– 6 grade în weekend-ul 21 – 22 septembrie. ANM: vremea în România

Autor:
Publicat: 20/09/2019 | 13:20
– 6 grade în weekend-ul 21 – 22 septembrie. ANM: vremea în România

ANM a făcut anunțul! Vor fi -6 grade în weekend-ul 21-22 septembrie.

O zonă de presiune ridicată va acapara țara noastră în acest final de săptămână, în consecință și vremea va fi frumoasă, cu un cer variabil spre mai mult senin, iar precipitațiile vor fi inexistente. Totuși, România va fi situată pe partea posterioară a anticiclonului, într-un areal în care va fi advectat un aer rece dinspre nordul continentului. Astfel, temperaturile îndeosebi în cursul dimineților vor fi foarte scăzute, mai ales sâmbătă în regiunile intracarpatice urmând să se producă brumă în mod local.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă în toată țara, doar câțiva nori Cirrus înalți urmând să brăzdeze cerul regiunilor vestice. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a teritoriului, cel mult slab până la moderat în estul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade în Transilvania și Maramureș, 18-23 de grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Dealurile de Vest) și 16-21 de grade Celsius în Dobrogea și Moldova. Dimineață va fi rece mai ales în centrul și în nordul teritoriului, unde local se va forma brumă, iar în depresiunile din estul Transilvaniei minimele termice vor coborî până spre valori de -6…-4 grade Celsius, potrivit prognozei Vremea.ro.

Duminică vremea se va încălzi ușor în toate regiunile, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab în majoritatea zonelor țării, cel mult slab până la moderat în Bărăgan și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor situa în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 22-27 de grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia și 20-25 de grade în Dobrogea și Moldova.