Home » Stiri » Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină

Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină

De: Cancan 12/03/2016 | 22:30
Noi detalii ies la iveală despre moartea suspectă a ”cărăuşului” implicat într-un transport de 40 kg de heroină
Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea

Vă aminţiţi, poate, de dezvăluirile pe care CANCAN.ro le-a făcut cu puţin timp în urmă despre moartea suspectă, în închisoarea de la Rahova, a unui ”cărăuş” de droguri român.

În faţa investigaţiilor realizate de reporterii noştri, Administraţia Penitenciarelor a ales… tăcerea. În singurul răspuns pe care ANP-ul ni l-a transmis, directorul general Cătălin Claudiu Bejan a încercat să se spele pe mâini: ”Deţinutul la care faceţi referire a fost depus în Penitenciarul Bucureşti Rahova, în luna septembrie 2012, pentru efectuarea perioadei de carantinare –observare.
În data de 16.10.2012, în jurul orei 17.40, persoana în cauză a fost prezentată la cabinetul medical cu stare generală alterată. Imediat a fost dispusă prezentarea de urgenţă la camera de gardă a Spitalului Penitenciar Rahova, unde au fost iniţiate manevre de resuscitare, fără a se reuşi reluarea activităţii cardiace.
Decesul s-a constatat la ora 18.15. Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost anunţată deîndată familia, iar întreaga documentaţie a fost pusă la dispoziţia instituţiilor abilitate”.

 

CANCAN.ro aşteaptă în continuare de la directorul general al ANP, Cătălin Claudiu Bejan, rezultatele anchetei interne dispuse la Rahova după moartea deţinutului Iozsef Demeter
CANCAN.ro aşteaptă în continuare de la directorul general al ANP, Cătălin Claudiu Bejan, rezultatele anchetei interne dispuse la Rahova după moartea deţinutului Iozsef Demeter


 
Vă arătam, într-un prim articol (VEZI AICI MAI MULTE), că pe masa Procurorului General a ajuns o informaţie conform căreia ”cărăuşul” mort la Rahova, Iozsef Demeter, ar fi fost, de fapt, otrăvit înainte ca el să apuce să facă mărturii complete despre reţea. Surse apropiate anchetei au susţinut că Demeter cunoştea legăturile strânse dintre traficanţi şi fiul unui senator român (la acea dată pe listele PDL) şi că era decis să rupă tăcerea. Numai că a murit subit, ridicându-se suspiciunea că el ar fi fost eliminat!
 
Un fost coleg de arest cu Demeter a acceptat să se destăinuie , sub protecţia anonimatului, în exclusivitate reporterilor CANCAN.ro: “Toţi vorbeau atunci (n.red. – în octombrie 2012) în puşcărie ca unguru’ (n.red. – Iozsef Demeter) a fost otrăvit. Pe el îl băgase în combinaţie fiul unui senator, iar Nicole Smith şi sora ei, Carmen, (n.red. – ambele arestate în dosar) ştiu mai multe. Ele ştiu exact cum a fost omorât unguru’ şi de cine!”
 
În prezent, Nicole Smith (aceasta are cetăţenie austriacă, dar e originară din Târgu Jiu, fiind născută Nicoleta Vijulan) execută o condamnare de 16 ani în penitenciarul Craiova, iar sora ei, Carmen Vijulan, se află în detenţie la Târgşor.

 

Demeter şi cele două surori au fost prinşi în 11 iunie 2012, transportând pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, 40 de kilograme de heroină (cumpărate de la un turc, Selmo Cengiz, zis ”Amore”). Drogurile erau ascunse în rezervoarele a două maşini de lux şi urmau să ajungă în Olanda, via Austria. Întreaga operaţiune era coordonată de către un român, Ilie Priescu, zis ”Îngeraşu”, care la acea oră se găsea închis în Penitenciarul Karlau din apropiere de oraşul austriac Graz.

 

 

”Îngeraşu” îşi dirija ”locotenenţii” prin telefon. O parte din marfă ar fi avut ca destinaţie finală o anume Anda Valentina Vîrşan, care locuia în Olanda.
 

În ciuda evidenţelor însă, doar Nicole Smith şi sora acesteia, Carmen Vijulan au fost trimise în faţa instanţei. ”Cărăuşul” Iozsef Demeter a decedat în arest, înainte de a putea fi judecat.
În ce-l priveşte pe ”Îngeraşu”, acesta s-a transformat, peste noapte, într-o… ”fantomă”.
 

Cu toate că există probe de netăgăduit ale implicării lui, el a fost lăsat în afara cazului. E suficient să amintim de o convorbire telefonică dintre Nicole Smith şi Priescu, care a avut loc cu câteva ore înainte ca femeia să fie reţinută. Astfel Nicole îşi informa ”şeful” că vameşii bulgari o luaseră la puricat, însă scăpase: “Am avut febră mare. Şapte doctori (n.red. – vameşi) m-au controlat, dar mi-au zis că sunt sănătoasă!” Şi n-a fost doar atât. La dosar sunt multe discuţii în care Priescu comanda ”locotenenţilor” săi să-l contacteze pe Selmo Cengiz, să negocieze cu el, apoi să preia ”fata” (în limbaj codificat însemna heroina) şi să o ducă ”sus” (adică în Olanda). Dar niciuna dintre aceste dovezi nu a contat.
 

Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea
Procurorii DIICOT au tăiat până acum doar un tentacul al ”caracatiţei” conduse de Ilie Priescu, rămându-le să destructureze întreaga reţea

Practic, ”Îngeraşu” s-a evaporat dintre filele dosarului, aşa cum s-a întâmplat şi cu o altă persoană, care avea cunoştinţă de transport. E vorba despre fosta concubină a lui Demeter, Filareta H., zisă ”Eta”.
 
Cine o protejează pe concubina lui Demeter?
 
În perioada în care procurorii au interceptat discuţiile telefonice dintre traficanţi, ”Eta” a apărut în mai multe convorbiri cu Demeter.
 

Astfel, în 16 mai 2012, la orele 13:35, Iozsef Demeter o anunţă, prin telefon pe ”Eta”, că se stabilise să plece în Turcia alături de Carmen Vijulan, cu maşina acesteia, Audi A3. Dovadă că ”Eta” ştia despre natura deplasării e faptul că ea îi reproşează lui Demeter că suma de 6.000 de euro (ce fusese promisă ”cărăuşului” de către Nicole Smith) ar fi prea mică, explicându-i că ar trebui să ceară 50.000-60.000 de euro întrucât îşi pune pielea-n joc. ”Cărăuşul” îşi iese cumva din fire şi îi răspunde iubitei lui că ”merg pe ce bani o fi, pe cum o fi”.
 

În aceeaşi zi, la orele 17:23, Demeter şi concubina lui se aud din nou la telefon. ”Eta” insista ca el să ceară mai mulţi bani spunându-i că Nicole Smith are avea avantaje mai mari. Filareta H. îi spune iubitului ei că Nicole e proprietara unui Porsche Cayenne, pe când ei au o maşină mult mai ieftină.

Demeter încearcă însă să o liniştească mărturisindu-i că el are un rol uşor în toată operaţiunea, de vreme ce trebuie să ”joace” doar aparenţa unei perechi alături de Carmen. Mai mult, îşi informează concubina că durează puţin deplasarea: 12-20 de ore la dus şi aproape 20 de ore înapoi.
Rezultă fără dubii din aceste discuţii că ”Eta” era pusă la punct cu ceea ce urma să se întâmple, dar, după ce concubinul ei este prins şi moare în închisoare, nimeni nu mai pomeneşte de ea, ca şi cum nici n-ar fi existat vreodată.
 

CITEŞTE ŞI:
 

CANCAN.ro a intrat pe firul unei MORTI SUSPECTE care a ajuns pe masa Procurorului General! “A fost otravit ca sa nu vorbeasca!”

Romanca Nicole Smith, trimisa in judecata dupa ce a transportat 40 de kilograme de cocaina in rezervorul unei masini!

Un celebru detinut de la noi se insoara dupa gratii! Inainte insa, vrea sa-si “probeze” viitoarea sotie in camera intima

 
S-au născut, aşadar, multe semne de întrebare pe marginea destructurării acestei reţele. De ce ”Îngeraşu” lipseşte din acest dosar? De ce concubina ”Eta” a fost scoasă din ecuaţie? De ce nicio autoritate nu pronunţă clar care este cauza morţii lui Demeter? De ce lui Nicole Smith i s-au respins cererile de revizuire a dosarului chiar dacă a adus mai multe elemente noi? Cine pe cine ascunde, de fapt?
La toate aceste întrebări, CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, va continua să caute răspunsuri până când ele vor veni.
 
Adrian Nicolae

 

Parteneri
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au întrebat de ce seamănă așa bine cei doi! ADEVARUL e…
Fulgy, fiul secret al lui Dan Bursuc?! Ipoteză șoc: „Du-te și fă-i analizele”! Mulți s-au...
Monica Tatoiu: ‹‹Tata castiga 85.000 de lei pe luna cand o Dacie era 50.000 de lei››
Monica Tatoiu: ‹‹Tata castiga 85.000 de lei pe luna cand o Dacie era 50.000 de...
Acuzații GRAVE și HALUCINANTE la adresa lui Salman Khan. Ce înșelăciune majoră ar fi comis iubitul Iuliei Vântur, de fapt
Acuzații GRAVE și HALUCINANTE la adresa lui Salman Khan. Ce înșelăciune majoră ar fi comis...
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum arată Eva la 19 ani
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum...
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
„Nu ieșiți din case!” Avertisment pentru toți românii
„Nu ieșiți din case!” Avertisment pentru toți românii
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din Grecia, cu amanta
Dovada clară că Laurenţiu Reghecampf a divorţat. S-a dat de gol imediat după vacanţa din...
ULTIMA ORĂ! Cutremur serios, în urmă cu puțin timp, în România. S-a simțit în mai multe orașe!
ULTIMA ORĂ! Cutremur serios, în urmă cu puțin timp, în România. S-a simțit în mai...
Decizia ministrului Transporturilor după accidentele înfiorătoare de pe Drumul Morții E85. Este bătut în cuie!
Decizia ministrului Transporturilor după accidentele înfiorătoare de pe Drumul Morții E85. Este bătut în cuie!
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce abia a devenit mămică pentru prima oară
Gina Pistol revine pe micile ecrane. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley după ce...
Tatăl ei este preot, dar asta nu a împiedicat-o să devină actriță în filme pentru adulți pe OnlyFans
Tatăl ei este preot, dar asta nu a împiedicat-o să devină actriță în filme pentru...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Primele imagini cu Marian Vanghelie și Oana Mizil după scandal! Unde a fost fotografiat cuplul (EXCLUSIV)
Primele imagini cu Marian Vanghelie și Oana Mizil după scandal! Unde a fost fotografiat cuplul...
Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”
Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”
Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr. Pink s-au despărţit. Foto
Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr. Pink...
Escrocheria prin care un bărbat din Galați a rămas fără mașină și fără 22.000 de euro. A primit, în schimb, un autoturism fără acte
Escrocheria prin care un bărbat din Galați a rămas fără mașină și fără 22.000 de...
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari buze din lume
O tânără de 22 ani vrea să intre în „Cartea Recordurilor” cu cele mai mari...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Cum au reacționat fanii cand Loredana și-a scos sânii COMPLET într-o fotografie: „Penibil, pt vârsta dumneavoastră! Sunteti o..
Cum au reacționat fanii cand Loredana și-a scos sânii COMPLET într-o fotografie: „Penibil, pt vârsta...
Pericol alimentar în România! Produsul a fost retras imediat de la raft! Risc uriaș de cancer
Pericol alimentar în România! Produsul a fost retras imediat de la raft! Risc uriaș de...
S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat
S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat
Meghan și Harry au primit cel mai crunt ultimatum! Regina Elisabeta este capabilă de așa ceva
Meghan și Harry au primit cel mai crunt ultimatum! Regina Elisabeta este capabilă de așa...
Alertă alimentară! Nu mai consumați acest ulei! E foarte periculos
Alertă alimentară! Nu mai consumați acest ulei! E foarte periculos
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă, femeia a încremenit!
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă,...
Mihai Gâdea a SĂRĂCIT în pandemie. Cum s-a prăbușit una dintre cele mai profitabile afaceri ale familiei
Mihai Gâdea a SĂRĂCIT în pandemie. Cum s-a prăbușit una dintre cele mai profitabile afaceri...
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
A văzut-o deasupra mormântului. Iubitul Denisei Răducu a mers în cimitir la miezul nopții, iar acolo ceva neașteptat s-a întâmplat
A văzut-o deasupra mormântului. Iubitul Denisei Răducu a mers în cimitir la miezul nopții, iar...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la piscină
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în costum de baie | GALERIE FOTO
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Floyd Mayweather, ținta unui atac armat! O persoană a încercat să-l omoare: Un bodyguard a fost împușcat
Floyd Mayweather, ținta unui atac armat! O persoană a încercat să-l omoare: Un bodyguard a...
Vlăduța Lupău, „bătută
Vlăduța Lupău, „bătută" de Georgiana Lobonț! I-a furat numele și s-a întâmplat asta
S-au căsătorit! Sandra Izbașa și Răzvan Bănică au făcut pasul cel mare. Ce rochie a purta gimnasta la marele eveniment
S-au căsătorit! Sandra Izbașa și Răzvan Bănică au făcut pasul cel mare. Ce rochie a...
Cine deţine pământurile României. Pe primul loc sunt arabii de la Al Dahra
Cine deţine pământurile României. Pe primul loc sunt arabii de la Al Dahra
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc, a renunţat complet la duşurile calde şi preferă să meargă pe jos la birou
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...
Cum a reușit Zanni să păcălească pe toată lumea! Abia acum s-a aflat cine este cu adevărat
Cum a reușit Zanni să păcălească pe toată lumea! Abia acum s-a aflat cine este...
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
Președintele țării șochează: „Nu-mi pasă dacă muriți de COVID”
Președintele țării șochează: „Nu-mi pasă dacă muriți de COVID”