfel încât să nu mai avem aceste blocaje. Cred că rezultatul de la moțiunea de cenzură ne permite să avem o restructurare și să luăm în calcul acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară, la România Tv.

Șeful Executivului că a încercat să aibă o înțelegere și un consens cu președintele Klaus Iohannis, însă acesta a intrat în logica de campanie electorală. Ea a precizat că se așteaptă ca șeful statului să blocheze și mai mult Guvernul, în contextul apropierii alegerilor prezidențiale.

Știți foarte bine că întotdeauna am spus că am fost un om care a spus că e nevoie de echilibru și consens. Am încercat cu toate instituțiile. Din păcate, nu prea am reușit. M-aș fi așteptat de la domnul președinte să fie unul al tuturor românilor. Eu cred că pentru proiecte importante pentru țară ar trebui să existe colaborare și consens, atât cu președintele, cât și cu partidele politice. Pe de altă parte s-a intrat în logica de campanie. Deci mă aștept în perioadă următoare la această luptă politică. Cred că da, pentru că deja domnul președinte e în campanie electorală și pe măsură ce se apropie alegere aceste blocaje vor fi mult mai mult”, a conchis Dăncilă.

Premierul a mai anunțat că în luna iulie, după Congresul PSD din 29 iunie, va fi făcută o evaluare pe primele șase luni ale acestui an a activității Guvernului, pe fiecare minister în parte.

Viorica Dăncilă nu a vrut să meargă pe varianta restructurării Guvernului în Parlament, dorită de Liviu Dragnea în perioada când era lider al PSD. Prim-ministrul motiva, la începutul lunii iunie, că nu dorește o astfel de soluție pentru că nu există reglementări clare cu privire la situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis ar fi refuzat din nou miniştri şi s-ar fi ajuns la o criză guvernamentală.

Camera Deputaților și Senatul au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Cabinetului Dăncilă. Este a treia moțiunea de cenzură a opoziție împotriva Guvernului Dăncilă respinsă de Legislativ.

Citește și...