Acasă » Vedete » EXCLUSIV. Noi informații despre starea de sănătate a baschetbaliștilor înjunghiați în Brăila. Medicii au dat verdictul clar

EXCLUSIV. Noi informații despre starea de sănătate a baschetbaliștilor înjunghiați în Brăila. Medicii au dat verdictul clar

De: Cancan 16/09/2018 | 12:07
EXCLUSIV. Noi informații despre starea de sănătate a baschetbaliștilor înjunghiați în Brăila. Medicii au dat verdictul clar
Darrell S. Bowie și Joseph W. McClain. Sursa foto: news.ro

După eforturi uriașe, doctorii din Brăila care s-au ocupat de Darrel Bowie și Joseph McClain, baschebaliştii americani înjunghiați în timp ce erau la o terasă din centrul Brăilei, au reușit să-i stabilizeze. Anchetatorii au încadrat dosarul deschis la vătămare corporală gravă, nu, la tentativă de omor. Mai mult, după ce au fost analizate imaginile de pe camerele de supraveghere, polițiștii au un suspect principal.

Noi informații despre starea de sănătate a baschetbaliștilor înjunghiați în Brăila

La câteva ore bune după ce Darrel Bowie și Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, au fost operați de urgență, starea lor s-a ameliorat. Surse medicale au declarat în exclusivitate pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, că, deși au fost răniți grav, viețile sportivilor nu sunt în pericol. Baschetbalistul de 26 de ani a fost înjunghiat hemitoracic stâng, iar cel de 24 de ani a fost taiat pe față și în zona coastelor.

“Starea lor generală este bună, sunt la terapie, sunt sub observație, au fost operați astă noapte. Unul dintre ei este echilibrat, este foarte bine. Și celălalt are o stare generală bună, dar îl urmărim, dacă starea se deteriorează, va fi transferat. Unul are plămânul perforat, iar celălalt are multiple plăgi penetrante la abdomen și torace prin înjunghiere”, a declarat reprezentantul Spitalului Județean Brăila, Alina Neacșu, pentru Mediafax.

Interlopul “Dasaev” din Brăila, principalul suspect în cazul americanilor înjunghiaţi pe terasă

Darrel Bowie și Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani, se aflau pe terasa “The Music Pub”, situată în Grădina Mare din Brăila, atunci când au fost atacați de mai mulți interlopi. După ce au fost urmărite de mai multe ori imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în local, anchetatorii au un suspect principal. Este vorba despre interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca “Dasaev”.

Potrivit unor surse judiciare, citate de jurnaliștii debraila.ro, identitatea temutului interlop, dar și a complicilor săi, care l-au ajutat să îi snopească în bătaie și să îi înjunghie pe cei doi sportivi americani, a fost stabilită.

Interlopul “Dasaev” a devenit cunoscut în Brăila în anii 90′ pentru fapte extrem de violente. Între timp, el a plecat în străinătate, acolo unde s-a ocupa de traficul de persoane. În Spania, interlopul a fost condamnat pentru proxenetism și viol și a ispășit ani grei de închisoare. În urmă cu patru ani, Daniel Gabriel Husein a fost eliberat din închisoare și s-a întors la Brăila, acolo unde și-a reluat vechile activități.

Familiile lui Darrel Bowie și Joseph McClain au aflat despre incidentul sângeros

Incidentul i-a îngrozit pe colegii de echipă și pe reprezentanții clubului brăilean de baschet. Aceștia au anunțat familiile celor doi și Ambasada SUA la București.

“S-a întâmplat în timpul lor liber, jucătorii erau liberi, aveau programat următorul antrenament luni. Ei au ieșit în oraș cu colegii, au fost atacați cu cuțite din senin, din punctul nostru de vedere ei sunt nevinovați, sunt victime. Am luat legătura cu familiile lor, am înștiințat și Ambasada SUA de la București. Am vorbit la spital, știu că McClain este în stare bună. Darrel și el este destul de bine, dar se ia în considerare transferul la București, în funcție de evoluția după operație. Asteptăm autoritățile să-și facă treaba, să termine ancheta”, a declarat Mircea Totolici, reprezentantul clubului “Cuza Sport”, pentru Mediafax.

Oficialii de la “Cuza Sport” spun că jucătorii americani ar putea cere anularea contractelor semnate recent cu clubul brăilean.

“Noi la club trebuie să strângem rândurile, să fim o familie, o să avem o discuție luni, cum continuăm. Este greu de crezut că americanii mai vor să continue la noi, o să vedem ce va fi, ce vor jucătorii, ei au tot sprijinul nostru. Din punctul meu de vedere chiar și pentru ceilalți doi americani (n.r.: alți doi sportivi americani ai clubului) ar putea fi greu să rămână la Brăila. Jucătorii au venit pe 7 septembrie la Brăila, contractele erau semnate din august, în aceste zile făceam vizita medicală. Programul competițional al echipei nu cred că va fi afectat”, a declarat Mircea Totolici.

Darrel Bowie și Joseph McClain, baschetbaliști de culoare, înjunghiați pe o terasă din centrul Brăilei

Cei doi jucători americani de baschet legitimați la clubul brăilean au fost atacați noaptea trecută de un grup de persoane în timp ce se aflau într-un bar. Americanii de culoare au fost loviți cu sticle și cu un cuțit, ei fiind transportați în stare gravă la spital. Polițiștii au împânzit zona, după ce s-a dat alarma la 112.

“În jurul orei 02.00, sportivii se aflau pe o terasă din centrul municipiului Brăila. În urma unui conflict în care au fost implicate mai multe persoane, cei doi americani au fost înjunghiați. Încă se analizează camerele din zonă pentru a stabili cu exactitate numărul și numele celor implicați, nu sunt identificați toți. Cei doi americani de 24 și 26 de ani au fost transportați la spital și s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat  purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan, pentru Mediafax.

Darrel Bowie (n.: 22 octombrie 1993) măsoară 2.01 metri și este originar din Milwaukee, Wisconsin. El a absolvit Universitatea Iowa State în 2017 și a jucat un an în Thailanda. Joseph McClain are 24 de ani și s-a remarcat în competiția colegiilor din America, dar și în campionatele din Lituania și Belgia.

Darrel Bowie și Joseph McClain nu sunt primii baschetbaliști implicați în scandalurile din România. În toamna anului 2011, Chauncey Hardy (23 de ani), legitimat la clubul CSŞ Giurgiu, a murit, după ce a fost bătut într-un club din oraș.

Citește și: Filmări scandaloase la aproape 10 ani de la crima care a îngrozit România şi America. ”Valoare, valoare am…Valoare de barosan!” Interlopul Gypsy, ucigaşul baschetbalistului Chauncey Hardy, a făcut chef cu butoaie de vin, friptane, lăutari şi ploaie de bani!

Un alt sportiv din Statele Unite ale Americii a fost implicat într-un scandal care a izbucnit în clubul Bamboo din Capitală.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Mădălina Ghenea, așa cum n-a mai fost surprinsă NICIODATĂ! Imaginile care taie respirația
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut anunțul așteptat de milioane de români
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se pot face inclusiv nuggets din el
Animalul pe care românii îl cresc pentru desfătarea străinilor. Merge direct la export și se...
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă nici măcar un leu
Orașul din România în care poți lua mâncare fără să o plătești. Nu te costă...
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc și o respectă
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
Impactul negativ al expunerii la lumina albastră a ecranelor şi beneficiile detoxifierii digitale asupra sănătăţii
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Cele două ZODII care vor avea noroc uriaș în luna mai. Sunt favoritele astrelor
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: Nu-l bate nimeni!
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic Pescobar! A fost dat de gol, după ce...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru 2024
Profețiile clarvăzătoarei Baba Vanga devin realitate. Ce s-a adeverit din ce a prezis bulgăroaica pentru...
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât din tren și s-au plimbat pe peron sau prin stațiune
Singura gară din România care a fost construită pentru personalități. Ce nume grele au coborât...
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația acestui gest
De ce trebuie să aprindem, de fapt, lumânarea sau candela. Puțini creștini mai știu semnificația...