Acasă » Știri » COZMIN GUŞĂ, despre alegerile din Republica Moldova: „Preluarea noastră TV de la Chişinău, de maximă importanţă“

COZMIN GUŞĂ, despre alegerile din Republica Moldova: „Preluarea noastră TV de la Chişinău, de maximă importanţă“

De: Cancan 30/10/2016 | 14:20
COZMIN GUŞĂ, despre alegerile din Republica Moldova: „Preluarea noastră TV de la Chişinău, de maximă importanţă“

Realitatea TV este, de astăzi, odată cu alegerile prezidenţiale cruciale din Republica Moldova, singura televiziune privată din România transmisă 24 de ore din 24, dincolo de Prut. Astfel, moldovenii vor putea urmări oricând cele mai proaspete ştiri din România şi din străinătate.

În replică, consultantul politic Cozmin Guşă a declarat că preluarea Realitatea Tv la Chişinău este de mare importanţă pentru spaţiul mediatic de la Chişinău, unde încă există cenzură.

”Sunt alegeri foarte importante în Republica Moldova, despre care nu o să comentez în timpul zilei, tocmai pentru că Realitatea Tv transmite live, 24 de ore din 24 şi în Republica Moldova. Acolo este un proces electoral în desfăşurare, şi dată fiind notorietatea brandului, şi chiar a mea, în Republica Moldova, nu aş vrea să influenţez votul prin părerile pe care le-aş emite. În schimb, aş vrea să comentez acest eveniment al preluării programelor şi stirilor Realitatea Tv la Chişinău, începând de astăzi, într-un moment simbol în care moldovenii îşi aleg preşedintele, prin vot direct. Preluarea Realitatea Tv la Chişinău este de maximă importanţă pentru spaţiul mediatic de acolo, într-o ţară în care cenzura sau autocenzura unor trusturi blochează ştirile cu impact semnificativ pentru euroasiatism, pentru euroatlantism, pentru unionism,  în beneficiul unor profitori ai regimului de la Chişinău, care evident, în marea lor majoritate, sunt în general anti-unionişti, pentru că unionismul, în opinia lor, le-ar reteza posibilităţile, sau cred dânşii că le-ar reteza posibilităţile de a mai fi atât importanţi(…)”, a spus Cozmin Guşă, la Realitatea Tv.

Acesta a mai adăugat: „Vreau să spun un lucru: Realitatea Tv face pentru unionism şi pentru unionişti ceea ce politicienii români, nu fac şi nu au făcut pentru Republica Moldva. Sau oamenii de afaceri nu fac şi nu au făcut pentru Republica Moldova. Acest lucru ar trebui să le dea de gândit, pentru că mă uitam la Traian Băsescu, care după 10 ani de mandat în care nu a făcut mai nimic pentru unionism, acum vine cu şmecherii diplomatice care sigur, sunt de discutat, dar care sunt departe de a tranşa problema unionismului care este o problemă a moldovenilor de acolo. În loc, nu ştiu să pună la punct o baterie de investitori, că are destui care au profitat de pe urma regimului Băsescu şi să îi trimită să investească direct acolo…Măcar Relitatea şi-a trimis programele acolo. Sau mă gândesc la Sebastian Ghiţă, apropo de emisiunea de la Denise Rifai. Parte din cele 90 de milioane de euro pe care le-a împrumutat prietenului său ar putea să le investească la Chişinău. Sa PSD să facă o cerere către partenerul lor politic, stăpânul Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, să deruleze nişte demersuri oficiale ca să aducă unionismul mai aproape de noi, pentru că domnul Dragnea şi domnul Plahotniuc se cunosc foarte bine şi ar putea să influenţeze astfel de demersuri. Sau PNL-ul. Şi atunci am putea sa spunem că şi de la nivel politic sau de la nivel de oameni de afaceri se poate face ceva pentru unionism, nu doar vorbe goale. Realitatea Tv face prin acest efort, de retransmitere a programelor sale, ce poate să facă o televiziune şi un trust de presă”.

Consultantul a mai susţinut că politicienii români nu sunt în stare să facă un proiect politic pentru Chişinău, mai ales după ce proiectul politic România a eşuat:

„Unionismul nu este aducător de voturi, la modul direct, pentru că este un proiect complex pentru care trebuie să pui în spate calcule, resurse, să aduci fonduri de investiţii din toată lumea care să încurajeze nişte asocieri România- Moldova, pentru că este foarte greu, pentru că ei sunt foarte nepricepuţi la a face proiecte politice de anvergură, dovadă este proiectul politic România, eşuat astăzi. Ei nu sunt în stare să facă un proiect pentru România, cum să fie în stare să facă un proiect pentru Chişinău? Pe de altă parte, ei merg în complicitate cu cei de la Chişinău, fie că vorbim de partide politice, fie că vorbim de servicii secrete româneşti, SRI îi are pe ai săi, SIE îi are pe ai săi. Şi atunci nu avem cum să avem o uniune de strategie, iar la Chişinău trebuie să recunoaştem, mulţi au învăţat abecedarul în limba rusă”.

Pe de altă parte, întrebat de ce Transinistria nu a fost inclusă în dezbaterile electorale de la Chişinău, Guşă a spus: „Este foarte simplu. Rusofilii care emit pentru rusofoni nu doresc să deranjeze deloc apele in Transnistria. Unii nici nu au voie, pentru că au butoanele la Moscova şi nu îndrăznesc să vorbească nimic despre Transnistria. Celorlalţi, care, să spunem aşa, ar fi europenişti, nu le-a fost la îndemână să vorbească despre un conflict îngheţat unde nimeni în afară de Rusia nu are astăzi influenţă. Este inutil, să te numeşti, hai să nu dăm nume de candidaţi astăzi, dar să fii pro-american sau pro-european şi să discuţi despre Tiraspol sau Transnistria, dacă nu poţi să aduci nimic din Vest, ca şi contribuţie la dezgheţarea conflictului. Este un conflict îngheţat de Rusia, tot ei îl vor dezgheţa când le va conveni sau când vor ajunge la o negociere bună”, a încheiat Cozmin Guşă
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Fructul care NU trebuie să lipsească de pe masa de Paște. E ieftin și ajută la digestie!
Fructul care NU trebuie să lipsească de pe masa de Paște. E ieftin și ajută...
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului pentru Paști
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...