Acasă » Știri » Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

De: Cancan 19/01/2018 | 11:47
Ea este bătrâna din Năvodari care trăieşte pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul! Vinde căciuli făcute de ea

Cazul unei bătrâne din Năvodari care trăieşte pe stradă a emoţionat mulţi oameni, care nu au putut să rămână indiferenţi. Luiza Rosentzveig, fondatoarea Asociaţiei Caritatea din Constanţa, a postat pe Facebook fotografii cu femeia îmbrăcată foarte gros, care stă afară, în ger, şi vinde căciuli şi mănuşi lucrate de ea.

Acum este despre ea, despre sufletul cald din ninsoarea rece. Sunt -2grade, e luni dimineaţă sunt la taxe şi impozite în Năvodari şi o văd cum târaie sacii şi iese dintr-un bloc naţionalizat pe care nu aţi vrea să îl vedeţi pentru că ar trebui să vă avertizez că imaginile vă pot afecta emoţional.

Ştiu e doar un caz între multe alte cazuri.. Oare ne-am gândit vreodată cum va fi bătrâneţea noastră? Cum de sus poţi să cazi jos? A avut o viaţă normală cândva, până i-a murit băiatul. Acest trăi indiferent de anotimp şi zi, o singurătate apăsătoare 2 andrele în mâinile obosite şi un simţ tactil mai dezvoltat de când şi-a pierdut ochelarii. Nu cerşeşte, e acolo zi de zi cu plusurile, cărţile, mileurile şi totoseii împletiţi pe care puţini au ochi să le vadă. Un glas blând îmi umple ziua cu bucurie: “există şi oameni cu suflet”, a scris femeia pe Facebook.

Postarea a adunat numeroase comentarii şi a fost distribuită de sute de oameni care-şi doresc să o ajute pe femeieE acolo de cel puţin 10 ani, mergeam la şcoală şi mă opream să iau seminţe de la ea.

O ştiu,am luat cărţi de la ea şi mi-a spus povestea ei, nu ştiu cum rezistă, are şi o pisicuţă

Ştiu despre ce este vorba ! Acum ceva ani 2,3 am trecut pe lângă dumneaei. I-am pus în palma o sumă, de fapt toţi banii pe care îi aveam la mine, nu era o sumă colosală, consistenta totuşi. A rămas consternata, şi a podidit-o plânsul, când am refuzat nişte botoşei împletiţi de dânsa… Adevărat cu viaţa, filmul, demnitatea…

Da…o ştiu şi eu…este atât de blândă şi are o poveste atât de tristă…ştiu că unicul fiu a decedat acum 2 ani..???? este singură…mereu mă opresc la dânsa…eu nu sunt din Năvodari însă am înţeles că stă acolo de f mulţi ani…lângă Alfa Beta…

Aşa este … este o bătrânică care are nevoie de ajutor! Stă de dimineaţă până seara şi aşteaptă să vină cineva să îi cumpere ceva ca să poată să aibă bănuţi pt a doua zi ! Mai exact dacă ştiţi unde este alfa şi beta dacă vă uitaţi mai atent o observaţi pe bunicuţa acolo

Da, deşi nu am nici 30 de ani împliniţi m-am gândit de multe ori cum va fi la bătrâneţe! Nu şti unde te duce viaţa, putem ajunge oricare dintre noi în situaţia acestei bunicuţe. Aş cumpăra cu drag de la ea!

Primăria Năvodari a făcut o precizare pe site-ul oficial

Situaţia doamnei B.A. este cunoscută de Direcţia Asistenţă Socială iar în urma postării articolului pe internet, s-a efectuat o nouă vizită la domiciliul acesteia.

Doamna B.A. în vârstă de 77 ani, este văduvă, pensionară şi locuieşte singură în apartamentul proprietate personală format din 2 camere şi dependinţe, locuinţă care îi oferă confortul necesar pentru un trăi decent. Imobilul nu prezintă risc ambiental (este curat întreţinut, aerisit, mobilat şi dotat cu cele necesare unui trai modest, dar decent) şi nu înregistrează datorii la plata utilităţilor.

Doamna are două fiice, care locuiesc în oraşe aflate în apropierea oraşului Năvodari, menţinând legătura permanent cu acestea (atât telefonic cât şi prin vizite periodice), iar singurul fiu pe care l-a avut a decedat în urmă cu aproximativ un an.

Vârstnica prezintă probleme de sănătate doar cele specifice vârstei, aflându-se în evidenţa medicului de familie, neavând un diagnostic grav care să impună administrarea unui tratament medicamentos permanent.

În urma evaluării făcute de reprezentanţii instituţiei, nu au fost identificate deprivări materiale care să îi pună viaţa sau sănătatea în pericol şi nu există risc de excluziune socială.

Precizăm totodată faptul că doamna B.A. a beneficiat de-a lungul timpului şi până în prezent de următoarele beneficii de asistenţă socială:

subvenţie la încălzirea locuinţei conform OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece;
tichete sociale acordate pensionarilor conform HCL 30/2017 privind acordarea ajutoarelor de urgenţă şi ajutoarelor de înmormântare.
De asemenea, doamna a fost informată şi consiliată cu privire la posibilitatea acordării următoarelor servicii sociale:

asigurarea hranei zilnice (prânz şi cină) în cadrul Cantinei de Ajutor Social;
participarea la activităţi socio-ocupaţionale (petrecerea timpului liber, socializare, excursii, s.a.) în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă,
servicii pe care aceasta le-a refuzat, considerând ca nu îi sunt necesare, dorind să îşi menţină stilul de viaţă pe care l-a adoptat în urmă cu mai mulţi ani, stil la care s-a făcut referire în articolul menţionat şi care atrage compasiunea comunităţii.

Toate aceste aspecte au fost discutate telefonic şi cu una dintre fiicele doamnei, care ne-a confirmat faptul că este decizia doamnei B.A. de a-şi petrece zilnic timpul croşetând şi împletind diverse lucruri pe care le expune în spaţiul public.

Apreciem spiritul civic al comunităţii şi dorinţa de implicare în ajutorarea persoanelor aflate în nevoie, dar considerăm că o evaluare completă, obiectivă şi reală a stării de dificultate în care se poate afla o persoană la un anumit moment al vieţii, se poate realiza numai după culegerea tuturor informaţiilor relevante despre persoană, lucru pe care îl poate realiza Direcţia Asistenţă Socială, în colaborare cu alte instituţii.

Aducându-ne la cunoştinţă situaţiile de dificultate din jurul dumneavoastră, urmate de intervenţiile prompte ale asistenţilor sociali, contribuiţi la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor în cauză, acolo unde este o nevoie reala, cu respectarea prevederilor legale; unde cadrul legislativ nu acoperă în totalitate nevoile identificate, instituţia noastră organizează campanii umanitare de strângere de fonduri, îmbrăcăminte, alimente, etc., iar unele situaţii urgente sunt rezolvate chiar şi prin donaţiile directe făcute de angajaţii instituţiei (în bani, alimente, îmbrăcăminte s.a.).

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se află trupul interlopului
DECIZIA FINALĂ luată de familia lui Corduneanu! Ce s-a întâmplă cu sicriul în care se...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Zodia care nu se dă niciodată bătută, indiferent cât de grea este viața
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am psihoze”
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...