Acasă » Știri » Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

De: Cancan 02/06/2016 | 15:08
Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

Un elicopter SMURD în care se aflau patru persoane s-a prăbuşit în localitatea Haragâş din Cantemir, Republica Moldova. Cele patru persoane care se aflau la bordul elicopterului au murit.

UPDATE 20:14 Cadavrele celor patru membri ai echipajului vor fi transportate astăzi la centrul de medicină legală de la Chişinău. Anunţul a fost făcut de viceministrul Sănătăţii Oleg Creciun.

UPDATE 19:41 Prim-ministrul Pavel Filip va convoca o şedinţă extraordinară la Guvern cu şefii instituţiilor implicate în investigarea cauzelor şi stabilirea circumstanţelor accidentului aviatic din apropierea localităţii Haragâş, raionul Can­te­mir. Şedinţa va avea loc astăzi, ora 22:00.

UPDATE 18:55 DSE anunţă că peste 40 salvatori, pompieri şi paramedici sînt încă prezenţi la locul incidentului, pentru monitorizarea situaţiei. Mai mult, salvatorii vor asigura cu corturi şi surse de iluminare echipele organelor de drept, care fac cercetările la faţa locului pentru identificarea celor patru persoane. Mai mult, Serviciul Situaţii Excepţionale ţine legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru un schimb continuu de informaţii despre acest caz.

 

UPDATE 17:52 Un grup de tineri a venit la sediul Ambasadei României la Chişinău pentru a depune flori în semn de condoleanţe pentru victimele accidentului aviatic.

UPDATE 17:38 Procurorul General, Eduard Harujen a declarat pentru Deschide.MD că în cazul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit azi la Cantemir, a fost deschis un dosar penal în baza articolului 263, aliniatul 2 Codul Penal: Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a transportului feroviar, naval sau aerian.

UPDATE 17:33 Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu prăbuşirea elicopterului SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragîş – Republica Moldova, în urma căruia patru persoane au decedat, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

UPDATE 17:28 Raed Arafat a transmis un mesaj rudelor îndoliate, pe contul său de facebook.

UPDATE 17:26 Preţul unui elicopter EC 135 medicalizat, exact modelul care s-a prăbuşit, este de 5 milioane de euro.

UPDATE 17:24 Prima declaraţie oficială a SMURD.

UPDATE 16:47 Un elicopter cu procurori şi specialişti din România e în aer spre Republica Moldova pentru a investiga situaţia împreună cu autorităţile de la Chişinău.

UPDATE 16:35 „În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Republica Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul. La nivel MAI a fost convocată celula de criză. Am primit confirmare de la forţele de ordine că a fost găsită epava elicopterului, iar persoanele au decedat. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat decesul. Elicopterul era fabricat în 2014. Erau patru persoane la bord. celula de criză rămâne activată. La moment sunt anunţate familiile victimelor. S-a luat decizia ca alte elicoptere de acest fel să rămână la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.

UPDATE 15:47 „Eram la mine, în biroul de la Primărie. Avea o distanţă foarte mică de pământ. Vira când la stânga, când la dreapta. Era ploaie mare. Nu se vedea nimic. Era totula lb în faţă. Nu era vânt puternic. Nu ştiu dacă au fost explozii, era prea mare distanţa. Da, m-am speriat. S-a auzit o bubuitură. Au trecut câteva maşini de pompieri după 25 de minute, poate mai repede. Unii oameni s-au apropiat. Am văzut că au trecut mai multe maşini, am înţeles că sunt persoane carbonizate. Ei au încercat să aterizeze, dar nu au reuşit. Iarba era pătulită pe un teren mare”, a declarat un alt martor.

UPDATE 15:38 Reacţia MAI: „Am fost informaţi de autorităţile din Republica Moldova de dispariţia elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragîş. Este elicopterul nostru. MAI se afla în contact cu forţele de intervenţie”, au precizat oficiali din MAI.

 

UPDATE 15:33 Cele patru victime sunt pilotul, copilotul, un asistent şi un medic de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Realitatea.md prezinta primele poze de la locul prăbuşirii elicopterului.

UPDATE 15:28 Localnicii au povestit pentru presa de la Chişinău că elicopterul zbura la o altitudine foarte joasă. Elicopterul a lovit copacii din pădure, apoi s-a prăbuşit. „A fost un sunet straniu. Am ieşit afară să vedem ce se întâmplă. Martorii au văzut elicopterul care zbura cam jos. După 3-4 minute s-a auzit o bubuitură. Primăria vecină a confirmat prăbuşirea. Posibil au vrut să aterizeze pe un stadion. Elicopterul zbura la altitudine joasă, iarba era pătulită. Oamenii s-au speriat. Elicopterul avea viteză. E catastrofă. Vedem multe ambulanţe şi maşini ale pompierilor aici. Tot satul e bulversat” susţine primarul localităţii Capaclia, Alexei Busuioc.

 

UPDATE 15:24 „Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Politiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic.” a declarat un martor, relatează publika.md.

UPDATE 15:20 În această dimineaţă, elicopterul SMURD care s-a prăbuşit la Cantemir a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti, pentru a transporta aerian şi monitorizat un pacient, internat în spitalul raţional, relateaza ProTV Chişinău. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi.La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă. Aceasta a fost a 19-a operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Elicopterul SMURD de la Iaşi fusese solicitat să preia un pacient de la Cahul, iar aparatul de zbor s-ar fi prăbuşit într-o pădure din raionul Cantemir. Acesta a fost al doilea zbor făcut joi de echipajul SMURD Iaşi în Republica Moldova, potrivit news.ro.

Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
Bancul zilei | Cum miroase femeia perfectă, de fapt
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul frumuseții
Câte operații are Sofia Vicoveanca! Artista în vârstă de 82 de ani a dezvăluit secretul...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc, bogății, relații noi și multe oportunități pentru acești nativi
Șase zodii sunt favorizate de astre de pe 15 mai până la finalul anului. Noroc,...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin clauzele peste tine!”
Finalistul Zannidache, acuzat că a trișat la Survivor All Stars: „Ai rupt contractul și vin...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Câți bani cere Maria Cârneci pentru a cânta la un eveniment. Suma este surprinzătoare
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...