Acasă » Galerie foto » Tupeu incredibil al ”mafiei licitaţiilor”. Milionara s-a întors cu regrete din închisoare, dar ”copilul ei de suflet”…

Tupeu incredibil al ”mafiei licitaţiilor”. Milionara s-a întors cu regrete din închisoare, dar ”copilul ei de suflet”…

De: Cancan 31/07/2017 | 00:00
Tupeu incredibil al ”mafiei licitaţiilor”. Milionara s-a întors cu regrete din închisoare, dar ”copilul ei de suflet”…
Fosta sefă a SIVECO, Irina Socol, a primit doi ani şi jumătate de închisoare pentru fraude de 10 milioane de euro

Odinioară una din cele mai puternice femei din România, Irina Socol, fosta preşedintă a SIVECO România, a trecut prin ”iadul” închisorilor din România, iar, după eliberare, s-a întors ”pe piaţă”. ”Acum sunt consultant internaţional. Lucrez cu companii şi instituţii europene. Îmi împart timpul între Bruxelles, Viena şi Bucureşti. Trecutul nu îl putem schimba, dar putem construi altfel viitorul. Mă simt datoare să spun câteva lucruri. În primul rând, îmi pare foarte rău că am luat parte la tot sistemul de compromisuri care a fost o practică cvasi-generalizată până acum câţiva ani. Nu este zi în care să nu regret”, şi-a anunţat revenirea Irina Socol. Numai că, în timp ce milionara se declară cuprinsă de regrete, ”copilul ei de suflet”, compania pe care a condus-o timp de 20 de ani, a rămas în aceeaşi zonă a jocurilor obscure de pe piaţă, iar când au fost prinşi cu mâţa-n sac au acuzat Consiliul Concurenţei... de rea-voinţă şi discriminare! (VEZI ŞI: ULUITOR! E primul mega-milionar care păţeşte aşa ceva! Stăpânul celui mai scump cartier de vile din România, EXECUTAT pentru 54 de milioane de euro!)

În mai 2016, fost şefă a SIVECO România, Irina Socol, intra la închisoare să execute o pedeapsă de doi ani şi şase luni în urma creării unui circuit evazionist cu software – cea mai mare afacere cu software de la tunul Microsoft în care au fost implicaţi fostul şef al Fujitsu România, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, precum şi oficiali care au implementat pe bani grei licenţele de Windows în şcoli.

(CITEŞTE ŞI:  CLAUDIU FLORICĂ şi DINU PESCARIU, urmăriţi penal în dosarul ”Microsoft 3”)

Alături de alte persoane din conducerea SIVECO, Irina Socol şi-a pus cenuşă în cap, a recunoscut acuzaţiile şi a colaborat cu procurorii DNA, iar, la final, toţi au pus ban pe ban şi au achitat şi prejudiciul de peste 10 milioane de euro stabilit în dosar. Drept răsplată au primit pedepse mici şi… relele s-au încheiat aici. Lovitura de imagine pe care a primit-o SIVECO după dosare şi zăngănit de cătuşe a fost rapid estompată, iar compania a rămas unul dintre liderii producerii de software pentru companii de pe piaţă. Iar pe principiul ”ce nu te ucide te face mai puternic”, actuala conducere (pentru că Irina Socol s-a retras la momentul izbucnirii scandalului, veţi vedea în episodul viitor în ce condiţii) a început acum, cu un curaj nemaivăzut, să atace instituţiile statului care au amendat-o pentru fapte grave în lumea business-ului!

În urmă cu câteva zile, presa relata cum Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Intrarom şi Siveco România cu amenzi în valoare totală de peste opt milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în anul 2008. Licitaţiile vizau atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic, iar Siveco România SA a primit o amendă de 5,884 milioane lei.

Irina Socol a colaborat cu anchetatorii şi a beneficiat de o pedeapsă redusă
Irina Socol a colaborat cu anchetatorii şi a beneficiat de o pedeapsă redusă

După mega-scandalul evaziunii fiscale, acum SIVECO se consideră ”discriminată”

În loc să achite amenda, un fleac pe lângă problemele penale peste care trecuseră, afacere judiciară din care SIVECO nu a ieşit tocmai bine din punct de vedere al prestigiului de business, liderii companiei au pornit lupta cu Consiliul Concurenţei, considerându-se nedreptăţiţi – tocmai ei, care produseseră o gaură la buget de 10 milioane de euro, prin tranzacţii financiare fictive!

(VEZI ŞI: Afaceristul se respectă! Denunţătorul ”Microsoft”, la frizerie cu 15.000 de euro la el! – EXCLUSIV PE CANCAN.ro, site-ul numărul unu din România)

Într-un comunicat de presă, preluat de CANCAN.ro, site-ul numărul unu din România, SIVECO se consideră ”discriminată” şi a ameninţat voalat cu acţiuni în justiţie împotriva Consiliului Concurenţei şi implicit a statului român: ”Apreciem că atât decizia, cât şi sancţiunea aplicată sunt nefondate şi că, totodată, nu sunt susţinute de materialul probator de la dosar. Considerăm că acuzaţiile la adresa SIVECO se bazează pe o aplicare greşită a dispoziţiilor legale şi pe o interpretare eronată a corpului probator administrat de Consiliul Concurenţei. Acesta nu dovedeşte încălcarea de către compania noastră a vreunei prevederi legale în materie de concurenţă. Dorim să reiterăm faptul că nu a existat nicio înţelegere neconcurenţială între societatea noastră şi celelalte firme investigate. Pe durata derulării investigaţiei, societatea a pus la dispoziţia reprezentanţilor Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate, precum şi date şi documente din care rezultă netemeinicia acuzaţiilor reţinute în decizie. Convingerea companiei SIVECO este că a fost tratată discriminatoriu pe tot parcursul anchetei efectuate de Consiliul Concurenţei, în raport cu alte companii investigate în speţă.

SIVECO, una din cele mai mari companii IT de la noi
SIVECO, una din cele mai mari companii IT de la noi

 

Au sifonat 10 milioane de euro printr-un ”troc made în Sinteşti”-programe de calculator contra fier vechi!

Aşadar, SIVECO îşi ascute săbiile, iar ”gulerele albe” care o conduc acum (formate tot de Irina Socol, despre care vom povesti în episodul viitor) au uitat de percheziţiile procurorilor şi acuzaţiile penale grave de acum câţiva ani, care au adus firma pe marginea prăpastiei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, însuşit de instanţa de judecată prin decizia de condamnare, reprezentanţii companiei Siveco România au creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de softuri ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

AFLĂ DE AICI: Schema prin care ”băieţii deştepţi” au pus mâna pe milioane de euro, sub paravanul unei legi votate suspect de uşor în Parlament. Ex-socrul multimilionar al unei vedete Playboy, în umbra mega-învârtelii de la Porturi

Astfel, anchetatorii susţin ca Siveco a încheiat achiziţii fictive de servicii de la firme care aveau ca administratori cetăţeni de etnie romă din satul Sinteşti, Ilfov, persoane care se ocupau cu colectarea de fier vechi. „Astfel, de la Eurovip, Siveco România a achiziţionat, în cursul anului 2009, servicii în valoare de 2.500.718 lei, plus TVA, în cuantum de 475.137 lei. Societatea Eurovip a avut ca asociat şi administrator pe Valentina Mihai Gogu, persoana de etnie romă, în vârsta de 49 ani, care locuieşte în satul Sinteşti, Ilfov, şi care nu ştie să scrie şi să citească. Toţi banii care au fost încasaţi de Eurovip de la Siveco România au fost retraşi în numerar pe baza unor borderouri de achiziţie fier vechi de la persoane fizice. Practic, societatea Eurovip achiziţiona fier vechi, dar vindea programe informatice”, arătau magistraţii.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri, sub ANTARCTICA, și a făcut o descoperire ireală. Iată imaginile!
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri,...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului ei. Fostul luptător a fost condus pe ultimul drum de familie și cunoscuți
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le...
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi împlinit 84 de ani
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp: „Nu este o tragedie”
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp:...
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în întreaga lume și e la mare căutare și în România
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în...
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru toți clienții. Ce nu mai ai voie să faci
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru...