Acasă » Știri » Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină

Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină

De: Cancan 12/03/2016 | 22:30
Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină
Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea

Vă aminţiţi, poate, de dezvăluirile pe care CANCAN.ro le-a făcut cu puţin timp în urmă despre moartea suspectă, în închisoarea de la Rahova, a unui ”cărăuş” de droguri român.

În faţa investigaţiilor realizate de reporterii noştri, Administraţia Penitenciarelor a ales… tăcerea. În singurul răspuns pe care ANP-ul ni l-a transmis, directorul general Cătălin Claudiu Bejan a încercat să se spele pe mâini: ”Deţinutul la care faceţi referire a fost depus în Penitenciarul Bucureşti Rahova, în luna septembrie 2012, pentru efectuarea perioadei de carantinare –observare.
În data de 16.10.2012, în jurul orei 17.40, persoana în cauză a fost prezentată la cabinetul medical cu stare generală alterată. Imediat a fost dispusă prezentarea de urgenţă la camera de gardă a Spitalului Penitenciar Rahova, unde au fost iniţiate manevre de resuscitare, fără a se reuşi reluarea activităţii cardiace.
Decesul s-a constatat la ora 18.15. Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost anunţată deîndată familia, iar întreaga documentaţie a fost pusă la dispoziţia instituţiilor abilitate”.

 

CANCAN.ro aşteaptă în continuare de la directorul general al ANP, Cătălin Claudiu Bejan, rezultatele anchetei interne dispuse la Rahova după moartea deţinutului Iozsef Demeter
CANCAN.ro aşteaptă în continuare de la directorul general al ANP, Cătălin Claudiu Bejan, rezultatele anchetei interne dispuse la Rahova după moartea deţinutului Iozsef Demeter


 
Vă arătam, într-un prim articol (VEZI AICI MAI MULTE), că pe masa Procurorului General a ajuns o informaţie conform căreia ”cărăuşul” mort la Rahova, Iozsef Demeter, ar fi fost, de fapt, otrăvit înainte ca el să apuce să facă mărturii complete despre reţea. Surse apropiate anchetei au susţinut că Demeter cunoştea legăturile strânse dintre traficanţi şi fiul unui senator român (la acea dată pe listele PDL) şi că era decis să rupă tăcerea. Numai că a murit subit, ridicându-se suspiciunea că el ar fi fost eliminat!
 
Un fost coleg de arest cu Demeter a acceptat să se destăinuie , sub protecţia anonimatului, în exclusivitate reporterilor CANCAN.ro: “Toţi vorbeau atunci (n.red. – în octombrie 2012) în puşcărie ca unguru’ (n.red. – Iozsef Demeter) a fost otrăvit. Pe el îl băgase în combinaţie fiul unui senator, iar Nicole Smith şi sora ei, Carmen, (n.red. – ambele arestate în dosar) ştiu mai multe. Ele ştiu exact cum a fost omorât unguru’ şi de cine!”
 
În prezent, Nicole Smith (aceasta are cetăţenie austriacă, dar e originară din Târgu Jiu, fiind născută Nicoleta Vijulan) execută o condamnare de 16 ani în penitenciarul Craiova, iar sora ei, Carmen Vijulan, se află în detenţie la Târgşor.

 

Demeter şi cele două surori au fost prinşi în 11 iunie 2012, transportând pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, 40 de kilograme de heroină (cumpărate de la un turc, Selmo Cengiz, zis ”Amore”). Drogurile erau ascunse în rezervoarele a două maşini de lux şi urmau să ajungă în Olanda, via Austria. Întreaga operaţiune era coordonată de către un român, Ilie Priescu, zis ”Îngeraşu”, care la acea oră se găsea închis în Penitenciarul Karlau din apropiere de oraşul austriac Graz.

 

 

”Îngeraşu” îşi dirija ”locotenenţii” prin telefon. O parte din marfă ar fi avut ca destinaţie finală o anume Anda Valentina Vîrşan, care locuia în Olanda.
 

În ciuda evidenţelor însă, doar Nicole Smith şi sora acesteia, Carmen Vijulan au fost trimise în faţa instanţei. ”Cărăuşul” Iozsef Demeter a decedat în arest, înainte de a putea fi judecat.
În ce-l priveşte pe ”Îngeraşu”, acesta s-a transformat, peste noapte, într-o… ”fantomă”.
 

Cu toate că există probe de netăgăduit ale implicării lui, el a fost lăsat în afara cazului. E suficient să amintim de o convorbire telefonică dintre Nicole Smith şi Priescu, care a avut loc cu câteva ore înainte ca femeia să fie reţinută. Astfel Nicole îşi informa ”şeful” că vameşii bulgari o luaseră la puricat, însă scăpase: “Am avut febră mare. Şapte doctori (n.red. – vameşi) m-au controlat, dar mi-au zis că sunt sănătoasă!” Şi n-a fost doar atât. La dosar sunt multe discuţii în care Priescu comanda ”locotenenţilor” săi să-l contacteze pe Selmo Cengiz, să negocieze cu el, apoi să preia ”fata” (în limbaj codificat însemna heroina) şi să o ducă ”sus” (adică în Olanda). Dar niciuna dintre aceste dovezi nu a contat.
 

Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea
Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea

Practic, ”Îngeraşu” s-a evaporat dintre filele dosarului, aşa cum s-a întâmplat şi cu o altă persoană, care avea cunoştinţă de transport. E vorba despre fosta concubină a lui Demeter, Filareta H., zisă ”Eta”.
 
Cine o protejează pe concubina lui Demeter?
 
În perioada în care procurorii au interceptat discuţiile telefonice dintre traficanţi, ”Eta” a apărut în mai multe convorbiri cu Demeter.
 

Astfel, în 16 mai 2012, la orele 13:35, Iozsef Demeter o anunţă, prin telefon pe ”Eta”, că se stabilise să plece în Turcia alături de Carmen Vijulan, cu maşina acesteia, Audi A3. Dovadă că ”Eta” ştia despre natura deplasării e faptul că ea îi reproşează lui Demeter că suma de 6.000 de euro (ce fusese promisă ”cărăuşului” de către Nicole Smith) ar fi prea mică, explicându-i că ar trebui să ceară 50.000-60.000 de euro întrucât îşi pune pielea-n joc. ”Cărăuşul” îşi iese cumva din fire şi îi răspunde iubitei lui că ”merg pe ce bani o fi, pe cum o fi”.
 

În aceeaşi zi, la orele 17:23, Demeter şi concubina lui se aud din nou la telefon. ”Eta” insista ca el să ceară mai mulţi bani spunându-i că Nicole Smith are avea avantaje mai mari. Filareta H. îi spune iubitului ei că Nicole e proprietara unui Porsche Cayenne, pe când ei au o maşină mult mai ieftină.

Demeter încearcă însă să o liniştească mărturisindu-i că el are un rol uşor în toată operaţiunea, de vreme ce trebuie să ”joace” doar aparenţa unei perechi alături de Carmen. Mai mult, îşi informează concubina că durează puţin deplasarea: 12-20 de ore la dus şi aproape 20 de ore înapoi.
Rezultă fără dubii din aceste discuţii că ”Eta” era pusă la punct cu ceea ce urma să se întâmple, dar, după ce concubinul ei este prins şi moare în închisoare, nimeni nu mai pomeneşte de ea, ca şi cum nici n-ar fi existat vreodată.
 

CITEŞTE ŞI:
 

CANCAN.ro a intrat pe firul unei MORTI SUSPECTE care a ajuns pe masa Procurorului General! “A fost otravit ca sa nu vorbeasca!”

Romanca Nicole Smith, trimisa in judecata dupa ce a transportat 40 de kilograme de cocaina in rezervorul unei masini!

Un celebru detinut de la noi se insoara dupa gratii! Inainte insa, vrea sa-si “probeze” viitoarea sotie in camera intima

 
S-au născut, aşadar, multe semne de întrebare pe marginea destructurării acestei reţele. De ce ”Îngeraşu” lipseşte din acest dosar? De ce concubina ”Eta” a fost scoasă din ecuaţie? De ce nicio autoritate nu pronunţă clar care este cauza morţii lui Demeter? De ce lui Nicole Smith i s-au respins cererile de revizuire a dosarului chiar dacă a adus mai multe elemente noi? Cine pe cine ascunde, de fapt?
La toate aceste întrebări, CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, va continua să caute răspunsuri până când ele vor veni.
 
Adrian Nicolae

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e interzis
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, din nou la tribunal pentru custodia fetițelor: ”Nu îmi doream să fi ajuns aici”
Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, din nou la tribunal pentru custodia fetițelor: ”Nu îmi doream...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...