Vouchere de 15.000 de lei pentru taximetriștii din București. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Publicat: 17/09/2019 | 12:24
Vouchere de 15.000 de lei pentru taximetriștii din București. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat un nou proiect pentru Capitală. Primarul general al Capitalei dorește să dea vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru taximetriștii.

Potrivit primarului general, proiectul denumit „Rabla pentru taximetre” se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment autoturisme poluante.

Primarul general a afirmat că din totalul de 10.055 de licențe pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Azi propun dezbaterii și propunerii Consliululi General, un proiect denumit Rabla pentru taximetre. E vorba despre acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro, la cursul în lei, tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment atoturisme poluante.

Trebuie să recunoaștem faptul că un cetățean, care are un autoturism poluant, face două-patru drumuri pe zi, pe când un taximetrist poate ajunge și la 150 de kilometri pe zi. 

Din totalul de zece mii de licențe potrivit legii 38 pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare celelalte fiind în diferite stagii litigioase”, a zis Firea.