7 lucruri de știut despre Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european

Publicat: 06/11/2019 | 14:38
7 lucruri de știut despre Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european

Mare fericire la PNL și, mai ales, la Palatul Cotroceni – informează romaniacurata.ro -, acolo unde pare că schimbarea garniturii guvernamentale era așteptată mai ales pentru onorarea unor înțelegeri deja antamate privind postul de comisar european ce revine României. După respingerea oficială a Rovanei Plumb, cea informală a lui Dan Nica și vehicularea lui Victor Negrescu ca ultimă soluție a guvernului demis, vine rândul propunerii cu numărul 4 din partea României pentru Comisia Europeană.

Nici bine nu s-a instalat la Palatul Victoria și deja Guvernul Orban a anunțat (pe surse) că îl propune pe Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL (fost PMP), drept comisar european pentru portofoliul Transporturilor. Scrisoarea oficială urmează să fie trimisă în această seară sau mâine, după care Mureșan va trebui să se prezinte în fața Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, așa cum scrie la art. 19 din Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene.

 

Până atunci, să facem o recapitulare a succesului din spatele propunerii.

1. Traseist: a fost la PDL și la PMP, ultimul din urmă fiind partidul pe listele căruia a fost ales europarlamentar și de la care a plecat în anul 2018, trecând la PNL. Dar hei, măcar a păstrat familia europeană!

2. A lucrat în campania electorală a Elenei Băsescu și a susținut candidatura la prezidențiale a Elenei Udrea. Mai mult, Horia Alexandru Cercel (fost asistent europarlamentar al Elenei Băsescu) îi este acum consilier la Parlamentul European.

3. Chiar Elena Udrea își amintește că Siegfried Mureșan a fost recomandat de EBa și susținut chiar de ea la europarlamentare, dar și că finanțarea ar fi venit de la Gheorghe Ștefan, condamnat în mai multe dosare: Microsoft, Fabrica de Timbre (Poșta Română), respectiv finanțarea PDL.

4. Adrian Rădulescu, fost parlamentar PDL, secretar de stat și consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a declarat că nu ei (cei din partid, n.red.) l-au adus, ci „Serviciile și ni l-au băgat pe gât spunând că e mare român”. (Citește artocolul integral AICI)

Citește și...