Acasă » Dezvaluiri » Am aflat ce învârteli făcea ”Luki Luciano” din nordul Capitalei. Filiera ”Şpăgi la Poliţia Locală”

Am aflat ce învârteli făcea ”Luki Luciano” din nordul Capitalei. Filiera ”Şpăgi la Poliţia Locală”

De: Cancan 04/11/2016 | 00:00
Am aflat ce învârteli făcea ”Luki Luciano” din nordul Capitalei. Filiera ”Şpăgi la Poliţia Locală”
Înainte de a fi arestat, Emanoil “Luki” Bocean folosea Skoda, în timp ce Range-ul Sport stătea ascuns în garaj! :)

Până nu demult, era considerat ”stăpânul” celui mai bogat sector din România, sectorul 1 al Capitalei. Un personaj bine înfipt în toate afacerile din Primăria păstorită de Andrei Chiliman şi ”agent secret” al cuplului Moisescu-Costescu (care a controlat instituţia mulţi ani), Emanoil Bocean, poreclit ”Luki Luciano” dirija cu mână de fier Poliţia Locală. Procurorii DNA l-au arestat însă în vară, la câteva săptămâni după ce CANCAN.ro dezvăluia AICI cum îi terorizează ”Luki Luciano” pe membrii filialei PMP.

Ancheta procurorilor a scos însă la iveală şi alte manevre, pe care Emanoil Bocean le ”guverna” la Poliţia Locală: licitaţii trucate, operaţiuni fictive, afaceri ”comisionate”, şpăgi. O ”maşinărie” prin care firme favorite storceau bani de la bugetul public, iar sume însemnate erau ulterior direcţionate spre buzunarele lui ”Luki Luciano” şi ale oamenilor din anturajul său. Reporterii noştri speciali au intrat în posesia unei note de la dosar în care se descrie clar circuitul şpăgilor în Poliţia Locală a Sectorului 1: ”În perioada 2010-2014, pentru procedurile de licitaţie publică, înainte de publicarea anunţului, Stoica Spirea Daniel, Stoicescu Vasile şi Bocean Emanoil (N.RED. – coordinator al Poliţiei Locale de sector) conveneau includerea unor clauze limitative care să asigure câştigarea licitaţiei de către societăţile comerciale ale susnumiţilor, indicate de Bocean Emanoil, persoanelor cu putere de decizie din Poliţia Locală şi Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

În cazul cumpărării directe, sus-numiţii discutau în prealabil despre procedura pe care Poliţia Locală poate să o iniţieze, respectiv, lucrări de demolare a garajelor amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1, lucrări de îndepărtare graffiti de pe suprafeţele multiple apartinând sectorului 1 sau lucrări de demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal pe raza teritorială a sectorului 1 (…), după care sub influenţa exercitată de Emanoil Bocean iniţia o cumpărare directă pe cataloagele firmelor agreate, administrate de Stoica Spirea Daniel şi Stoicescu Vasile. În realitate, lucrările de demolare a garajelor amplasate ilegal, lucrările de îndepărtare graffiti sau demontare a construcţiilor metalice amplasate ilegal nu au fost prestate niciodată, acestea fiind consemnate numai scriptic”.
Procurorii DNA au descoperit că Emanoil Bocean jongla cu banii din bugetul Poliţiei Locale Sector 1
Procurorii DNA au descoperit că Emanoil Bocean jongla cu banii din bugetul Poliţiei Locale Sector 1
 
În luna mai 2011, procurorii au interceptat o discuţie în care ”Luki Luciano” (între tip, condamnat în primă instanţă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă) îl anunţa pe afaceritul Daniel Stoica Spirea că, Poliţia Locală Sector 1 „are bani de cheltuit” şi a stabilit să-i atribuie un contract lucrări de demolare. De fapt, aceste lucrări nici nu au fost prestate, dar din sumele încasate de la bugetul Poliţiei Locale de firma lui Stoica Spirea, 50% au ajuns la Bocean ca şi comision! În 2013 şi 2014, Bocean a dat alte ”lucrări” unei firme a soţiei lui Stoica Spirea, dar şi altei firme la care acelaşi afacerist era acţionar. Schema era simplă aşadar: Bocean le dădea (în numele Poliţiei Locale de la Sectorul 1) contracte pentru lucrări fictive, iar afaceriştii îi ”întorceau” jumătate din bani. Cum procedau? Vă spunem imediat: ”Din sumele facturate în anii 2011, 2012 2013 şi 2014 pentru diverse lucrări, Emanoil Bocean a impus remiterea a 50%, din valoarea facturată, fără TVA. Cuantumul sumelor a fost stabilit de Bocean Emanoil şi pentru că, aceste servicii nu au fost prestate niciodată de firmele menţionate, înţelegerea privea plata comisionului, pentru păstrarea contractelor, profitabile societăţilor comerciale implicate”.

Mai mult, pentru banii primiţi, ”Luki Luciano” aranja şi cu inspectorii Curţii de Conturi să treacă cu vederea neregulile din contabilitatea Poliţiei Locale. Sursele noastre susţin acum că, între timp, cercul s-ar fi strâns şi în jurul altor persoane, complici de-ai lui Bocean. E vorba despre fostul ordonator de credite al Poliţiei Locale Sector 1, dar şi adjuctul acestuia, ale căror tentacule s-au extins şi în structurile actuale aflate în subordinea Primarului Dan Tudorache. Despre toate acestea, vorm reveni însă pe larg!

De luni până joi, ”Luki” stătea în Bucureşti, iar weekendul şi-l petrecea la conac, ca un adevărat boier….care lucrează la Stat!
De luni până joi, ”Luki” stătea în Bucureşti, iar weekendul şi-l petrecea la conac, ca un adevărat boier….care lucrează la Stat!



Bocean o ”ardea” modest



Interesant este că, până la sfârşitul anului trecut (când, probabil, a auzit că este urmărit de DNA), Bocean venea la sediul Poliţiei Locale cu un superb Range Rover Sport negru (cu iniţialele KJB), diesel, de aproximativ 70.000 de euro, însă nu de mult timp a apărut într-o Skoda Octavia cu iniţialele HNO.



Potrivit surselor noastre, Range-ul a fost ascuns în garaj şi înlocuit cu ceva inferior ca să creeze o anumită aparenţă. De altfel, domeniul impresionant de la Crevedia şi lacul pe care Bocean îşi întinde proprietatea, astea n-au mai putut fi ascunse nici de însuşi David Copperfield. Chiar dacă locuia în Bucureşti (până să fie arestat), don “Luki” are imediat lângă Bucureşti un…domeniu ieşit din comun. Construcţii noi, totul aranjat milimetric: conac, stupi, solarii, sere, herghelie, un tractor în curte, diferite alte animale. Conacul nu este aşezat aiurea, ci pe malul unui lac, unde “Luki” şi-a amenajat un ponton de pe care pescuia de joi până duminică, când nu era ocupat cu diferitele combinaţii prin sectorul 1 (MAI MULTE CITIŢI AICI).



Cine are detalii cu privire la învârtelile de la Poliţia Locală Sector 1, ne poate scrie pe [email protected]!



Adrian Nicolae

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de 1 MAI
Nu este o eroare! Cu cât se vinde un singur mic la Cocoșatu’, acum, de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă. Nu mai pot”
Ioana Simion, declarații misterioase despre mariajul cu Ilie Năstase: ”Este dureros ce mi se întâmplă....
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...