Acasă » Știri » Sport » Aşa i s-a ”furat” titlul de campioană Stelei! Cum a făcut Şumudică ”blat” cu jucătorii Astrei!

Aşa i s-a ”furat” titlul de campioană Stelei! Cum a făcut Şumudică ”blat” cu jucătorii Astrei!

De: Cancan 07/05/2016 | 17:19
Aşa i s-a ”furat” titlul de campioană Stelei! Cum a făcut Şumudică ”blat” cu jucătorii Astrei!

Zilele trecute, cel mai citit site din România, CANCAN.RO, vă dezvăluia (CLICK AICI) cum au făcut-o lată în club jucătorii Astrei, după meciul cu Dinamo.

Aţi putea crede că da, e normal să mai bea şi băieţii, după un titlu atât de muncit. Dar ce nu ştiţi este că jucătorii Astrei s-au îmbătat ŞI ÎNAINTE de meciul cu Dinamo. Şi că beţiile nu erau ceva neobişnuit nici înainte, pe parcursul campionatului. Este reţeta de succes a lui Şumudică, un antrenor care, prin abordarea cu totul neconvenţională, a reuşit să transforme în campionii României nişte jucători neplătiţi, unii supraponderali, alţii la final de carieră. A se citi CUM se face (domnule Becali, sperăm că sunteţi pe recepţie!).
”Un golan, un derbedeu.” (Ilie Năstase) / ”Are un comportament de golan” (Marius Constantin) / ”Un personaj caricatural, un derbedeu” (Mihai Stoica) / ”Comportamente ca ale lui Şumudică nu trebuie tolerate” (Cătălin Ciubota, avocat LPF).

Jucătorii Astrei au făcut-o lată în club după meciul cu Dinamo.
Jucătorii Astrei au făcut-o lată în club după meciul cu Dinamo.

Prietenul din spatele blocului căruia un fotbalist îi poate spune orice

V-aţi prins deja, toate caracterizările se referă la Marius Şumudică, proaspăt campion al Ligii I cu Astra Giurgiu. Sunt doar câteva dintr-o lungă serie pe aceeaşi temă. Hotărât lucru, ”Şumi” nu e un tip simpatizat de adversari şi nici măcar de cei neutri. De altfel, Şumudică însuşi declara, după o victorie împotriva echipei lui Cristi Pustai (de profesie, profesor de matematică): ”Un golan a bătut un matematician”.
Şumudică nu vrea să pară ceea ce nu e. Foarte probabil, nici nu ar putea, având în vedere cât este de coleric. Un băiat din galerie care îşi face un titlu de glorie că nu a văzut decât filmele din seria ”BD” şi nu a citit nici o carte. Pe rând, victime ale comportamentului de ”spatele blocului” al lui Şumi au căzut arbitrii, oficialii şi jucătorii adverşi, ziariştii şi suporterii (în special cei stelişti).  
Cu toate astea, Marius Şumudică a reuşit ceva incredibil: a învins Steaua şi pe toţi ceilalţi cu o echipă care, pe tot parcursul anului în care i-a bătut pe toţi, a părut că este în prag de desfiinţare şi colaps. Cu jucători neplătiţi de luni întregi şi care au evoluat în condiţii scandaloase, uneori chiar mizerabile, aproape nimeni nu ar fi reuşit să câştige măcar un meci, darămite un campionat. Şumudică nu doar că i-a convins să continue (deşi mulţi îşi puteau depune memorii şi pleca din acel iad, pur şi simplu), ci a transformat vestiarul într-o familie care juca nu pentru bani, ci pentru alt tip de valori, ca prietenia, respectul sau solidaritatea.
Când vine vorba de relaţia cu propriii jucători, ”golanul” este exact genul de om cu care majoritatea fotbaliştilor rezonează. Prietenul căruia îi poţi spune orice şi care nu te judecă, pentru că foarte probabil a făcut şi el greşelile respective. Sau încă le face, dacă ne gândim că recent a fost suspendat pentru că juca la pariuri pe meciuri din Liga I, lucru strict interzis antrenorilor şi jucătorilor.

O poveste din culise: uriaşa diferenţă dintre abordarea lui Şumudică şi cea a altor antrenori

Întâmplarea face să fi împărţit un hotel cu Şumudică şi echipa acestuia, într-o deplasare a Astrei din acest campionat. Prin natura meseriei, am văzut cum îşi tratează mulţi antrenori jucătorii înainte de meciuri importante, când teoretic aceştia sunt ”în cantonament”. Cei mai mulţi sunt foarte duri, suspicioşi, au oră de stingere şi nenumărate interdicţii, iar jucătorii se simt ca la armată, mereu supravegheaţi şi în pericol să primească penalizări sau mustrări din orice.
Asta nu se întâmplă cu antrenorul Şumudică. Relaxarea care domină vestiarul echipelor lui, indiferent că vorbim de ziua meciului, cele de dinainte sau de după, este incomparabilă cu orice altceva am văzut, în România.
În seară despre care vă povestesc, Şumudică s-a uitat la un meci cu jucătorii, a ciocnit cu ei o halbă de bere, a glumit constant şi complice, a dialogat relaxat cu ceilalţi clienţi, ba chiar, după meci, s-a dus la culcare şi i-a lăsat pe jucători să continue distracţia, dacă aşa au chef. A doua zi, aveau meci, la ora 15. Astra a câştigat lejer acel meci. De altfel, chiar zilele trecute, după 4-2 cu Dinamo, Şumudică şi jucătorii mărturiseau că au câştigat un meci în care rezultatul conta doar pentru adversari după o noapte de beţie şi nesomn.

De ce nu apar mai mulţi ”Şumi”: patronii toxici şi problemele financiare

Într-un fotbal românesc în care banii sunt tot mai puţini şi ţepele la salariu tot mai multe, reţeta găsită de Şumudică pare să fie singura care poate asigura succesul. Nu poţi să motivezi oameni neplătiţi în nici un domeniu, cu atât mai mult în sport, unde psihicul joacă un rol esenţial în succesul imediat.
E drept, această prietenie la cataramă dintre antrenor şi jucători se poate realiza doar în condiţiile în care patronul nu intervine în această relaţie. Din acest punct de vedere, Astra a avut un mare noroc că a avut patronul în închisoare pe tot parcursul acestui an. De altfel, la fel de bine s-a descurcat şi Steaua, cât timp Gigi Becali a fost închis (aşa cum CANCAN.RO scria aici). Când Ioan Neculaie era liber, intervenţiile repetate ale acestuia la echipă au stricat total atmosfera la Astra, deşi aceasta era atunci o echipă cu banii la zi, chiar printre cele mai bogate din campionat. Şi toxicitatea patronilor s-a resimţit în multe alte cazuri, la echipe de primă ligă, de la Vaslui (Porumboiu) la Timişoara (Iancu) şi de la Galaţi (Adamescu) la Cluj (Walter).

Modelul Simone, un ”Şumi” la costum, cu succes la nivel planetar

Cât despre stilul Şumudică, acesta pare a-şi găsi echivalentul perfect într-unul dintre cei mai de succes antrenori ai ultimilor ani: Diego Simeone este, ca şi Şumudică, un golan. Loveşte adversari şi angajaţi ai clubului, trişează, duce antifotbalul la nivel de artă, face semne obscene publicului, înjură, chiar a fost suspendat recent, în campionatul spaniol, după ce, în timpul unui contraatac al adversarilor, a aruncat o a doua minge în calea jucătorului care se îndrepta spre poartă, doar cu portarul în faţă, oprind astfel faza.
Din ceea ce spune presa din Spania, însă, relaţia dintre Simeone şi jucătorii lui Atletico este, în schimb, una foarte asemănătoare cu aceea dintre Şumudică şi cei de la Astra. Şi, ca şi în cazul Astrei, rezultatele se văd: deşi o echipă săracă şi mai degrabă mediocră, Atletico e deja la a doua finală de Champions League jucată în trei ani, a câştigat campionatul în Spania şi a băut Real şi Barcelona pe unde le-a prins.
Aşadar, dragi patroni, nu mai ezitaţi: dacă vreţi succes în fotbal, retrageţi-vă undeva la ţară (că în alte părţi nu prea e bine) şi lăsaţi echipa pe mâna unui golan prietenos.

Ana Manole

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Mădălina Ghenea nu se potolește! Filmată în body TRANSPARENT prin care se vede TOT
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu
Cele mai spectaculoase ținute de la Gala Premiilor Gopo 2024. Vedetele care au strălucit pe...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin ce intervenție urmează să treacă fosta concurentă de la „Puterea dragostei”
Bianca Comănici, la un pas de operație: „Mă îngrozește gândul. O să arăt diferit”. Prin...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Uluitor! Daniela Nane, prima apariție cu iubitul ei mai tânăr, Octavian Ene, la Gala Premiilor Gopo 2024: „E mai bine așa. Mă simt...” / EXCLUSIV
Uluitor! Daniela Nane, prima apariție cu iubitul ei mai tânăr, Octavian Ene, la Gala Premiilor...
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se bucure de liniște și pace
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi doar acest ingredient și nu te mai poți opri din mâncat
Ce să pui în mâncarea de fasole verde ca să-i dai un gust senzațional. Adaugi...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Doliu uriaș în România! A murit un mare OM! Nu a mai prins Paștele!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
UE schimbă regulile cu privire la mâncare. Noua prevedere, obligatorie în toate țările
UE schimbă regulile cu privire la mâncare. Noua prevedere, obligatorie în toate țările
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic în România”
Câți lei a dat un client, pentru o simplă CEAPĂ, într-un restaurant din Iași: „Unic...
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
Elena Merișoreanu, din nou pe mâna medicului estetician. Ce schimbări își va face vedeta: „Să îmi mai scot puțin din…”
Elena Merișoreanu, din nou pe mâna medicului estetician. Ce schimbări își va face vedeta: „Să...
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega Image
Program supermarketuri de 1 mai 2024. Ce orar au Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega...
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine
Băutura care te scapă de constipație. E delicioasă și plină de vitamine