UPDATE 3 români suspecți de coronavirus, izolați într-un spital din Republica Dominicană

Autor: A.N.
Publicat: 28/02/2020 | 21:25
UPDATE 3 români suspecți de coronavirus, izolați într-un spital din Republica Dominicană

UPDATE În continuarea informațiilor cu privire la situația cetățenilor români aflati sub supraveghere medicală în Republica Dominicană, ca urmare a unor suspiciuni de infectare cu COVID-19, MAE face următoarele precizări:

Ambasada României la Bogota (acreditată și pentru Republica Dominicană) a fost informată de către Ministerul Sănătății Publice din Republica Dominicană cu privire la faptul că testele medicale efectuate celor trei cetățeni români nu au confirmat prezența COVID-19. Aceștia vor rămâne spitalizați până la data de 2 martie, conform protocolului medical.

Ambasada României la Bogota menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

————————————————————–

Trei români sunt izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, a declarat vineri ministrul sănătăţii din această ţară, Rafael Sanchez Cardenas.

Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital – Spitalul Militar Ramon de Lara – şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu ”o viroză gripală”.

”I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Autoritățile au confirmat, astăzi, două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba e un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara. Anunțul a fost făcut în urma unei conferințe de presă, susținută de Ministerul de Interne.

Bărbatul s-a întors în țară pe 25 februarie din Italia. Acesta s-a prezentat la spital și a primit tratament și testare pentru coronavirus. Astăzi a venit confirmarea virusului. Femeia de 38 de ani a mers pe 17 februarie la Bergamo, iar pe 25 februarie a avut primul simptom de boală. S-a prezentat la spital pe 27 februarie.  Tot astăzi testul a fost confrmat pozitiv. Cele două persoane vor rămâne în centrele de carantină din județe. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE O COMPANIE AERIANĂ, DUPĂ IZBUCNIREA ISTERIEI CORONAVIRUS! ESTE SINGURA CARE FACE ASTA)

Citește și...