Acasă » Știri » Știri externe » Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

De: Cristian Lisandru 26/09/2018 | 12:39
Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea
Diamantul roz ”The Pink Legacy”, scos la licitație. Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea

Diamantul roz ”The Pink Legacy” va fi scos la licitație! Este evaluat la o sumă care îți taie răsuflarea – 30 – 50 de milioane de dolari!

The Pink Legacy (Moștenirea roz), un diamant roz de aproape 19 carate, evaluat la 30 – 50 de milioane de dolari, va fi scos la licitație pe 13 noiembrie. Evenimentul va avea loc la filiala din Geneva, Elveția, a casei Christie’s, potrivit Reuters.

Diamantul de 18,96 de carate, cu o tăietură dreptunghiulară, din categoria roz aprins (fancy vivid), este în prezent expus la casa Christie’s din Londra, consemnează Mediafax.

În istoria de aproape 250 de ani a casei Christie’s, doar patru diamante roz din clasa fancy vivid şi de peste 10 carate au fost puse în vânzare, iar The Pink Legacy este cel mai mare dintre ele și ar putea stabili un nou record de preț.

Diamantul face parte din colecția Oppenheimer, familia care a fondat una dintre cele mai mari companii specializate în exploatarea și comerțul cu diamante – De Beers.

Recordul de preț per carat pentru un diamant roz din această categorie a fost stabilit în noiembrie 2017. La filiala din Hong Kong a casei Christie’s a fost vândută nestemata de aproape 15 carate The Pink Promise (Promisiunea roz), pentru 32.480.500 de dolari.

Citește și ”Inginerul din Ploieşti adus în țară după ce a fost dat dispărut în Istanbul are tulburări de memorie. Soția sa: ”E viu, trăiește, asta contează”!

Cuvântul ”diamant” provine din limba greacă și înseamnă ”indestructibil”

Cuvântul „diamant” provine din limba greacă și înseamnă „indestructibil”. Diamantele sunt singurele pietre prețioase din lume care conțin un singur element chimic, carbonul, cristalizat într-o formă cubică.

Diamantele se formează la temperaturi ridicate, la o adâncime cuprinsă între 120 și 200 de kilometri sub suprafața pământului, datorită activității vulcanice. Acestea sunt extrase din roci vulcanice, precum kimberlitul (descoperit în orașul Kimberly din Africa de Sud) sau lamproite, consemnează teilor.ro.

Conform geologilor, cele mai vechi diamante s-au format în urmă cu 2,5 miliarde de ani, iar cele mai tinere s-au format în urmă cu 45 de milioane de ani. Nu toți atomii de carbon expuși la temperaturi înalte formează diamante.

Există patru criterii de evaluare a diamantelor: greutatea în carate, culoarea, claritatea și tăietura

Pentru că toate aceste cuvinte încep cu litera „c” în limba engleză (carats, color, clarity, cut), sistemul de evaluare stabilit de Gemological Institute of America în anii 1950 mai este cunoscut și sub denumirea de „cei 4 C”:

  • Greutatea în carate este cea care măsoară dimensiunile diamantelor – un carat echivalează cu 0,2 grame.
  • Culoarea împarte diamantele în două categorii:

 incolore – acestea sunt cele mai populare. Intensitatea culorii este notată cu litere de la D (cel mai puțin nuanțat și totodată cel mai valoros) la Z (nuanțe de galben sau maroniu);

 fancy – au o intensitate a culorii care depășește standardul Z, iar nuanțele cele mai rare sunt cele de roșu și cele de violet. În această categorie intră diamantele albastre Hope, diamantele verzi Dresden, diamantele roz Argye și diamantele roșii Hancock.

  • Claritatea sau puritatea diamantelor măsoară gradul incluziunilor prezente în acestea. Există șapte categorii de diamante în funcție de acest criteriu: FL (nivelul maxim de claritate), IF (imperfecțiuni externe minuscule), VVS-1 (o singură incluziune de dimensiuni mici), VVS-2 (incluziuni minuscule), VS (incluziuni vizibile doar cu lupa de 10x), SI (1-2) (incluziuni ușor vizibile cu lupa) și I (1-2-3) (incluziuni vizibile cu ochiul liber).
  • Tăietura se referă la proporțiile, finisajul și tăietura diamantului, care îi conferă strălucire. Există cinci moduri de tăiere: ideal, optim, bun, standard și mediu. În ceea ce privește forma, cel mai frecvent întâlnite sunt: briliant, smarald, baguette, marquise, trillion, princess.

Citește și ”Padma Lakshimi, o cunoscută prezentatoare TV, a fost violată. “Se afla deasupra mea și mi-a spus să stau liniștită pentru că mă va durea doar pentru scurt timp!”

Cele mai scumpe diamante din lume

Diamantul Hope

Diamantul Hope are 45,52 de carate și este în prezent deținut de Muzeul de Istorie Naturală Smith din Washington DC. Culoarea sa pare albastră atunci când este privit cu ochiul liber, dar sub lumină ultravioletă strălucește în nuanțe roșiatice. Valoarea lui este estimată la 350 de milioane de dolari.

Diamantul Cullinan

Cu o greutate de 3.106,75 de carate, acest diamant este cea mai mare piatră prețioasă de o asemenea calitate din lume. După șlefuire, a scăzut la 530,2 carate și a devenit Cullinan I sau Star Africa 1st și până la apariția diamantului Golden Jubilee de la aceeași mină, în 1985, nu a avut concurență. Valoarea lui este estimată la 400 de milioane de dolari.

Diamantul Sancy

Diamantul de 55,23 de carate de un galben pal are, cel mai probabil, origini indiene și a fost unul dintre primele diamante din lume șlefuite cu fațete paralele. Piatra este deosebită și păstrată în prezent în colecția de bijuterii a Casei Regale Franceze, la muzeul Luvru. Valoarea sa este inestimabilă.

Diamantul Koh-I-Noor

„Muntele Luminii” este un diamant cu denumire de origine persană de 105 carate. Originar din Golconda, India, a fost deținut de numeroși conducători indieni și persani. Dimensiunile pietrei prețioase, deținută în prezent de Coroana Britanică și expusă în Turnul Londrei, sunt de 36 x 31,9 x 13,04 mm, iar valoarea sa este inestimabilă.

Citește și ”Paul John Vasquez a murit! Celebrul actor din „Sons of Anarchy” avea 48 de ani!”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...