Acasă » Știri » Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

De: Cancan 19/01/2018 | 11:47
Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

Cazul unei bătrâne din Năvodari care trăieşte pe stradă a emoţionat mulţi oameni, care nu au putut să rămână indiferenţi. Luiza Rosentzveig, fondatoarea Asociaţiei Caritatea din Constanţa, a postat pe Facebook fotografii cu femeia îmbrăcată foarte gros, care stă afară, în ger, şi vinde căciuli şi mănuşi lucrate de ea.

Acum este despre ea, despre sufletul cald din ninsoarea rece. Sunt -2grade, e luni dimineaţă sunt la taxe şi impozite în Năvodari şi o văd cum târaie sacii şi iese dintr-un bloc naţionalizat pe care nu aţi vrea să îl vedeţi pentru că ar trebui să vă avertizez că imaginile vă pot afecta emoţional.

Ştiu e doar un caz între multe alte cazuri.. Oare ne-am gândit vreodată cum va fi bătrâneţea noastră? Cum de sus poţi să cazi jos? A avut o viaţă normală cândva, până i-a murit băiatul. Acest trăi indiferent de anotimp şi zi, o singurătate apăsătoare 2 andrele în mâinile obosite şi un simţ tactil mai dezvoltat de când şi-a pierdut ochelarii. Nu cerşeşte, e acolo zi de zi cu plusurile, cărţile, mileurile şi totoseii împletiţi pe care puţini au ochi să le vadă. Un glas blând îmi umple ziua cu bucurie: “există şi oameni cu suflet”, a scris femeia pe Facebook.

Postarea a adunat numeroase comentarii şi a fost distribuită de sute de oameni care-şi doresc să o ajute pe femeieE acolo de cel puţin 10 ani, mergeam la şcoală şi mă opream să iau seminţe de la ea.

O ştiu,am luat cărţi de la ea şi mi-a spus povestea ei, nu ştiu cum rezistă, are şi o pisicuţă

Ştiu despre ce este vorba ! Acum ceva ani 2,3 am trecut pe lângă dumneaei. I-am pus în palma o sumă, de fapt toţi banii pe care îi aveam la mine, nu era o sumă colosală, consistenta totuşi. A rămas consternata, şi a podidit-o plânsul, când am refuzat nişte botoşei împletiţi de dânsa… Adevărat cu viaţa, filmul, demnitatea…

Da…o ştiu şi eu…este atât de blândă şi are o poveste atât de tristă…ştiu că unicul fiu a decedat acum 2 ani..???? este singură…mereu mă opresc la dânsa…eu nu sunt din Năvodari însă am înţeles că stă acolo de f mulţi ani…lângă Alfa Beta…

Aşa este … este o bătrânică care are nevoie de ajutor! Stă de dimineaţă până seara şi aşteaptă să vină cineva să îi cumpere ceva ca să poată să aibă bănuţi pt a doua zi ! Mai exact dacă ştiţi unde este alfa şi beta dacă vă uitaţi mai atent o observaţi pe bunicuţa acolo

Da, deşi nu am nici 30 de ani împliniţi m-am gândit de multe ori cum va fi la bătrâneţe! Nu şti unde te duce viaţa, putem ajunge oricare dintre noi în situaţia acestei bunicuţe. Aş cumpăra cu drag de la ea!

Primăria Năvodari a făcut o precizare pe site-ul oficial

Situaţia doamnei B.A. este cunoscută de Direcţia Asistenţă Socială iar în urma postării articolului pe internet, s-a efectuat o nouă vizită la domiciliul acesteia.

Doamna B.A. în vârstă de 77 ani, este văduvă, pensionară şi locuieşte singură în apartamentul proprietate personală format din 2 camere şi dependinţe, locuinţă care îi oferă confortul necesar pentru un trăi decent. Imobilul nu prezintă risc ambiental (este curat întreţinut, aerisit, mobilat şi dotat cu cele necesare unui trai modest, dar decent) şi nu înregistrează datorii la plata utilităţilor.

Doamna are două fiice, care locuiesc în oraşe aflate în apropierea oraşului Năvodari, menţinând legătura permanent cu acestea (atât telefonic cât şi prin vizite periodice), iar singurul fiu pe care l-a avut a decedat în urmă cu aproximativ un an.

Vârstnica prezintă probleme de sănătate doar cele specifice vârstei, aflându-se în evidenţa medicului de familie, neavând un diagnostic grav care să impună administrarea unui tratament medicamentos permanent.

În urma evaluării făcute de reprezentanţii instituţiei, nu au fost identificate deprivări materiale care să îi pună viaţa sau sănătatea în pericol şi nu există risc de excluziune socială.

Precizăm totodată faptul că doamna B.A. a beneficiat de-a lungul timpului şi până în prezent de următoarele beneficii de asistenţă socială:

subvenţie la încălzirea locuinţei conform OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece;
tichete sociale acordate pensionarilor conform HCL 30/2017 privind acordarea ajutoarelor de urgenţă şi ajutoarelor de înmormântare.
De asemenea, doamna a fost informată şi consiliată cu privire la posibilitatea acordării următoarelor servicii sociale:

asigurarea hranei zilnice (prânz şi cină) în cadrul Cantinei de Ajutor Social;
participarea la activităţi socio-ocupaţionale (petrecerea timpului liber, socializare, excursii, s.a.) în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă,
servicii pe care aceasta le-a refuzat, considerând ca nu îi sunt necesare, dorind să îşi menţină stilul de viaţă pe care l-a adoptat în urmă cu mai mulţi ani, stil la care s-a făcut referire în articolul menţionat şi care atrage compasiunea comunităţii.

Toate aceste aspecte au fost discutate telefonic şi cu una dintre fiicele doamnei, care ne-a confirmat faptul că este decizia doamnei B.A. de a-şi petrece zilnic timpul croşetând şi împletind diverse lucruri pe care le expune în spaţiul public.

Apreciem spiritul civic al comunităţii şi dorinţa de implicare în ajutorarea persoanelor aflate în nevoie, dar considerăm că o evaluare completă, obiectivă şi reală a stării de dificultate în care se poate afla o persoană la un anumit moment al vieţii, se poate realiza numai după culegerea tuturor informaţiilor relevante despre persoană, lucru pe care îl poate realiza Direcţia Asistenţă Socială, în colaborare cu alte instituţii.

Aducându-ne la cunoştinţă situaţiile de dificultate din jurul dumneavoastră, urmate de intervenţiile prompte ale asistenţilor sociali, contribuiţi la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor în cauză, acolo unde este o nevoie reala, cu respectarea prevederilor legale; unde cadrul legislativ nu acoperă în totalitate nevoile identificate, instituţia noastră organizează campanii umanitare de strângere de fonduri, îmbrăcăminte, alimente, etc., iar unele situaţii urgente sunt rezolvate chiar şi prin donaţiile directe făcute de angajaţii instituţiei (în bani, alimente, îmbrăcăminte s.a.).

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului pentru Paști
Cum s-a schimbat viața lui CRBL de când a divorțat de Elena Viscu. Planurile artistului...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...