Acasă » Știri » Odinioara “mana dreapta” a lui Gregorian Bivolaru, un profesor de yoga se judeca cu statul roman pentru zilele de arest!

Odinioara “mana dreapta” a lui Gregorian Bivolaru, un profesor de yoga se judeca cu statul roman pentru zilele de arest!

De: Cancan 16/10/2014 | 00:15
Odinioara “mana dreapta” a lui Gregorian Bivolaru, un profesor de yoga se judeca cu statul roman pentru zilele de arest!

Un cunoscut profesor de yoga, care in trecut a fost una din persoanele de incredere ale “gurului” Gregorian Bivolaru, a dat statul roman in judecata, solicitand despagubiri pentru perioada petrecuta in temnitele comuniste.

Eugen Mirtz a chemat in judecata Ministerul Finantelor, ca reprezentant al Statului Roman, dar si Politia Romana, pentru cele 49 de zile pe care le-a petrecut in arest inainte de Revolutia din Decembrie 1989, pe motiv ca practica yoga, interzisa in acea perioada.

Profesorul de yoga a deschis procesul la Tribunalul Bucuresti
Profesorul de yoga a deschis procesul la Tribunalul Bucuresti

El solicita despagubiri materiale de 40.000 de euro, calculate pe baza efectelor pe care le-a avut “stigmatizarea” lui in acea perioada, si anume faptul ca mama lui a fost obligata sa munceasca pe o functie mult inferioara pregatirii si a suferit prejudicii materiale importante, inclusiv la pensie. Din acest motiv, si mama lui Eugen Mirtz este parte in acest proces!

“Am ales de abia acum sa fac acest pas pentru ca nu m-am putut hotari, o buna perioada de timp, si pentru ca asa suntem noi romanii: lasam totul in ultimul moment. Un prieten avocat mi-a atras atentia ca in curand se va implini perioada de timp in decursul careia ma pot adresa justitiei, asa ca am deschis procesul” a declarat Eugen Mirtz pentru Cancan.ro

Eugen Mirtz este un apreciat profesor de yoga
Eugen Mirtz este un apreciat profesor de yoga

A avut drept student un judecator

In 1987, cu doi ani inainte de caderea comunismului in Romania, Eugen Mirtz lucra la o intreprindere din Bacau, Intreprinderea de Panouri Electro-Pneumatice. Pasionat de yoga, cu mult inainte de infiintarea MISA, a vrut sa impartaseasca si altora invatatura sa, dar Nicolae Ceausescu interzicea acele practici, asa ca a apelat la un siretlic: a constituit un mic grup in cadrul intreprinderii, predandu-le un “curs de gimnastica psihosomatica integrala”.

Yoga presupune meditatie, mai ales in zonele incarcate energetic
Yoga presupune meditatie, mai ales in zonele incarcate energetic

 Evident, era vorba de practicarea tehnicilor de yoga, dar pana si denumirile pozitiilor corporale erau traduse in limba romana, pentru a masca “sursa” .“Aveam pe atunci 20-25 de ani si eram inginer electronist stagiar la intreprindere. La curs au venit muncitori, tehnicieni ingineri din intreprindere, dar si multe persoane din afara, profesori, doctori, ingineri, doi avocati dar si un judecator de la Judecatoria Bacau” si-a amintit Eugen Mirtz, care reusise sa stranga la fiecare sesiune de cursuri peste 50 de elevi

Sapte saptamani in celula sapte!

Lectiile sale nu au trecut insa neobservate de Securitate. “Generalul Iulian Vlad (fostul sef al Securitatii, n.r.) se interesa personal de mine, ma cunosteau foarte multe persoane din oras, dar nu mi-au facut nimic o buna bucata de timp, pentru ca n-am afirmat niciodata atunci ca predam yoga. De curand mi-am scos propriul dosar de la Securitate, unde am citit negru pe alb ordinul de urmarire semnat de Iulian Vlad si pe care acum il folosesc in proces” a spus Eugen Mirtz.

Gregorian Bivolaru

Cu toate acestea, el a fost arestat pe 10 septembrie 1987 si ridicat chiar din fata studentilor, la cursurile pe care le tinea intr-un liceu din oras, in sala de sport. “N-a contat nici macar faptul ca activitatea mea era non-profit, cotizatiile de 50 de lei primite de la cursanti le varsam integral liceului, pentru plata salii de curs. Am ajuns in celula nr. 7 a Militiei Bacau, unde am stat fix 7 saptamani, ca intr-o stranie coincidenta” a mai spus profesorul de yoga.

Securistii i-au trimis mama de la catedra, pe santier

Eugen Mirtz a parasit inchisoarea dupa 49 de zile, in urma unui decret de amnistie colectiva dat de Nicolae Ceausescu, dupa ce a indurat bataile militienilor in arest.
“Tatal meu era cardiac, iar la trei zile dupa ce am fost eliberat a murit. Cum sa cuantific eu in bani acest lucru?” a mai spus Eugen, aratand ca acesta a fost motivul pentru care nu si-a precizat, pana in prezent, cuantumul daunelor morale solicitate.

Profesorul inchis de comunisti cere despagubiri de 40.000 de euro
Profesorul inchis de comunisti cere despagubiri de 40.000 de euro

In schimb, si-a calculat despagubirile materiale pe care le cere statului roman, respectiv suma aproximativa de 40.000 de euro. “Mama mea este o persoana foarte stimata in Bacau, si era recunoscuta din punct de vedere profesional. Era cadru didactic si inspector, iar dupa arestarea mea, a fost trimisa de autoritatile comuniste sa munceasca pe santier, ca o sanctiune pentru practicile “subversive” de care eram eu acuzat. Acest lucru a insemnat diminuarea drastica a salariului, iar in prezent, a pensiei” a explicat profesorul de yoga cum a ajuns la calcul sumei de 40.000 de euro, despagubiri materiale.

CITESTE SI: Gregorian Bivolaru a infierat consumul de droguri, la conferintele MISA: “Yoghinii vor raspunde in fata legii pentru faptele lor”

N-o sa-ti vina sa crezi ce a facut MISA la Costinesti! Vezi cati bani strang de la cursanti!

M.Niculescu

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva...”
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața:...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când spune cu ce se ocupă. Cum face bani tânăra superbă
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din Cluj-Napoca a precizat cu ce se confruntă: „Situația era a unui pacient cu septicemie”
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt tăcerea
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să suplinească lipsa acestuia. „Nu am beneficiat de prezența lui.”
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i s-a întâmplat, de fapt, actorului
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i...
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital: “Eu, încercând să îmi dau seama dacă… “
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital:...
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste viața. "De atunci am luat-o de la zero"
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste...
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc o întâlnire a consiliului miniştrilor ţării
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc...
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o diferență clară
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
BANC | ”E prima oară când fac asta”
BANC | ”E prima oară când fac asta”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: Unele nu ştiu limita
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit, în plin proces de divorț
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se află cea mai mare mină de aur. Este foarte populată, o mulțime de grupuri etnice trăiesc aici
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se...
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor nu va mai fi la fel
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor...
×