Acasă » Trending » Ce a pățit un polițist, atunci când a vrut să ajute o familie „nevoiașă” să meargă la mare. A vrut să facă un gest de omenie, dar a fost complet dezamăgit: „Fumau ca șerpii”

Ce a pățit un polițist, atunci când a vrut să ajute o familie „nevoiașă” să meargă la mare. A vrut să facă un gest de omenie, dar a fost complet dezamăgit: „Fumau ca șerpii”

De: Daria Popa 15/01/2022 | 09:58
Ce a pățit un polițist, atunci când a vrut să ajute o familie „nevoiașă” să meargă la mare. A vrut să facă un gest de omenie, dar a fost complet dezamăgit: „Fumau ca șerpii”

Fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat, cel puțin o dată în viață, să fim puși în situația de a ajuta un om nevoiaș. Cu toate acestea, poveștile care stârnesc milă sunt, de cele mai multe ori, cât se poate de false, iar binevoitorii se aleg cu dezamăgiri cumplite. Același sentiment l-a trăit pe propria piele un polițist care a vrut să facă o faptă bună pentru o familie cu copii, ce nu-și permitea să ajungă la mare.

Un polițist a trecut printr-o experiență care l-a făcut să se gândească mai bine, în viitor, dacă vrea sau nu să mai facă fapte bune.

Mai exact, acestuia i-a fost solicitat ajutorul în privința unei familii cu copii. Familia despre care aflase că este „nevoiașă” nu ajunsese niciodată la mare, așa că nu a mai stat pe gânduri și a decis să-i cazeze pe toți la el acasă și să le ofere un sejur de neuitat.

Ce avea să urmeze întrece orice imaginația, căci nevoiașii nu erau, de fapt, atât de nevoiași, iar ajutorul pe care l-a oferit polițistul familiei cu pricina nu a fost deloc apreciat. 

Întreaga poveste, împărtășită pe Facebook

Polițistul în cauză a povestit totul despre această experiență, pe pagina de Facebook „Polițiștii au umor”.

„Facerea de bine e f…e de mamă?
Vreau să vă povestesc ceva ce nu aș fi vrut să povestesc niciodată, pentru că mi-am dorit de la bun început să rămână un gest anonim, însă expriența a fost atât de dezamăgitoare, așa că…. La începutul verii am fost contactat în privat de un consilier local al unei comune de pe lângă București. Omul m-a rugat nici mai mult și nici mai puțin, să asigur, dacă vreau și dacă am posibilitatea, cazarea pentru un weekend la mare unei familii nevoiașe. Domnul consilier mi-a spus că este vorba de o familie sărmană, formată din doi adulți și doi copii și că TOȚI cei în cauză NU AU VĂZUT MAREA ÎN VIAȚA LOR.
Recunosc că mi s-a zbârlit pielea pe mine și m-a impresionat extrem de tare situația. Omul mi-a mai spus că au strâns din sponsorizări suma de 1.000 de lei, le-au plătit biletele de tren și de cazare ar urma să mă ocup eu, în sensul în care să le ofer propriul apartament pentru un weekend în mod gratuit. Sfătuindu-ne în familie, am decis să-i cazăm la noi acasă, cu ocazia asta să-i cunoaștem mai bine. Zis și făcut. Vineri am ținut legătura cu domnul consilier prin telefon și mi-a spus că cei în cauză au pierdut trenul, pentru că tatăl copiilor nu a putut să ajungă în timp util la gară. Ulterior, am înțeles că o persoană din localitatea lor i-a adus cu mașina până la gara din Mangalia, fiind neceare alte cheltuieli.
Din start am avut niște îndoieli cu privire la ei, având în vedere lipsa de seriozitate și punctualitate și ținând cont că știau de săptămâni bune despre data plecării. La gară, am constatat că sunt de fapt doi adulți și 3 copii. Ok, spun, nu e nimic ne descurcăm noi, în total 5 persoane, în loc de 4, doi adulți, doi băieți și o fată.
Am făcut cunoștință, din start am fost uimit de pantofii sport din picioarele acestora, erau numai pantofi sport pe care abia mi-i permit eu. Zic, ok, poate i-au primit săracii, nu e musai să-i fi cumpărat ei. Pe drum le spun că mergem la noi acasă, iar în acel moment mi-au dat o replică care m-a lăsat mască: ”păi, nu ne dați un apartament? Că așa ne-a spus domnul….” Zic, ”da, așa trebuia, dar, uite, am vorbit cu ai mei și vrem să vă cazăm la noi. Cred că așa ne putem cunoaște mai bine, îi cunoașteți și pe cei mici ai noștri..” Am ajuns acasă, din nou prezentările de rigoare. I-am invitat la masă, au spus că vor să mănânce la o terasă.
Au plecat la plajă vineri, au revenit seara, în jurul orei 21.00. I-am invitat din nou la masă, au spus că au mâncat la o terasă. Bun, poate nu vor să deranjeze. Au ieșit în curte la fumat, în timp ce cei mici își făceau de lucru. Am ieșit și eu să vorbesc cu ei. Așa am aflat că ambii lucrează, el la un depozit de fructe, ea la un chioșc din sat și nu sunt chiar atât de nevoiași. Și că doar doi dintre copii nu au fost până acum la mare, ei cu fata au mai fost! Și la munte și la mare. De mai multe ori și tot pe baza gesturilor de caritate! Așa aflu și că lui îi place ”puțin” șprițul și fumează ambii ca șerpii.
Fata acestora, în vârstă de 13 ani !!!, are o manichiură care ar face-o invidioasă pe orice divă din cluburile de fițe, ne spune că ea merge la câteva săptămâni la manichiură, costul fiind de 70 de lei/ședință și se epilează cu ceară! Wtf?! Mai mult, surprind o discuție în care o colegă de școală îi spunea live pe facebook messenger, de pe un smartphone, ”îmi bag ”p…a, dacă îmi zice ceva de unghii profa mai bine nu mă mai duc la școală”. Discuția se încheie brusc când trec pe lângă dormitor.
Igiena tuturor este execrabilă, nu au făcut timp de două zile nici măcar un duș (nici măcar la insistențele noastre), abia s-au spălat pe picioare, tot la insistențele noastre. Nu mai spun că azi dimineață o parte dintre ei s-a servit cu cafea, mâncare, fără să îi invite cineva să se servească. Cert este că experiența asta nu mă va face să fiu mai rău. Voi continua să fiu așa cum am fost până acum, dar cu siguranță voi fi mult mai precaut atunci când voi alege față de cine să fiu astfel. Să nu mă înțeleagă nimeni greșit, nu vreau să pară că mă plâng sau alte prostii de acest gen, sunt convins că a fost alegerea mea să fac acest gest, doar că am sperat să fie oameni care să merite. De data asta nu a fost să fie. Se spune că atunci când faci un bine să uiți imediat, iar atunci când ți se face un bine să nu uiți niciodată. Atât” a fost mesajul postat de polițist.
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni
Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de Maria și moartea părinților săi! Imagini cu tânăra care s-a mutat de la București pentru a-i fi aproape
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
A INCENDIAT plajele din Grecia! Cum arată fiica Anamariei Prodan fără HAINE
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie să îl știe toți românii
Ingredientul banal din bucătărie care ne poate scăpa de furnici! Trucul genial pe care trebuie...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală, în Noaptea de Înviere și prima zi de Paște
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este adevăratul motiv: „Nimeni nu a încercat să vă țepuiască.”
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă din care locuitorii vor să fugă
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură cruntă...
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore de București
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore...
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de persoane: Nici nu ați avut bunul simț să vă țineți telefonul deschis
Scandal de proporţii după ce Gabriela Cristea nu a livrat cozonacii comandaţi de zeci de...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare şi distrugeri ale infrastructurii pe teritoriul european
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată țara
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz: A venit iepurașul!
Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani:
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins fanii
Cum arată Irina Loghin în costum de baie la 85 de ani. Artista și-a surprins...
Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos s-a stins din viață în ziua de Paște. Mărturia emoționantă a duhovnicului: „Se ruga tot timpul”
Mama părintelui Pimen de la Muntele Athos s-a stins din viață în ziua de Paște....
Singurul animal care are 3 inimi. Are, de asemenea, sângele albastru
Singurul animal care are 3 inimi. Are, de asemenea, sângele albastru