Acasă » Știri » Știri interne » Care este starea victimelor din incendiul de la Bamboo

Care este starea victimelor din incendiul de la Bamboo

De: Cancan 21/01/2017 | 08:55

Site-ul nr. 1 din România, CANCAN.ro, vă ţine permanent la curent cu informaţii despre incendiu care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au ajuns de urgenţă la spital. În zona evenimentului au fost montate două spitale mobile. Focul s-a extins pe o suprafaţă de 2500-3000 mp. MAI MULTE INFORMAŢII CITIŢI MAI JOS ÎN TIMP REAL!

 

UPDATE 14:22 – Avocatul patronilor clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat că are indicii că incendiul ar fi putut fi provocat de o mână criminală.

„Am explicat din poziţia administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit şi procurorii cu privire la măsurile de protecţie şi de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenţi, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm şi să verifice şi procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineaţa nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă”, a susţinut Cătălin Dancu.

UPDATE 13:24 – Vicepremierul Sevil Shhaideh se află sâmbătă la Ministerul Afacerilor Interne unde discută cu ministrul de resort Carmen Dan şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, despre situaţia creată în urma incendiului de la Clubul Bamboo din Capitală, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale. În această perioadă, Sevil Shhaideh exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului, în contextul în care premierul se află în Statele Unite ale Americii.

UPDATE 13:20 – Pacientul internat la Spitalul Sf. Pantelimon care a necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo, de sâmbătă dimineaţă, ar putea fi externat în cursul zilei duminică, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Fiorella Niţoiu. „Este decizia colegilor de la Chirurgie. S-ar putea astăzi, în cursul zilei, să fie externat”, a spus dr. Niţoiu.

UPDATE 13:05„Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri”, a precizat duminică Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. „Am început o cercetare la faţa locului. Din păcate, structura şi locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenţi de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit şi azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a putea intra şi a ne desfăşura activităţile care sunt specifice, în special cercetarea la faţa locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiţii de siguranţă şi, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat procurorul, citat de agerpres.ro.

Acesta a spus că nu a stat de vorbă cu angajaţii clubului la faţa locului, mulţi dintre aceştia fiind deja audiaţi. „Au fost audiaţi în cursul zilei de ieri (n.r. — sâmbătă), or să mai fie şi în cursul zilei de astăzi. Şi angajaţi şi persoane care au fost clienţi în club, au fost audiaţi până în prezent. Am venit să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluţie tehnică pentru a se putea intra în condiţii de siguranţă”, a spus Prună. Potrivit acestuia, nu sunt date conform cărora există vreun aparţinător care a declarat dispariţia cuiva.

Mihai Prună a arătat că, dacă va fi nevoie, va reveni la faţa locului. „Dacă va fi nevoie, da (n.r. va reveni la faţa locului). În funcţie de ce ne vor spune pompierii, dacă se va declara lichidat incendiul. (…) Nu putem face estimări în momentul acesta”, a menţionat el.

UPDATE 12:43 – Anchetatorii continuă astăzi audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo, au anunţat oficialii Poliţiei Capitalei. Conform acestora, până în prezent, au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei un număr de 15-20 persoane, printre care administratorul, angajaţi şi clienţi ai clubului bucureştean.

UPDATE 9:03 – La mai bine de 24 de ore de la pornirea incendiului din clubul Bamboo, pompierii încă nu au reuşit să stingă complet focul. Mai mult decât atât există constant riscul ca focarele să se aprindă din nou. Deşi nu s-a semnalat momentan niciun caz de dispariţie, autorităţile nu exclus ca sub ruine să existe victime, însă nu pot interveni din cauza unor schele metalice care nu pot fi mutate până ce nu se va stinge în totalitate focul. Unii martori oculari au declarat că mai multe taxiuri au venit rapid la locul incendiului, însă nu pentru a-i ajuta pe cei care alergau disperaţi să iasă din flăcări, ci pentru a le cere între 200 şi 400 de lei pentru a-i transporta acasă sau la spital.

UPDATE 17:35„Pompierii mai acţionează la stingerea unor focare, dar incendiul este sub control”, a anunţat Raed Arafat. „Clădirea este total prăbuşită, nu putem exclude existenţa unor victime până când nu vom verifica ruinele, e posibil ca asta să dureze până mâine. Colegii pompieri vor rămâne aici, rămân şi echipaje medicale restrânse”, a mai adăugat acesta.

UPDATE 15:02 – ISU anunţă că cinci persoane mai sunt internate, patru la Spitalul Floreasca şi o persoană la Pantelimon.

UPDATE 13:17 – Horia Matei, un locatar al blocului de vis-a-vis de clubul Bamboo, a postat pe contul lui de Facebook o serie de fotografii şi filmări şocante, care arată cât de periculos putea deveni incendiul de azi noapte şi pentru clădirile din preajmă. „Maşinile de pompieri au avut probleme MARI şi cu accesul pe stradă (din cauza taxiurilor) dar şi cu găsirea surselor de apă. Dacă nu se conectau la blocul nostru ardea şi acum. Probabil şi blocul. Maşinile vechi de pompieri, capacitate 9 tone de apă. Astea noi, „de paradă”, 2 tone. În primele 90 de minute după 3:30 pe stradă erau 2 maşini de pompieri dintre care doar una era funcţională. Băieţii ăia de la pompieri, jos pălăria, a scris acesta pe Facebook.

 

UPDATE 13:03 – Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis un prim mesaj pe contul ei de Facebook, după incendiul care a mistuit complet clubul Bamboo. „Incendiu la un club din Capitală! Nu sunt victime, Slavă Domnului! Am alertat toate autorităţile responsabile. Din punctul meu de vedere, în cazul în care un club nu are autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, aşa cum prevede legea, trebuie închis. Numai aşa va înţelege toată lumea că legile trebuie respectate de toţi şi că nu se joacă nimeni cu vieţile oamenilor”, a scris Gabriela Firea.

UPDATE 12:40 – Managerul clubului Bamboo, Radu Tarkan, ar fi fost rănit în incendiul care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la clubul Bamboo. El ar fi văzut primul focul, dar a ieşit printre ultimii din club, după ce a ajutat la evacuarea tuturor persoanelor. Potrivit unui martor ocular, acesta era în stare de şoc după ce a ieşit printre ultimele persoane din club şi s-a aruncat în lac pentru a se feri de flăcările care mistuiau clubul.

UPDATE 12:23 – Cei de la ISU au emis un comunicat în legătură cu incendiul care a avut loc în această noapte în Capitală.

„Comunicat privind avizul şi autorizaţia de securitate la incendiu în cazul Clubului Bamboo

ISU BIF a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu, în baza solicitării administratorilor clubul bucureştean la care în această dimineaţă a izbucnit un incendiu. Până la acest moment, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obţinerea acestui.

Pentru verificarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi asigurarea climatului de securitate pentru ocupanţi, inspectorii de prevenire au derulat controale periodice şi au aplicat sancţiuni pentru neregulile identificare, după cum urmează: 25 mai 2015 – au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 5.500 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; 13-20 noiembrie 2015 – au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu; Noiembrie 2016 – a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare.

Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligaţia de a-şi obţine acest document până la finalul lunii iunie 2017. Conform legislaţiei, H.G. nr. 915/2015, deficientele constatate nu puteau conduce la suspendarea activităţii acestui operator economic. Până la finalul lunii iunie a anului 2017 este termenul acordat operatorilor economici care necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 11:40 Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat că Bamboo putea obţine autorizaţia de funcţionare până la 30 iunie 2017. „Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere. Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi, potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare – n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a declarat ministrul de Interne la Digi24.

UPDATE 11:30 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că, după incendiul de la Bamboo, a început urmărirea penală privind infracţiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane). ”Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri.
În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes şi a fost iniţiată cercetarea la faţa locului. Continuarea acestei activităţi este influenţată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum şi de faptul că pericolul de prăbuşire a structurii nu a fost înlăturat.

De asemenea, sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control). La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului”, au precizat anchetatorii.

UPDATE 10:25 Administratorul clubului Bamboo va fi chemat pentru audieri la Secţia 7 de poliţie.

UPDATE 10:13 – Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat după incendiul de la clubul Bamboo din Capitală şi a susţinut că regulile şi legile au fost încălcate din nou.

„În incendiul din clubul bucureştean nu şi-a pierdut viaţa, din fericire, niciun om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporţii. Reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi şi mulţumesc salvatorilor!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

UPDATE 10:00 A fost deschis un dosar penal la Tribunalul Bucureşti. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorilor li s-au alăturat şi poliţişti de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracţiunea de „distrugere”. La faţa locului sunt criminalişti care fac fotografii şi prelevează probe. Avocaţii clubului spun că există toate documentele necesare funcţionării clubului, în condiţiile în care clubul a fost renovat anul trecut.

UPDATE 09:30 La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică – 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului poate suna la numărul respectiv de telefon.

UPDATE 9:10 – Clubul Bamboo a fost complet distrus de incendiu, dar momentan autorităţile nu ştiu cu siguranţă dacă mai sunt sau nu victime prinse sub dărâmăturile care încă mocnesc. Singura zonă neafectată a fost zona de birouri, aflată la distanţă de club.

UPDATE 9:03 – Bărbatul care a fost dus la spital în stare gravă a fost dezintubat, însă starea acestuia rămâne momentan incertă. Se pare că Bamboo nu ar fi avut autorizaţie de funcţionare, conform anunţului făcut de vice-primarul sectorului 2. „Cred că a funcţionat şi cu bunăvoinţa fostelor autorităţi”, a spus oficialul.

UPDATE 8:52 – Raed Arafat a declarat că incendiul de la clubul Bamboo nu se mai desfăşoară, dar că mai există câteva puncte care mocnesc, asupra cărora pompierii intervin în continuare. „La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 maşini, care vor rămâne şi vor continua acţiunea, aici, care s-ar putea să dureze câteva ore, până este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfăşoară. Mai sunt câteva puncte care mocnesc şi pe care pompierii le sting”, a afirmat şeful DSU.

UPDATE 8:43 – Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la faţa locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo. „Nu mai sunt persoane rănite la faţa locului. (…) Ultima a fost dusă acum în faţa mea, a fost cu hipotermie şi uşoară intoxicaţie de fum. (…) O singură persoană este grav intoxicată cu fum şi monoxid de carbon”, a spus şeful DSU, la Digi 24.

Un incendiu puternic a avut loc la clubul Bamboo, din Capitală, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La nivelul Capitalei a fost activat Planul Roşu. ISU Bucureşti-Ilfov a dispus chemarea la serviciu a tuturor pompierilor din turele libere. La faţa locului acţionează peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil şi Descarcerarea grea.

Situaţia victimelor:

– La Spitalul Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare cu mijloace proprii) si au rămas 3;
– La Spitalul Universitar au fost 5 prezentări, însă au plecat toate;
– La Spitalul Pantelimon au fost 5 persoane prezentate, au rămas 3 pentru investigaţii.
– La Spitalul Colentina s-au prezentat 3 persoane şi a rămas una singură.
– Spitalul Elias – 6 persoane prezentate, au rămas patru persoane pentru investigaţii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată şi ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Gestul EXTREM al unui zidar din Italia, nemulțumit că nu și-a primit salariul. Colegii săi au chemat de urgență forțele de ordine
Gestul EXTREM al unui zidar din Italia, nemulțumit că nu și-a primit salariul. Colegii săi...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
N-a mai apărut niciodată AȘA: Nadia Comăneci, IMAGINEA ZILEI! Cum a fost fotografiată
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i interesează…”
Situație dramatică în cazul regretatei Naomy! Familia nu are nici măcar loc de veci: „Nu-i...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea cât de mult iubesc eu copilașii”. Cei doi au făcut marele anunț după împăcare
Bogdan de la Ploiești și Cristian Pucean se pregătesc să devină părinți: „Știe toată lumea...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Care este cel mai straniu lac din România. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra lui
Care este cel mai straniu lac din România. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra...
Insula post-apocaliptică pe care doar foarte puțini ajung să pună piciorul. E unul dintre cele mai stranii locuri din lume
Insula post-apocaliptică pe care doar foarte puțini ajung să pună piciorul. E unul dintre cele...
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Câți BANI primește pe lună un ospătar în Mamaia Nord, în 2024. Are cazarea asigurată + 800 lei bonuri de masă
Câți BANI primește pe lună un ospătar în Mamaia Nord, în 2024. Are cazarea asigurată...
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră,...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Geanina din Las Fierbinți este însărcinată. Actrița a postat primele imagini cu burtica
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Orașul din România care va renaște spectaculos. Investiția unui gigant italian îl va transforma complet
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România