Acasă » Știri » Ultimele studii au decis: IQOS nu conține compuși chimici periculoși!

Ultimele studii au decis: IQOS nu conține compuși chimici periculoși!

De: Cancan 10/03/2019 | 11:06
Ultimele studii au decis: IQOS nu conține compuși chimici periculoși!

În ultimul timp, consumatorii s-au confruntat cu tot felul de studii care de care mai bombastice care vin cu tot felul de vești menite să discrediteze și mai ales să distrugă încrederea consumatorului într-un produs alternativ la fumatul tradițional care și-a dovedit deja efectele.(CITEȘTE ȘI: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU S-A ÎNTÂLNIT CU VICEPREȘEDINTELE SUA, MIKE PENCE, LA CASA ALBĂ)

Pentru aflarea adevărului, site-ul nr.1 din România a întrebat direct producătorul IQOS. Reprezentanții Philip Morris International susțin că sunt la curent cu toate studiile efectuate în piață și chiar le încurajează astfel încât consumatorul să facă o alegere în cunoștință de cauză.(NU RATA, AICI: ”REGELE YOUTUBE-ULUI” DIN ROMÂNIA, ABI, ȘI-A FĂCUT TALENTUL PRIN ORAȘ CU CELEBRUL MAYBACH AL LUI GIGI BECALI! FILMĂRI DEMENȚIALE)

”Philip Morris International incurajeaza cercetarea independenta asupra produselor noastre, in special atunci cand este efectuata in conformitate cu standarde stiintifice inalte, asa cum este cazul acestei evaluari. Aceasta evaluare independenta confirma absenta cianohidrinei formaldehidei in filtrul din PLA al IQOS HeatSticks. Studiul desfasurat de Interlabor Belp AG demonstreaza prezenta a 2 compusi (si anume 6-Diizopropilanilina si 2,6-Diizopropilfenilizocianat) atunci cand filtrul din PLA este incalzit de unul singur intr-un cuptor, filtrul nefiind astfel folosit in acelasi fel in care ar fi utilizat de un consummator IQOS in conditii reale. Am identificat si noi acesti compusi atunci cand am evaluat filtrul din PLA in conditii similare. Pentru a putea intelege ce compusi chiar sunt inhalati de un utilizator IQOS in conditii normale, PMI a efectuat o analiza completa a aerosolului IQOS cu limite inferioare de detectie de ordinal nanogramelor (de un milliard de ori mai mic decat un gram) per stick/rezerva de tutun. Niciunul dintre acesti compusi nu au fost identificati in aerosolul inhalat de un utilizator IQOS. Putem confirma astfel ca utilizatorii IQOS nu sunt expusi la acesti compusi atunci cand folosesc produsul. Ca referinta, filtrul din acid polilactic (PLA) folosit in rezervele IQOS HeatSticks este un filtru sertizat, facut dintr-un film de polimer care este compostabil. Rolul acestuia este de a raci aerosolul in timpul utilizarii IQOS, dar cel mai important este ca actioneaza ca un filtru specific pentru a reduce si/sau a elimina compusi specifici generati in aerosol. In concluzie, suntem increzatori ca utilizatorii IQOS nu sunt expusi la acesti compusi.

Pentru mai multe detalii:

  • Studiul comandat de Blue Cross si realizat de catre Interlabor Belp AG a avut ca obiectiv sa investigheze daca cianohidrina formaldehidei (CAS 107-16-4) sau orice alti compusi chimici care pot crea ingrijorare sunt eliberati din filtrul de acid polilactic (PLA) al IQOS HeatSticks.

– Practic, aceasta evaluare independenta confirma raspunsul nostru la studiul lui Davis et. Al, publicat pe PMI Science (https://www.pmiscience.com/library/publication/analysis-of-polylactic-acid-filters-of-marlboro-heatsticks-response-to-the-article-entitled-iqos-evidence-of-pyrolysis-and-release-of-a-toxicant-from-plastic-by-davis-b-et-al-2018)  si anume absenta cianohidrinei formaldehidei in analiza Compusilor Organici Volatili (incalzirea intr-un cuptor) emisi de filtrul din PLA al IQOS Heat Sticks. Mai mult decat atat, majoritatea compusilor chimici detectati in evaluarea Interlabor Belp AG, la toate nivelurile de temperature testate, nu au potentialul de a produce ingrijorare si au fost deja raportati in publicatia PMI Science. Doua substante suplimentare au fost raportate de catre Interlabor Belp AG: 2,6-Diizopropilanilina (CAS 24544-04-5) si  2,6-Diizopropilfenilizocianatul (CAS 28178-42-9) cel din urma in concentratii maxime extimate de 200 ng/filtru PLA. Prezenta Diizopropilfenilizocianatului (CAS 28178-42-9) in concentratii foarte mici a fost identificata atunci cand un filtru intreg a fost incalzit la temperaturi inalte timp de 10 minute, ceea ce constituie o situatie la care filtrul nu este expus in timpul utilizarii normale a produsului. Intrebarea cea mai importanta este daca acesti compusi sunt prezenti sau nu in aerosolul inhalat de un utilizator IQOS in conditii normale de folosire, ceea ce nu este cazul.

  • PMI a efectuat o caracterizare completa a aerosolului IQOS, utilizand o combinatie intre cele mai avansate tehnici analitice si cele complementare. Aerosolul IQOS a fost analizat pentru a identifica si cuantifica toti compusii prezenti. Datele au fost trimise pentru evaluare la FDA si sunt disponibile public lahttps://www.fda.gov/TobaccoProducts/Labeling/MarketingandAdvertising/ucm546281.htm (numele fisierului: “P1-Characterisation_Report.pdf”).

Aceste date arata ca cei 2 compusi, prezenti atunci cand filtrul din PLA este incalzit intr-un cuptor, nu au fost detectati in aerosolul IQOS, chiar atunci cand limitele inferioare de detectie au fost la nivelul nanogramelor (de un milliard de ori mai mic decat un gram) per stick/rezerva. Putem astfel confirma ca utilizatorii IQOS nu sunt expusi la acesti compusi atunci cand utilizeaza produsul. Pe langa studiul pe aerosoli, am desfasurat, de asemenea, studii pre-clinice si studii clinice. Mai multe informatiii puteti gasi pe pmiscience.com.” ne-au declarant reeprezentanții Philip Morris International.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a primit eliminatul TJ Miles din partea Pro TV, pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a primit eliminatul TJ Miles din partea Pro TV, pentru cele 19 săptămâni...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii! Imagini de senzaţie!
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba...
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță...
Cine este românul prins că spiona obiective militare NATO și transmitea informații Rusiei
Cine este românul prins că spiona obiective militare NATO și transmitea informații Rusiei
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini de epocă
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Vlad Pascu își încearcă norocul: Le-a cerut magistraților să fie judecat din nou în arest la domiciliu, pentru a-și putea continua studiile
Vlad Pascu își încearcă norocul: Le-a cerut magistraților să fie judecat din nou în arest...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Descoperirea secolului! Breaking news!
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar Bulă este cu mâna pe sus
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Waze a început să avertizeze cu privire la aceste „pericole”
Waze a început să avertizeze cu privire la aceste „pericole”
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult...
Fabrica din România care produce la Curtea de Argeș un obiect care se vinde pe toată planeta. Compania le propune angajaților ore flexibile
Fabrica din România care produce la Curtea de Argeș un obiect care se vinde pe...
Ce este, de fapt, carența de calciu la tomate. Cum să scapi de această boală la roșii și să ai o recoltă bogată
Ce este, de fapt, carența de calciu la tomate. Cum să scapi de această boală...
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
Traian Băsescu aruncă bomba. Cine făcea legea în România
Oana Lis, anunț şocant pe Facebook: La mulți ani, amantului meu iubit!
Oana Lis, anunț şocant pe Facebook: La mulți ani, amantului meu iubit!
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
SE PLĂTESC 800 de lei de la primărie. S-a aflat exact cine va primi banii
SE PLĂTESC 800 de lei de la primărie. S-a aflat exact cine va primi banii
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Câți euro a primit eliminatul TJ Miles din partea Pro TV, pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a primit eliminatul TJ Miles din partea Pro TV, pentru cele 19 săptămâni...
Ce studii are unica fiică a lui Miodrag Belodedici! Zandalee este de o frumuseţe răpitoare
Ce studii are unica fiică a lui Miodrag Belodedici! Zandalee este de o frumuseţe răpitoare
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să facă cei care vor să primească un asemenea salariu
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
Francisca a primit inelul de logodnă de la TJ Miles. Artistul a trecut prin periții până să i-l ofere
Francisca a primit inelul de logodnă de la TJ Miles. Artistul a trecut prin periții...
Telefonul vechi care te poate umple de bani. Un exemplar s-a vândut la licitație cu aproape 200 de mii de euro
Telefonul vechi care te poate umple de bani. Un exemplar s-a vândut la licitație cu...
Top 5 zodii care primesc tot de la Univers. Au protecție de la Dumnezeu, viața plină de noroc și succes garantat
Top 5 zodii care primesc tot de la Univers. Au protecție de la Dumnezeu, viața...
×