Acasă » Știri » Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

De: Cancan 02/06/2016 | 15:08
Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova!

Un elicopter SMURD în care se aflau patru persoane s-a prăbuşit în localitatea Haragâş din Cantemir, Republica Moldova. Cele patru persoane care se aflau la bordul elicopterului au murit.

UPDATE 20:14 Cadavrele celor patru membri ai echipajului vor fi transportate astăzi la centrul de medicină legală de la Chişinău. Anunţul a fost făcut de viceministrul Sănătăţii Oleg Creciun.

UPDATE 19:41 Prim-ministrul Pavel Filip va convoca o şedinţă extraordinară la Guvern cu şefii instituţiilor implicate în investigarea cauzelor şi stabilirea circumstanţelor accidentului aviatic din apropierea localităţii Haragâş, raionul Can­te­mir. Şedinţa va avea loc astăzi, ora 22:00.

UPDATE 18:55 DSE anunţă că peste 40 salvatori, pompieri şi paramedici sînt încă prezenţi la locul incidentului, pentru monitorizarea situaţiei. Mai mult, salvatorii vor asigura cu corturi şi surse de iluminare echipele organelor de drept, care fac cercetările la faţa locului pentru identificarea celor patru persoane. Mai mult, Serviciul Situaţii Excepţionale ţine legătura permanent cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru un schimb continuu de informaţii despre acest caz.

 

UPDATE 17:52 Un grup de tineri a venit la sediul Ambasadei României la Chişinău pentru a depune flori în semn de condoleanţe pentru victimele accidentului aviatic.

UPDATE 17:38 Procurorul General, Eduard Harujen a declarat pentru Deschide.MD că în cazul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit azi la Cantemir, a fost deschis un dosar penal în baza articolului 263, aliniatul 2 Codul Penal: Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a transportului feroviar, naval sau aerian.

UPDATE 17:33 Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu prăbuşirea elicopterului SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragîş – Republica Moldova, în urma căruia patru persoane au decedat, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

UPDATE 17:28 Raed Arafat a transmis un mesaj rudelor îndoliate, pe contul său de facebook.

UPDATE 17:26 Preţul unui elicopter EC 135 medicalizat, exact modelul care s-a prăbuşit, este de 5 milioane de euro.

UPDATE 17:24 Prima declaraţie oficială a SMURD.

UPDATE 16:47 Un elicopter cu procurori şi specialişti din România e în aer spre Republica Moldova pentru a investiga situaţia împreună cu autorităţile de la Chişinău.

UPDATE 16:35 „În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Republica Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul. La nivel MAI a fost convocată celula de criză. Am primit confirmare de la forţele de ordine că a fost găsită epava elicopterului, iar persoanele au decedat. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat decesul. Elicopterul era fabricat în 2014. Erau patru persoane la bord. celula de criză rămâne activată. La moment sunt anunţate familiile victimelor. S-a luat decizia ca alte elicoptere de acest fel să rămână la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.

UPDATE 15:47 „Eram la mine, în biroul de la Primărie. Avea o distanţă foarte mică de pământ. Vira când la stânga, când la dreapta. Era ploaie mare. Nu se vedea nimic. Era totula lb în faţă. Nu era vânt puternic. Nu ştiu dacă au fost explozii, era prea mare distanţa. Da, m-am speriat. S-a auzit o bubuitură. Au trecut câteva maşini de pompieri după 25 de minute, poate mai repede. Unii oameni s-au apropiat. Am văzut că au trecut mai multe maşini, am înţeles că sunt persoane carbonizate. Ei au încercat să aterizeze, dar nu au reuşit. Iarba era pătulită pe un teren mare”, a declarat un alt martor.

UPDATE 15:38 Reacţia MAI: „Am fost informaţi de autorităţile din Republica Moldova de dispariţia elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragîş. Este elicopterul nostru. MAI se afla în contact cu forţele de intervenţie”, au precizat oficiali din MAI.

 

UPDATE 15:33 Cele patru victime sunt pilotul, copilotul, un asistent şi un medic de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Realitatea.md prezinta primele poze de la locul prăbuşirii elicopterului.

UPDATE 15:28 Localnicii au povestit pentru presa de la Chişinău că elicopterul zbura la o altitudine foarte joasă. Elicopterul a lovit copacii din pădure, apoi s-a prăbuşit. „A fost un sunet straniu. Am ieşit afară să vedem ce se întâmplă. Martorii au văzut elicopterul care zbura cam jos. După 3-4 minute s-a auzit o bubuitură. Primăria vecină a confirmat prăbuşirea. Posibil au vrut să aterizeze pe un stadion. Elicopterul zbura la altitudine joasă, iarba era pătulită. Oamenii s-au speriat. Elicopterul avea viteză. E catastrofă. Vedem multe ambulanţe şi maşini ale pompierilor aici. Tot satul e bulversat” susţine primarul localităţii Capaclia, Alexei Busuioc.

 

UPDATE 15:24 „Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Politiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic.” a declarat un martor, relatează publika.md.

UPDATE 15:20 În această dimineaţă, elicopterul SMURD care s-a prăbuşit la Cantemir a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti, pentru a transporta aerian şi monitorizat un pacient, internat în spitalul raţional, relateaza ProTV Chişinău. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi.La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă. Aceasta a fost a 19-a operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Elicopterul SMURD de la Iaşi fusese solicitat să preia un pacient de la Cahul, iar aparatul de zbor s-ar fi prăbuşit într-o pădure din raionul Cantemir. Acesta a fost al doilea zbor făcut joi de echipajul SMURD Iaşi în Republica Moldova, potrivit news.ro.

Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri, sub ANTARCTICA, și a făcut o descoperire ireală. Iată imaginile!
Acest bărbat a aruncat o cameră de filmat, într-o gaură adâncă de 93 de metri,...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului ei. Fostul luptător a fost condus pe ultimul drum de familie și cunoscuți
Imagini sfâșietoare cu văduva lui Costel Corduneanu. Femeia nu s-a putut dezlipi de sicriul soțului...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Se vor vinde ca pâinea caldă
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 20 aprilie 2024, produsele pe care toți românii le...
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
BANC | „Bulă, poți să-mi împrumuți 500 de lei până la salariu?”
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi împlinit 84 de ani
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp: „Nu este o tragedie”
Gabriela Cristea le-a răspuns haterilor din online. De ce nu livrează celebrii cozonaci la timp:...
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în întreaga lume și e la mare căutare și în România
Filmul care e foarte popular pe Netflix. Are o poveste unică, a rupt topul în...
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru toți clienții. Ce nu mai ai voie să faci
Ai cont și card la Raiffeisen Bank România? Gigantul a făcut un anunț important pentru...